Női Liga 1 | Temesváron kezdjük a bajnokságot

A Temesvári Politehnica otthonában kezdi második első osztályú szezonját felnőtt, női együttesünk. A lányok, Kollár Péter vezetésével dobogós reményekkel indulnak neki a pontvadászatnak.

Női Liga 1 | Temesváron kezdjük a bajnokságot

A Temesvári Politehnica otthonában kezdi második első osztályú szezonját felnőtt, női együttesünk. A lányok, Kollár Péter vezetésével dobogós reményekkel indulnak neki a pontvadászatnak.

Várakozáson felül sikerült felnőtt, női együttesünk első liga 1-es idénye. Az újoncként elért bajnoki negyedik helyezés mellett a Románia Kupában is sikerült a legjobb négy csapat közé kerülni. Ennél többet aligha kívánhattunk az első szezonban. Az elmúlt mintegy fél évben számos változás történt a csapat háza táján. Mindenekelőtt új szakvezető irányítja a lányokat. Miután Albu László a felnőtt férficsapatnál vállalt feladatot, a magyarországi Kollár Péter vette át a vezetőedzői karmester-pálcát.

Az új mester hangzatos, négygólos sikerrel mutatkozott be a szomszédvári rivális, Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen. Sajnálatos módon az új szezonban nem fognak Csíkszereda – Udvarhely rangadót rendezni a női első osztályban, a kék-fehérek vezetősége úgy döntött, nem vállalják az első osztályt és csupán a Liga 2 küzdelmeiben fognak szerepelni ősztől.

Átalakult a keret

A nyári időszakban a csapat játékoskerete is alaposan átalakult. Berkeczi Emőke felhagyott a labdarúgással, és az újonnan alakult U17-es lánycsapat vezetőedzőként dolgozik, valamint a medikális központunkban vállalt feladatot. Kristó Laura szintén abbahagyta és úgy döntött, a tanulásra koncentrál, Horváth Luca visszatért Magyarországra, Salamon Szidónia pedig a Besztercei Gloria csapatához igazolt. Érkezők is szép számmal akadtak. Haraszti Fanni az MTK-tól, Tóbik Melánia a Kelen SC csapatától érkezett, Orbán Aranka és Mitri Rita a Székelyudvarhelyi Vasas Femina kék-fehér szerelését cserélte piros-feketére. A szintén székelyudvarhelyi Balázs Csilla Magyarországról tért haza, az Ausztriában és Portugáliában is profiskodó Magyarocs Zoé legutóbbi állomása az MTK volt.

Pénteken vált hivatalossá, hogy minden adminisztratív akadály elhárult legújabb igazolásunk elől, így Herczeg Andrea is az FK színeiben folytatja! Személyében kétségkívül az egyik legmagasabban jegyzett erdélyi magyar labdarúgót köszönthetjük a csapatban, aki a válogatottban és külföldön is letette már a névjegyét. Amennyiben a szakvezetés úgy dönt, Andi már a vasárnapi nyitómérkőzésen pályára léphet. Herczeg Andreát hamarosan egy hosszabb interjúban mutatjuk be szurkolóinknak.Az új játékosokat edzőmérkőzésekkel, edzőtáborozással és csapatrészenkénti tematikus foglalkozásokkal igyekezett egységbe kovácsolni a Kollár Péter vezette stáb. A lányok a magyarországi edzőtábor ideje alatt magyar élvonalbeli csapatokkal játszhattak gyakorlómeccseket, és itthon is erős ellenfelekkel küzdhettek meg a felkészülési időszakban.

Kollár Péter több alkalommal kifejtette és szezonfelvezető videó-interjúnkban is megerősítette: az új szezonban a cél egyértelműen a dobogós helyezés elérése. A szakember szerint kiegyenlített bajnokság várható, a nyolc-csapatosra csökkent mezőnyben várhatóan nem lesznek olyan szélsőséges eredmények, mint az elmúlt idényben.

Van miért visszavágnunk

A Superligára keresztelt élvonalbeli bajnokság nyolc csapata közül minden bizonnyal kiemelkedhet a regnáló bajnok Kolozsvári Universitatea, és az ezüstérmes Temesvári Politehnica, de az újonc Konstancai Farult és a kezdésként a Marosvásárhelyt négy góllal legyőző Besztercei Glóriát sem lehet félvállról venni.

Aktuális ellenfelünk, a Temesvár ellen nem sok sikerélményt szereztünk az elmúlt szezonban. A lila-fehérek Csíkszeredában két alkalommal is hétgólos győzelmet arattak, míg otthonukban két góllal bizonyultak jobbnak. Ezúttal minden bizonnyal sikerül majd szorosabb eredményt elérni. Ebben a keret minden tagja segítségére lehet a csapatnak, Kollár Péter minden játékosára számíthat. 

A találkozó vasárnap, 12.30-kor kezdődik a temesvári Ştiinţa sportbázison. A mérkőzést a Pro Arena televízió élőben közvetíti.

Szurkoljuk ki együtt a szezon első győzelmét! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza