Női Liga 1 | Kiütéssel győztünk a székely rangadón

Női Liga 1 | Kiütéssel győztünk a székely rangadón

Fölényes, négygólos győzelmet aratott felnőtt női csapatunk a Liga 1-es bajnokság székelyföldi rangadóján vasárnap. A lányok szépségdíjas gólokat szerezve, ellentmondást nem tűrő játékkal gyűjtötték be a három pontot a Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen.

A női első osztályú bajnokság székelyföldi csúcsrangadóján fogadtuk vasárnap a Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC együttesét. Átérezte a közönség is, hogy nem hétköznapi összecsapásról van szó, szépszámú nézősereg gyűlt össze a kezdésre, kitűnő hangulatban vette kezdetét a megyei derbi. Ezen a találkozón mutatkozott be az FK kispadján Kollár Péter vezetőedző. Az új szakvezető különösebb meglepetések nélkül állította fel a kezdőcsapatot. A kapuban ezúttal Tankó Réka kezdett, míg Nyéki Anna a védelemben kapott szerepet, Berkeczi Emőke pedig a cserepadon indította a mérkőzést.

Rendkívül motiváltan vetették bele magukat a küzdelembe az FK lányai, a második percben egymás után két szögletet is elvégezhettünk. Minden labdáért meg kellett küzdeni a pályán és a találkozó elején ez a küzdelem a hazaiak oldalára billent, sikerült uralni az első 20-25 percet. A vendégek korán változtatásra kényszerültek, még fél óra sem telt el, amikor Horváth Anita helyett Zănoagă Aura Genina érkezett. A 32.percben Balázs Eszter jó 20 méterről leadott lövését védte a Vasas kazah kapusa. A 40. percben nagyon közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, Györgyicze Réka kapott jó labdát Balázs Esztertől és találta telibe a jobb oldali kapufát.

A két játékos összjátéka négy perc elteltével már gólt eredményezett. Ezúttal Györgyicze Réka volt az előkészítő, jól ugratta ki Balázs Esztert,aki szépen lőtte el a játékszert a kapus mellett (1–0). Egygólos hazai vezetéssel vonulhattak szünetre a felek, ami a látottak alapján teljesen megérdemelt volt, a Vasasnak csak felvillanásai voltak az első 45 perc során.

Kiütés a második félidőben

A második félidőben is folytatódott a kemény harc a pályán, Albu Erika be is sárgult, miután keményen állította meg Mitri Ritát a hazai 16-os vonala előtt. Az 58. percben érkezett a második FK találat! Szőke Eszter adott be szögletet a jobb oldalról, a labda átszállt a vendégek kapusán és Nyéki Anna a hálóba sodorta (2–0). Lendületbe jöttek a piros-fekete lányok, ellentmondást nem tűrően futballoztak ebben az időszakban. A 64. percben Szőke Eszter 18 méteres, remek átlövése talált utat Orazbekova fölött a hálóba (3–0). A lányok teljesítményére a koronát a 77. percben az alig két perccel korábban beálló Péter Kinga tette fel, aki elképesztően eltalált lövésével növelte négygólosra az előnyt, a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé (4–0).

A mérkőzés hátralévő részében sorra érkeztek a cserék, a Vasas pedig hajtott a szépítő találat megszerzéséért. Végül ez nem jött össze, maradt a négygólos diadal. A lányok elképesztő munkát tettek a pályára és csodálatos győzelemmel ajándékozták meg lelkes közönségüket. A győzelemért járó három ponttal megelőztük a Banat Girls együttesét és jelenleg 22 ponttal a negyedik helyen állunk a felsőházi rájátszásban. Szép volt, Lányok!

Női Liga 1., play-off, 3. forduló
FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC 4–0 (1–0)

Csíkszereda, 400 néző
Vezette: Papp Csaba (Marosludas), asszisztensek: Cozma Alexandru (Marosvásárhely), Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely)
Gólszerzők: Balázs Eszter (44.), Nyéki Anna (58.), Szőke Eszter (64.), Péter Kinga (77.)
Sárga lap: Albu Erika (52.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Horváth Luca (Abos Bianka, 79.), Nyéki Anna, Bartalis Barbara, Albu Erika (Péter Kinga, 75.), Antal Anita, Szőke Eszter, Mezőssy Melánia (Berkeczi Emőke, 68.), Balázs Eszter, Szentes Szabina (Részeg Beáta, 79.), Györgyicze Réka (Kristó Laura, 68.) Vezetőedző: Kollár Péter
Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC: Orazbekova Aruzhan (Rezmelită Linda, 85.) – Sinka Petra (Tóth Györgyi, 58.), Molnár Andrea, De Souza Badaro Priscila Cristina, Hodor Mária Magdolna, Godra Anett, Orbán Aranka, Ferreira De Macedo Maria Luiza, Sólyom Henrietta, Horváth Anita (Zănoagă Aura Genina, 25.), Mitri Rita Vezetőedző: Vágó Attila

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza