Női Liga 1 | Ötgólos siker a Marosvásárhely ellen

Magabiztos játékkal, látványos gólokat szerezve múlta fölül felnőtt, női együttesünk a Marosvásárhelyi SE gárdáját a bajnokság ötödik fordulójában, szombaton.

Női Liga 1 | Ötgólos siker a Marosvásárhely ellen

Magabiztos játékkal, látványos gólokat szerezve múlta fölül felnőtt, női együttesünk a Marosvásárhelyi SE gárdáját a bajnokság ötödik fordulójában, szombaton. Tóbik Melánia duplázott.

Ragyogó napsütésben, ideális labdarúgó-időben kezdődött a szombati találkozó, maroknyi, ám lelkes, minden jó megmozdulást tapssal jutalmazó közönség fogadta a lányokat. Kollár Péter tanítványai meg is hálálták a biztatást, az első perctől fogva irányították az összecsapást, amelyen nem volt kérdéses, melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt.

Az első húsz percben csupán lehetőségekig jutottunk. Herczeg Andrea, Balázs Eszter és Tóbik Melánia helyzete is kimaradt. A 23. percben Mitri Rita öt méterről leadott lövésébe vetődött bele önfeláldozóan a vendégek egyik védője és mentett szögletre. A sarokrúgást követően Tóbik emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelt (1–0). A 29. percben Herczeg Andrea próbálkozását ütötte ki az MSE kapuvédője, egy perc múlva újra a válogatott középpályás veszélyeztetett, ám lövése elkerülte a kaput.

A félidő további részében is több lövéssel próbálkoztunk, ám az irányzékkal rendre gond akadt. A 44. percben Balázs Eszter fejese döngette meg a felső kapufát, nagy kavarodás alakult ki a vendégkapu előtt, végül ugyanő a hálóba pofozta a labdát (2–0). Magabiztos előnnyel vonulhattunk szünetre.

Még három gól

A második játékrész Szőke Eszter visszagurítása utáni Herczeg Andrea lövéssel indult, majd Mitri Rita közeli próbálkozásánál mentett üggyel-bajjal Grecu Mădălina. Fél órával a lefújás előtt Tóbik Melánia fordult remekül kapura és lőtt a kapu jobb oldalába mintegy nyolc méterről (3–0). Három minutummal később Mitri Rita harcolt ki büntetőt, amit Herczeg Andrea értékesített magabiztosan (4–0).

A 65. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Fülöp Boglárka lőtt kapufát, igaz, lesről tette mindezt. A 80. percben Bartalis Barbara ütközött egy szabadrúgás után a vendégkapussal, ápolás után 11-es játékosunk előtt villant a sárga lap. A pontot az i-re Fülöp Boglárka tette fel a 86. percben, amikor a bal oldalról kilőtte a hosszú sarkot (5–0). 

Sikerült visszavágnunk tehát az előző szezonban elszenvedett háromgólos vereségért, és szép találatokkal örvendeztettük meg közönségünket. Folytatás, október 13-án, pénteken az Alexandria otthonában.

Női Szuperliga, alapszakasz 5. forduló
FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi SE 5–0 (2–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Ciorbea Robert (Barcaszentpéter), asszisztensek: Şchiopeţ Claudiu, Guran Mircea (mindketten Brassó)
Gólszerző: Tóbik Melánia (23. és 60.), Balázs Eszter (43.), Herczeg Andrea (63., büntetőből), Fülöp Boglárka (86.)
Sárga lap: Bartalis Barbara (80.), ill. Bătagă Ana-Maria (63.), Adorján Szidónia (80.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szentes Szabina (Abos Bianka, 84.), Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Fülöp Boglárka, 64.), Balázs Csilla (Albu Erika, 46.), Herczeg Andrea, Nyéki Anna (Orbán Aranka, 64.), Balázs Eszter (Mezőssy Melánia, 46.), Tóbik Melánia, Mitri Rita Vezetőedző: Kollár Péter
Marosvásárhely: Grecu Mădălina – Meleacă Lucia, Bătagă Ana-Maria, Dakó Katalin, Adorján Szidónia, Valeria Vîrlan (Krall Tímea, 55.), Strete Carina (Gorea Andrea, 90.), Máté Bianka (Berekméri Zsófia, 90.), Doiban Carina (Csóka Antónia, 84.), Bíró Judit, Székely Kincső Vezetőedző: Mihály SándorHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza