Női Liga 1 | Isten hozott, Tóbik Melánia!

​​​​​​​A felkészülés második hetének vágott neki liga 1-es, felnőtt, női csapatunk. Az előző szezonban, újoncként a bravúros negyedik helyen végzett együttes játékoskeretének kialakítása folyamatban van. A távozók mellett már érkezőkről is be tudunk számolni. Ismerjék meg Tóbik Melániát!

Női Liga 1 | Isten hozott, Tóbik Melánia!

A magyarországi Kelen SC csapatából érkezett Csíkszeredába a 20 éves Tóbik Melánia. A fiatal támadó mindene a góllövés, és ezt szeretné az FK Csíkszereda mezében is bizonyítani.

A Heves vármegyei kisközségben, a váráról híres Sirokon született Tóbik Melánia óvodás korában kezdett el futballozni fiúk között. Kis korosztályokban a Bozsik program keretében jártak különböző tornákra, eseményekre – idézte fel beszélgetésünk során a játékos. Melánia azt is elárulta, hogy nem mindig játszott csatár-poszton, volt hátvéd és középpályás is, de később a támadó szerepkört érezte igazán magáénak.

"Szeretek gólokat lőni, szeretek cselezni, ebben találtam meg magamat igazán" - fogalmazott.  Mint megtudtuk, édesanyja szerette volna egy kicsit "lányosabb" elfoglaltság felé terelni, mint a futball, így gyerekkorában elvitte táncolni, ám "nem sokáig tartott a táncos karrier". 

Csíkszeredába igazolásában az FK vezetőedzőjének, Kollár Péternek voltak elévülhetetlen érdemei, ő vette fel a kapcsolatot Melániával. Júniusban néhány napos próbajátékra, ismerkedésre érkezett klubunkhoz, ahol pozitív tapasztalatokat szerzett a körülményekről és a várost is megkedvelte. Mivel előző csapata, a Kelen SC idény végén kiesett a magyar élvonalból, és szeretett volna mindenképpen első osztályban játszani, nem sokat gondolkozott és elfogadta a felajánlott lehetőséget.

Farkas Endre

"Másodosztályban nem szerettem volna focizni, a csíkszeredai ajánlat jónak tűnt a fejlődésem szempontjából is, így belevágtam" - mondta. A szülei, főleg édesanyja nem birkózott meg könnyen a gondolattal, hogy Melánia ilyen messzire költözik otthonától. Ahogy lehet, meglátogatják, anyukája az elmúlt hétvégén is nála volt, tudtuk meg.

Meggyőzték a körülmények

Melánia, mielőtt Csíkszeredába igazolt, nem sokat tudott az itteni női futballról, a honi bajnokság teljesen ismeretlen számára. Ám a júniusi látogatása alkalmával meggyőződött róla, hogy érdemes felhúznia az FK piros-fekete szerelését.

"Megtetszett a környezet, a csapattársak is nagyon kedvesek, jól fogadott mindenki, így mertem megtenni ezt a nagy lépést" - idézte fel a csatár. Hozzátette: új csapattársai közül volt, akivel már játszott együtt korábbi egyesületeinél, hallásból, látásból pedig ismerte a Kelen SC-ben szintén megforduló Balázs Esztert, Nyéki Annát is.

Farkas Endre

A gólerős támadó szeretné beverekedni magát a kezdőcsapatba, ezért a felkészülés alatt is igyekszik száz százalékot nyújtani és bizonyítani, hogy itt a helye. "Csapatszinten szeretném, ha a top 3-ban tudnánk végezni, és a kupában is jó lenne minél jobb eredményt elérni" - szögezte le Melánia.

"Ajánlom a focit minden lánynak!"

A játékos a legkisebbeknek is üzent. "Szerintem itt az FK-nál nagyon jól kezelik a női szakágat, Magyarországon is ritka az olyan csapat, ahol a lányokkal ilyen szinten foglalkoznak. A körülmények nagyjából ugyanolyanok itt, mint a fiúknak. Az edzők is jók, úgy gondolom, szívesen fogadják a klubnál a lányokat. Azt gondolom, a világ egyre inkább kezd azonosulni azzal, hogy a lányok is focizhatnak. Egyretöbb a lehetőség, úgyhogy ajánlom ezt a sportot minden lánynak!" - mondta el.

Természetesen rákérdeztünk Melánia kedvenc csapatára is. A favorit a Real Madrid, kedvenc játékosa pedig Karim Benzema, aki, sajnálatára, 14 év után elköszönt a lila-fehérektől.

"Igyekezni fogok, hogy eredményes legyek Csíkszeredában is. Szeretnék sok gólt lőni, ezért minden nap tenni fogok!" - mondta Tóbik Melánia.

Sok sikert kívánunk FK-színekben, Melánia!

Farkas Endre HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza