Női Liga 1 | Nyerhető mérkőzés következik

A bajnokság sereghajtója, a CSM Alexandria otthonában lép pályára pénteken felnőtt, női csapatunk. Kollár Péter lányai számára, ha nem is kötelező, de elvárt a győzelem a pont nélküli együttessel szemben.

Női Liga 1 | Nyerhető mérkőzés következik

A bajnokság sereghajtója, a CSM Alexandria otthonában lép pályára pénteken felnőtt, női csapatunk. Ha nem is mondhatjuk kötelezőnek a győzelmet, ám felsőházi rájátszásba igyekvő lányaink számára csakis a három pont megszerzése lehet elfogadható eredmény.

A Marosvásárhelyi SE elleni fölényes diadallal tért vissza a győzelem útjára női szuperligás csapatunk, miután egy héttel korábban elbukta a Konstancai Farul elleni rangadót. Pénteken újabb feladat előtt áll Kollár Péter együttese, a lányok Alexandriában lépnek pályára. Az előző idény alapszakaszába a hetedik helyen záró CSM borzasztó rajtot vett az új szezonban, mind az öt eddigi mérkőzésüket elvesztették, és az 1–25-ös gólkülönbségre sem lehetnek igazán büszkék. Legutóbb a Kolozsvári U Olimpia otthonában futottak bele egy méretes pofonba, 8–0 lett a kincses városiak javára az eredmény.

A két csapat élvonalbeli története rövidke, hiszen az FK-s lányok csupán a 2022/2023-as idényben mutatkoztak be az első osztályban. Tették ezt éppen a CSM Alexandria elleni, hazai mérkőzésen. A premier kitűnően sikerült, az Albu László által felkészített csapat 3–2-es diadalt ünnepelhetett tavaly augusztusban. Érdemes megemlítenünk a gólszerzőket is. Szőke Eszter szerezte az FK történelmi első élvonalbeli találatát, majd Szentes Szabina volt eredményes. A harmadik találat, az azon a meccsen csatárként bevetett, utánpótlás válogatott kapusunkhoz, Tankó Rékához köthető. Mivel a mieink bravúros teljesítménnyel a play-offban szerepeltek, a szezon során több alkalommal nem találkoztak a felek.

Kitörni a kilenc pontosok közül

A pénteki mérkőzés kérdése számunkra mindenképpen az, hogy legalább ideiglenesen lépéselőnybe tudunk-e kerülni riválisainkkal szemben. Hihetetlenül sűrű a mezőny, a nyolc csapat közül ötnek(!) van kilenc pontja, csupán a listavezető Temesvári Poli neve mellett szerepel 12 egység, lefelé pedig a Marosvásárhelyi SE és az Alexandria lóg ki, mindketten pont nélkül állnak jelenleg. Ez a CSM esetében reményeink szerint pénteket követően sem fog változni.

A győzelem még akkor is elvárt, ha tudjuk, hogy a keretből válogatott-beli kötelezettségei miatt hiányzik Balog Boglárka, Szőke Eszter és Fülöp Boglárka is.

A találkozó előtt Kollár Péter vezetőedző nyilatkozott honlapunknak.

"Az előző mérkőzésen sikerül győzelmet aratni, ami jót tett az önbizalmunknak. Nem altat el minket az Alexandria, az eredményeik ellenére nem becsüljük le őket sem, és mindent meg fogunk tenni, hogy idegenben is tudjunk nyerni. Jól edzett a csapat, jól felkészültek a játékosok, végig koncentrálni kell a feladatunkra, és akkor győztesen érkezünk haza".

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza