Női Liga 1 | Remek győzelem

Női Liga 1 | Remek győzelem

Folytatta jó szereplését újonc Liga 1-es női csapatunk. Albu László csapata vasárnap hazai pályán remek játékot bemutatva magabiztos győzelmet aratott az Aradi Piros Security csapata ellen. Balázs Eszter duplázott.

Hideg, őszies időjárási körülmények fogadták a pályára lépő csapatokat, az éles szél és a szemerkélő eső a nézők számára sem tették vonzóvá a vasárnap délelőtti meccslátogatást. Jó 200 érdeklődő azért kilátogatott a városi stadionba, hogy szurkoljanak a két fordulót követően veretlen piros-fekete lányoknak. Jól kezdték a mérkőzést Albu László tanítványai, a 2. percben Nyéki Anna és Szőke Eszter is lövőhelyzetbe került, ám kimaradtak a lehetőségek. Folytatódott a hazai fölény, a 12. percben Bartalis Barbara lövését blokkolták, aztán újra Szőke próbálkozhatott. Az első negyed óra végén Szentes Szabina indult el a félpályától, beadása ajtó-ablak helyzetben találta Bartalist, aki fölé vágta a labdát.

A 16. percben jegyezhettük fel az első vendéglehetőséget, Bozian szabadrúgását magabiztosan fogta Salamon Szidónia. Ugyanebben a minutumban Balázs Eszter iramodott meg, a kifutó Shehata lábbal hárított. A 18. percben ismét Szőke próbálkozott lövéssel, ám fölé-mellé szállt a próbálkozása. A 21. percben az egész mérkőzésen agilisan játszó Balázs Eszter indult meg jól a jobb oldalon, majd az oldalhálóba bombázott. Két perccel később góllá érett a hazai fölény. Ismét Balázs volt a főszereplő, aki a bal oldalról befelé húzott és erőteljes lövést küldött jobb alsó sarokba (1–0). Két perccel később szinte megdupláztuk az előnyt, ám Szőke beadása elsuhant a kapu elé érkező Bartalis előtt. Nagy lehetőség volt! A szünet előtt öt perccel az Arad is jelentkezett egy életerős lövéssel, majd Ungur lépett oda Balázs Eszternek sárga lapot érően.

A második félidő is hazai lehetőségekkel indult. Az 55. percben Bartalis csak a kapussal állt szemben, ám a kifutó Shehata önfeláldozó vetődéssel mentett. Az eset után rövid ápolásra szorult az egyiptomi légiós. Három perccel később Balázs Eszter és újra csak Bartalis Barbara veszélyeztettek, komoly tűzijátékot rendeztek az Arad kapuja előtt. A 66. percben góllá érett a hazai fölény, ismét Balázs Eszter volt a főszereplő, 21-esünk jól indult be a bal szélen, betört a 16-oson belülre, majd jó tíz méterről kilőtte a hosszú sarkot (2–0).

A továbbiakban is sorra érkeztek a hazai lehetőségek, ám újabb találatok nem születtek. Női csapatunk magabiztosan, helyenként kifejezetten látványos játékot bemutatva tartotta itthon a bajnoki pontokat.

Albu László vezetőedző a mérkőzés lefújását követően foglalta össze a pályán látottakat:

"Nagyon örülök, hogy a héten gyakorolt szituációk visszamutatkoztak itt a mérkőzésen. Úgy érzem, hogy jóval fölöttük voltunk mindenféle szinten. Nagyon meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével. Lehetett volna az eredmény több is, hiszen 5-6 ziccert még hibáztunk. Ezekből fogunk építkezni és gyakorolni fogunk többet és reméljük, hogy a következőkben több gólt sikerül elérni" - nyilatkozta szakvezetőnk.

A következő fordulóban következő marosvásárhelyi fellépéssel kapcsolatosan is megfogalmazta elvárásait Albu László.

"A Marosvásárhely ellen pontosan úgy fogunk készülni mint eddig, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. A vásárhelyi csapatot nagyjából ismerem, játszottunk velük a tavasz folyamán egy mérkőzést, az edzőtáborunkban most augusztusban is volt meccsünk. Igazoltak négy moldáv játékost, de nem tudom elhinni, hogy ők annyit tudnának hozzátenni, hogy meg tudnának fogni bennünket. Bízok a lányokban és nagyon remélem, hogy hozni tudjuk a mérkőzést" - nyilatkozta a vezetőedző.

FK Csíkszereda – Aradi Piros Security 2–0 (1–0)
Csíkszereda, városi stadion
Vezette: Florescu Valentin (Sepsiszentgyörgy), asszisztensek: Bedőházi Gergely (Sepsiszentgyörgy), Biró Barna Tamás (Csernáton)
Gólszerző: Balázs Eszter (23. és 66.)
Sárga lap: Ungur (44.)
Aradi Piros Security: Maha Eldemdrash Shehata -  Olaru Melisa, Granados Bianca, Ungur Andrada Maria, Tomescu Andreea, Bozian Elisa Ruth, Cosma Loreadana Mariana, Radu Bianca, Kugler Carla, Vanu Andrada, Stanoiev Gianna Dragana Vezetőedző: Dan Cuedan
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia (Tankó Réka, 78.) -  Szentes Szabina, Berkeczi Emőke (Péter Alexandra, 85.), Albu Erika, Horváth Luca - Nyéki Anna (Péter Kinga, 85.), Antal Anita, Szőke Eszter (Györgyicze Réka, 85.), Kristó Laura (Györgypál Edina, 65.) - Bartalis Barbara, Balázs Eszter Vezetőedző: Albu László

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza