Női Liga 1 | Újabb erdélyi rangadó következik

Női Liga 1 | Újabb erdélyi rangadó következik

A két héttel ezelőtti, székelyudvarhelyi kiszállás után az erdélyi magyarság szintén jelentős városába, Marosvásárhelyre látogat első osztályú női csapatunk. A lányok eddig várakozáson felül teljesítettek és a tabella harmadik helyéről várhatják a pont nélkül álló Marosvásárhelyi SE 1898 elleni összecsapást.

Legutóbb még a másodosztály küzdelmeiben találkoztunk a vásárhelyi csapattal, akik akkor még a Ladies nevet viselték (a névváltozásról lentebb írunk). A 2021 májusában az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán lejátszott bajnoki kellemes emlék, ugyanis 4–0-ra legyőztük a vendégeket. Igaz, a szezon végén ők örülhettek, az alapszakaszbeli elsőség után három sikeres osztályozó mérkőzést követően osztályt váltottak (mint tudjuk, lányainknak ez egy évvel később sikerült).

A vásárhelyi hölgyek szezonkezdése nem sikerült túl fényesre. Az első két fordulóban gólt sem szereztek, ellenben kaptak tízet, a Kolozsvári U 7–0-ra, a Temesvári Politehnica 3–0-ra győzött ellenük. A harmadik fordulóban a Bukaresti Fair Play ellen, őrült mérkőzésen 6–5-ös végeredmény született a fővárosiak javára.

A mieink ezzel szemben igazán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak eddig az első osztályban. A két hazai mérkőzésüket megnyerték, idegenben pedig döntetlent játszottak a megyei derbin a Székelyudvarhelyi Vasas Feminával szemben. Az elmúlt hétvégén nyújtott teljesítményt látva bizton kijelenthetjük, a pontszerzés reményében utazhatunk Marosvásárhelyre.

Ladies-ből Marosvásárhelyi SE

A marosvásárhelyi női focicsapat megalapításától kezdve közel tíz éven át szerepelt Ladies néven. A szezon kezdete előtt a Marosvásárhelyi SE 1898 és a Ladies között megszületett az együttműködés arról, hogy a legmagasabb osztályba 2021-ben feljutott női együttes a továbbiakban Marosvásárhelyi SE néven szerepel a legjobbak között.

A Marosvásárhelyi SE-vel kötött együttműködés első sorban a marosvásárhelyi női labdarúgásnak tesz jót, hiszen közös cél, hogy a legmagasabb szintre jussunk. Ennek megvalósításához nagyban hozzá fog járulni a kölcsönös tapasztalat és tudás, de nem utolsó sorban a közösen elvégzett munka. Hosszú távú, egészséges alapot tudunk így teremteni a női labdarúgás számára Marosvásárhelyen is" – nyilatkozta a megállapodás aláírását követően a csapat hivatalos közösségi oldalának Székely András, a Ladies alapítója és vezetője.

A vásárhelyiek kerete zömében a tavalyi állományra épül, de néhány új játékost is igazoltak. Érkezett  Grecu Mădălina Konstancáról kapusposztra, Mateş Daniela és Stet Lenuţa Besztercéről, Cerniţu Anastasia, Soiban Carina, valamint Părgaru Nicolina a Moldovai Köztársaságból.

A mérkőzés vasárnap 10 órakor kezdődik Marosvásárhelyen, a Weekend-telepi füves pályán (Academia de Sport Mureşul - Complex Weekend). Hajrá, Lányok! Hajrá, Szereda!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza