Női Liga 1 | Nem jött össze a pontszerzés

Női Liga 1 | Nem jött össze a pontszerzés

Kétgólos vereséget szenvedett első ligás női csapatunk a Bukaresti Carmen 1937 SC vendégeként. A Giurgiuban lejátszott mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfelei voltunk a fővárosiaknak, ám a második félidőben két gyorsan egymás után bekapott gól eldöntötte a találkozót.

A Bukaresti Carmen 1937 SC ellen folytatta szereplését Liga 1-es női csapatunk. Albu László vezetőedző nem számíthatott az eltiltott Bartalis Barbarára, akit még Marosvásárhelyen állítottak ki. Rajta kívül Kristó Laura és a Nagybánya ellen debütáló Mezőssy Melánia hiányzott sérülés miatt. Kiegyenlített első játékrészt láthatott a giurgiu-i Marin Anastasovici Stadion közönsége. Egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni, lányaink jól tartották a lépést a forduló előtt a táblázaton közvetlenül mögöttük álló riválisukkal, sőt, húsz percen át sikerült uralni a játékot. A félidő második felében a tapasztaltabb játékosokból álló, idegenlégiósokkal teletűzdelt házigazda fölénybe került. Jól védekezett a csapatunk és Salamon Szidónia kitűnő védésekkel tartotta az eredményt.

A második félidőben javarészt a mezőnyben zajlott a játék. Sajnos nem a mi elképzeléseink szerint alakult a hajrá. A Carmen átvette az irányítást, ami a játékrész közepén gólokban is megmutatkozott. A 68. és a 70. percben gyors egymásutánban érkezett hazai találatra nem volt válaszuk Albu László lányainak. Vereségével csapatunk a negyedik helyre csúszott vissza, a bukarestiek pedig felléptek a dobogó alsó fokára.

A lefújást követen Albu László vezetőedző nyilatkozott a mérkőzésről.

"Két perces rövidzárlatból kaptuk a gólokat, de azt kell mondanom, hogy a maximumot nyújtott a csapat. Érződött, hogy az ellenfélnél tapasztaltabb játékosok szerepelnek. Ez van, el kell fogadni, hogy vannak jobb csapatok is, mint mi és egy kis szerencse is döntött most az ellenfél javára. A bukaresti csapat vezetői is azt mondták a meccs után, hogy nagyon színvonalas találkozó volt és bármelyikünk lehetett volna győztes ma. Megyünk előre, csináljuk, dolgozunk tovább. Jövő vasárnap érkezik a Galac, azt be kell húzzuk, fontosak az otthoni mérkőzések" – mondta el Albu László.

Női Liga 1., alapszakasz 6. forduló

Bukaresti Carmen 1937 SC – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)
Giurgiu, Marin Anastasovici Stadion

Vezette: Porumbel Valentin (Olteniţa), asszisztensek: Neagu Gabriel (Călăraşi), Cojocaru Ionut (Călăraşi)
Gólszerzők: Claudia Chiper (68.) Androniki Michalopolou (70.)
Bukaresti Carmen 1937 SC: Danielle Krzyzanjak – M. Mihalache, Victoria Swift, Oana Dragu, Rania Kara Jouli, G. Vasile, M. Rees, Bianca Sandu, Claudia Chiper, A.M. Stanciu, Alix Couto Vezetőedző: Andrei Nemțescu
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczy Emőke, Horváth Luca, Albu Erika, Nyéki Anna, Szőke Eszter, Antal Anita, Balázs Eszter (Részeg Beáta, 81.), Györgyicze Réka (Péter Alexandra, 89.), Tankó Réka Vezetőedző: Albu LászlóHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza