Női Liga 1 | Remekbe szabott győzelem

Női Liga 1 | Remekbe szabott győzelem

Magabiztosan győzött Liga 1-es női csapatunk a Nagybányai Feminin SC elleni vasárnapi mérkőzésen. A játék minden elemében felülmúltuk a bányavárosi lányokat.

Három hét szünetet követően szurkolhattunk újra az első osztályban szereplő felnőtt női csapatunknak. A mindössze két cserejátékossal érkező Nagybányai Feminin SC lányai fázósan indultak ki melegíteni a pályára, majd meglehetősen megilletődötten kezdték a mérkőzést. Az FK-s lányok ezzel szemben lendületesen indítottak, az első negyed órában több jó lövés is szállt a vendégek kapuja felé. A 13. percben a születésnapos Antal Anita kísérlete szállt a jobb kapufa mellé, majd Kristó Laura remek lövését jegyezhettük fel, az első negyedóra végén pedig Albu Erika is próbálkozhatott.

A vezetést a 19. percben sikerült megszereznünk, miután Balázs Eszter kapott kitűnő labdát Szőke Esztertől és a kapust is kicselezve nem hibázott (1–0). Továbbra is mezőnyfölényben járattuk a labdát, aminek az első fél óra vége előtt egy perccel lett meg az eredménye. Szőke Eszter csapott le kitűnően egy rossz hazaadásra, eltolta a kapus mellett a labdát és kissé jobbra kisodródva a hálóba emelt (2–0).

A 32. percben újra megzörrent a vendégháló, ám Kristó Laura lesről talált be, így érvénytelenítették a gólját, ami után néhány perccel el is hagyta a pályát. Középpályásunk a gyomrát fogva távozott, helyére Részeg Beáta állt be. Utólag kiderült, rosszullét miatt nem tudta folytatni a játékot Laura.

Két találat a második félidőben

A második félidőt is Antal Anita lövése vezette be, ám lecsúszott a próbálkozás és magasan fölé szállt a labda. Az 53. percben Szőke Eszter próbálta meg átpréselni a kapujából messze kijövő vendég hálóőrön a játékszert, a kipattanót Györgyicze Réka remekül tette vissza a kapura és kissé balról kilőtte a hosszú sarkot (3–0).

A 60. percben Balázs Eszter próbálkozásának tapsolhatott a közönség, a népszerű Balu a 16-os jobb oldalánál cselezgetett befelé, majd lövésre szánta el magát. A labda az egyik hazai játékost is érintve zúgott mellé. Két perccel később az első valamire való vendég-próbálkozást jegyezhettük fel, ám a veszélyesnek tűnő beadást Salamon Szidónia magabiztosan fogta magához.

A 66. percben egy középpályán történt, egyébként szabályos, összecsapás nyomán a vendégek 16-os számú játékosát, Coceanovsni Elinát kellett ölbe levinniük csapattársainak. A helyére Pop Lorena állt be. Ezúton is jobbulást kívánunk! A 74. percben a nagy kedvvel játszó Antal Anita három embert is becsapott középen a 16-os vonalánál, ám lövése végül nem sikerült igazán jól. A hajrá perceiben Balázs Eszter próbálkozása csattant a felső kapufán, majd a 90. percben Horváth Luca szépségdíjas távoli lövése zárta le az összecsapást (4–0). A találkozón első alkalommal kapott lehetőséget csereként a nyáron érkező Mezőssy Melánia, aki néhány megmozdulással jelezte, hogy kitűnő technikával rendelkezik. Hosszabb idő óta először láthattuk a pályán Nagy Noémit, aki a hajrában szállt be.

A lefújást követően Albu László vezetőedző értékelt honlapunknak.

Nagyon örülök a győzelemnek. Úgy láttam, hogy amit gyakoroltunk, az visszaköszönt a pályán egy-két hibától eltekintve. Örvendek, hogy az utolsó mérkőzés után, amit elvesztettünk saját hibánkból a vásárhelyi csapat ellen, sikerült a társaságnak összeszednie magát és megint csapatként bizonyította, hogy itt a helye az első osztályban” – fogalmazott a szakember.

Mezőssy Melánia bemutatkozásról is szót ejtett a szakvezető.

Nincs még 100 százalékosan készen a játékra fizikálisan. Ez volt az első 15 perce a csapatunkban, nagyon jól szállt be. Technikás játékosról van szó, aki mind a két lábbal egyformán jól rúg, és jól látja a játékot. Remélem, a következőkben kaphat majd egy félidőt és lassacskán beépítjük a csapatba, hasznos játékos lesz” – mondta el Albu László

Női Liga 1, alapszakasz 5. forduló
FK Csíkszereda – Nagybányai Fotbal Feminin SC 4–0 (2–0)

Csíkszereda, Városi Stadion
Vezette: Papp Csaba (Marosludas), asszisztensek: Cozma Alexandru (Marosvásárhely), Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely)
Gólszerzők: Balázs Eszter (19.), Szőke Eszter (29.), Györgyicze Réka (53.), Horváth Luca (90.)
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia (Tankó Réka, 82.) – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Horváth Luca, Albu Erika – Antal Anita (Mezőssy Melánia, 82.), Nyéki Anna, Szőke Eszter – Balázs Eszter (Péter Alexandra, 87.), Györgyicze Réka (Nagy Noémi, 87.), Kristó Laura Vezetőedző: Albu László
Nagybánya: Hatesan Ana – Costin Andreea, Daneliuc Camelia, Olar Larisa, Sut Denisa, Butuza Diana, Titu Gaberiela, Îndrei Dariana, Buftea Alexandra, Harita Bianca, Coceanovsni Ellina (Pop Lorena, 70.) Vezetőedző: Mezei Robert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza