Női Liga 1 | Isten hozott, Magyarics Zoé!

A bajnoki felkészülés hajrájához érkezett a nyáron alaposan átalakított felnőtt, női együttesünk. Új igazolásaink közül ezúttal az MTK csapatától érkezett Magyarics Zoét mutatjuk be.

Női Liga 1 | Isten hozott, Magyarics Zoé!

A szombathelyi születésű Magyarics Zoé komoly első osztályú tapasztalattal érkezett az FK Csíkszeredához. A 25 éves támadó szélső tíz éven át játszott a legmagasabb szinten, szerepelt a Bajnokok Ligájában, és megfordult Ausztriában, valamint Portugáliában is.

A budapesti MTK Hungária FC csapatától szerződtetett támadó fiatal kora ellenére jelentős első osztályú tapasztalattal a háta mögött érkezett csapatunkhoz. A szombathelyi születésű Zoé szülővárosa csapatában, a Viktória FC-ben nevelkedett. Kiemelkedő játékának köszönhetően tizenhat évesen a magyar élvonal felfedezettjének választották, állandó tagja volt az U17-es, majd az U19-es magyar válogatottnak. Később a felnőtt nemzeti csapatban is számításba vették, ahol kereken húsz mérkőzésen lépett pályára piros-fehér-zöldben, és egy gólt szerzett.

Nevelőegyesületéből, 2017-ben az osztrák élvonalban szereplő FC Südburgenlandhoz vezetett az útja, ahol egy sérülés hátráltatta kibontakozását. Ausztriából 2018-ban szerződött az MTK Hungária FC csapatához, ahol – egy év  portugáliai kitérőtől eltekintve – azóta is játszott.

Farkas Endre

"Idén is az volt a célom, hogy egy más bajnokságot kipróbáljak. Haraszti Fanni által került szóba, hogy Csíkszeredába igazoljak. Az MTK-nál együtt futballoztunk és jó barátságot ápoltunk, ráadásul a pályán is egymás előtt-mögött játszunk és ott is jó a kapcsolat. Tőle hallottam először az FK-ról és amikor megtudtam, hogy ő biztosan ide szerződik, akkor ez engem is motivált abban, hogy Szeredába igazoljak" – osztotta meg velünk Zoé. A játékos szélső támadó szerepkörben érzi magát a legjobban, de tud szélső védőt játszani és megfordult már a középpályán is, irányító pozícióban – tudtuk meg.

A 2020/2021-es szezont Portugáliában töltötte, ahol az első osztályban szereplő Clube de Albergaria játékosa volt. A piros-fekete színekkel rendelkező együttessel ötödik helyen végeztek a bajnokságban, sajnos Zoét súlyos sérülés, keresztszalag-szakadás érte az idény végén. 

Farkas Endre

"Jól éreztem magam Portugáliában, ha a sérülésem nem jött volna közbe, az is lehet, hogy maradtam volna még. Úgy döntöttem, hogy a műtétet Magyarországon végeztetem el és az egész rehabilitációt, ami hosszú volt, otthon, magyar nyelvű közegben csinálom végig" – idézte fel a játékos, akinek útja Portugáliából újra az MTK-hoz vezetett. A budapesti kék-fehéreknél eltöltött időszakból kiemelte a bajnoki címmel járó Bajnokok Ligája indulást. "Játszhattam a BL-ben! Igaz nem jutottunk tovább a csoportkörből, de nagy élmény volt. Most is követem a női BL-t, egyszer nagyon jó lenne továbbjutni a legjobb tizenhat közé és igazi nagy csapatokkal játszani" – árulta el a játékos.

Mint Zoé elmondta, a román női bajnokságról nem sokat tudott mielőtt Csíkszeredába igazolt volna. "Az FK-ról tudtam, hogy tavaly jutottak fel az első osztályba és egyből a negyedik helyen végeztek. Ezekkel az információkkal tisztában voltam, egy-két meccset megnéztem videó-felvételről, és ismertem pár játékost is, akik játszottak Magyarországon" – fűzte hozzá. 

Farkas Endre

A szélső korábban sohasem járt Erdélyben, első tapasztalatairól is megkérdeztük. "Lassan három hete vagyok itt és eddig minden nagyon tetszik. A csapattársak nagyon kedvesek, mindenhova elvisznek bennünket, ha szabadnap van és nagyon szép helyeket mutatnak meg. Az eddigi legjobb döntésem volt, hogy idejöttem" - fogalmazott, majd hozzátette:

"Nagyon érdekes, hogy itt vagyunk Szombathelytől majdnem ezer kilométerre, és itt is magyarul beszélnek az emberek. Új dolog ez az egész, nagyon messze vagyok otthonomtól, de kicsit mégis olyan mintha otthon lennék".

Magyarics Zoé bizakodva tekint az augusztus 27-én induló bajnokság elé. "Nagyon bizakodó vagyok. Az edzések és a meccsek is egyre jobban mennek. Igaz, hogy nem ismerem annyira a többi klubot, nem tudom, milyen játékerőt képviselnek, de bízom ebben a csapatban és azt gondolom, szép dolgokat fogunk elérni idén, ha mindenki egészséges lesz és összeérik ez a csapat. Várom a szezonkezdést és azt gondolom, sikeresek leszünk" – tekintett előre.

Önmagától azt várja, hogy segítse a csapat játékát minél több góllal, gólpasszal, jó játékkal. "A hátam mögött van – kimondani is sok – tíz első osztályú szezon. Azt gondolom, ez adott nekem valamit: tapasztalatot, higgadtságot. Remélem, mindez hasznára lesz a csapatnak!" – mondta el a játékos.

Sok sikert kívánunk az FK Csíkszereda színeiben, Zoé!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza