Női Liga 1 | Isten hozott, Mitri Rita!

​​​​​​​A felkészülés második hetének vágott neki liga 1-es, felnőtt, női csapatunk. Az előző szezonban, újoncként a bravúros negyedik helyen végzett együttes játékoskeretének kialakítása folyamatban van. A távozók mellett már érkezőkről is be tudunk számolni. Ismerjék meg elsőként Mitri Ritát!

Női Liga 1 | Isten hozott, Mitri Rita!

A madéfalvi születésű Mitri Rita tulajdonképpen hazatért az FK Csíkszeredához. A futball alapjait klubunknál elsajátító támadó – lánycsapat híján – a fiúk között pallérozódott, mielőtt a Székelyudvarhelyi Vasas Feminához csatlakozott volna. A korosztályos válogatottakban is számításba vett csatárral az egyik hétköznapi edzés előtt ültünk le beszélgetni.

Ritát elsőként arról kérdeztük, milyen érzés számára ennyi év után újra az FK Csíkszereda kötelékébe tartozni? Mint elmondta, egy ideje tervben volt a visszatérés.

„Több éven keresztül edzettem és játszottam már itt korábban, Bajkó Barna és Ilyés Róbert is voltak az edzőim. Mindenképpen jó érzés visszatérni ide, ahol kezdtem a futballt” – fogalmazott. Hozzátette: Csíkszeredában azóta sok minden megváltozott, hatalmas a fejlődés a körülményeket tekintve is.

Mitri Rita (balra) meg fog küzdeni a csapatba kerülésért.

És hogy milyenek az első tapasztalatai nálunk?

„Sokkal másabbak a kondíciók, mint Udvarhelyen. A csapattársak is jó fejek, pozitívan fogadtak minket, az edzők ugyanígy. Boldogan várjuk a közös munka folytatását” – mondta. Mitri Rita három éves szerződést írt alá csapatunkkal. Azt is elárulta, hogy ezt követően szívesen kipróbálná magát külföldön. Első körben Magyarország a cél, de kipróbálná magát egy másik országban is, tudtuk meg.

A kemény munkában hisz

Kitértünk arra is, hogy míg a Vasas Femina együttesében egyértelműen a vezér-szerep jutott a játékosnak, az FK-nál ez várhatóan módosulni fog és minden bizonnyal meg kell küzdenie a csapaton belül a pozíciójáért. Hogyan szeretne együttesünk meghatározó tagjává válni?

„Kemény munkával, az biztos. Edzésről-edzésre oda kell tennem magam, hogy kiérdemeljem a posztomat, bekerüljek a csapatba, biztosítsam a helyemet” – emelte ki. A gólérzékenységéről ismert támadó már gyerekként is arról álmodott, hogy gólokkal segíti a csapatát. „Kicsi korom óta szeretek gólt lőni” – szögezte le a nem meglepő tényt a játékos.

Farkas Endre

Rita azt is elárulta, hogy a Csíkszeredába igazolásában szerepet játszott az is, hogy ezáltal közelebb lehet a családjához. „A szüleimnek is jobb érzés, hogy ha itt vagyok a közelükben. Arankával (Orbán Aranka, szerk. megj.) együtt költözünk Csíkszeredába, akármikor haza tudok járni” – osztotta meg.

Cél a dobogó

A csatár végigjárta a hazai korosztályos válogatottakat, és mindenképpen szeretne bekerülni a felnőttek közé is. „Nagyon jó szezont kell teljesítsek, hogy lehetőséget kapjak a nagyok között. Keményen készülünk a csapattal, úgy érzem, meglesz ennek az eredménye. Remélem, hogy az első három csapat között benne leszünk a szezon végén! Ha mindenki alázatosan végzi a feladatát, akkor elérhetjük a céljainkat” – mondta a támadó, aki természetesen szeretne minél többször eredményes lenni piros-fekete mezben.

Sok sikert kívánunk az FK színeiben, Rita!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza