Női Liga 1 | Drámai vereség Temesváron

Drámai fordulatokban gazdag találkozón két gólos vereséget szenvedett felnőtt, női együttesünk a bajnokság nyitó fordulójában Temesváron.

Női Liga 1 | Drámai vereség Temesváron

Drámai fordulatokban gazdag találkozón két gólos vereséget szenvedett felnőtt, női együttesünk a bajnokság nyitó fordulójában Temesváron. A találkozó nagy részében emberhátrányban játszottunk.

Az új szezon első mérkőzésén Temesváron lépett pályára átalakult felnőtt, női együttesünk. Kollár Péter lányai nem ijedtek meg az előző bajnokság ezüstérmesétől, bátor támadójátékot mutattak fel a találkozó elejétől kezdve, már a negyedik percben veszélyes helyzetet teremtettünk a Poli kapuja előtt. A frissen igazolt Herczeg Andrea igazolta jó hírét, minden akcióból kivette a részét a Győri ETO FC-től érkezett támadó középpályás.

A hetedik percben Szőke Eszter került helyzetbe a kapuval szemben, ám próbálkozása fölé szállt, a másik oldalon Tankó Réka mentett messze kifutva kapujából. A nagy hőségre való tekintettel az első negyed óra végén, majd fél óra elteltével is ivószünetet rendelt el Timiș Roxana játékvezető.

A frissítő pihenőről visszatérés után is főleg az történt a pályán, amit Balázs Eszterék akartak, sorra futottak az FK támadásai, érkeztek a szögletek, beadások Câmpean kapuja elé. A 19. percben Balázs Csilla kapott sárga lapot egy mezőnybeli szabálytalanság nyomán. A 24. minutumban Magyarics Zoé kapott nagyszerű labdát a hazai kapu előterében Herczeg Andreától, ám az MTK csapatától nyáron érkezett, magyar válogatott támadó megijedt a lehetőségtől és odalett a gólhelyzet. A 27. percben éppen fordított volt a szereposztás: Magyarics beadását fejelték ki a lila-fehér védők, a labda Herczeghez kerül, aki kiváló lövéssel vette célba a hazai kapu bal oldalát, Câmpean a levegőben úszva mentett. A Politehnica erejét teljesen felőrölte a védekezés ebben a periódusban.

Dráma I.

A 33. percben azonban drámai fordulat következett, Balázs Csilla megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, így egy emberrel kevesebben maradtunk a pályán. Négy egység elteltével tovább fokozódtak a problémáink, Nyéki Anna szabálytalansága nyomán büntetőhöz jutottak a hazaiak. A 11-est a csapatkapitány, Nicoleta Kurja a bal felső sarokba bombázta (1–0). Mindez nem törte meg Kollár Péter csapatát, a 45. percben összejött az egyenlítés. Nyéki Anna adott jó passzt Mitri Ritának a hazai 16-os jobb oldalánál, aki egy cselt követően a védők lábai között kilőtte a hosszú alsó sarkot (1–1). 

Dráma II.

Ám a fordulatoknak nem volt vége, a középkezdés után Tankó Réka ütközött a Poli meginduló játékosával a 16-oson kívül, amiért azonnal piros lapot kapott. A kiállítás nyomán változtatott szakvezetésünk, Mitri Rita jött le és Balog Boglárka érkezett a kapunkba. A szabálytalanságért megítélt szabadrúgásból Nicoleta Kurja kilőtte a jobb felső sarkot, Balog repült a levegőben, de nem tudta hárítani a jól helyezett lövést (2–1). A folytatásban sem adtuk fel a támadásokat, így lüktető, jó iramú mérkőzést láthattak a helyszínen szurkolók és a televíziós közvetítés nézői.

Balog Boglárka többször bizonyíthatta tehetségét az FK kapujában, támadóink pedig folyamatosan harcoltak az egyenlítésért. Az 54. percben Magyarics Zoé lövését blokkolták a hazaiak, két perc elteltével Balog szedett ki egy lövést a léc alól. Az 57. percben Bartalis távoli szabadrúgása lepte meg kis híján Câmpeant. 

Dráma III.

Fiatal kapuvédőnk, Balog Boglárka több alkalommal is nagyszerűen avatkozott közben, több ziccert hárított nagyszerű kifutásaival, ám a 72. percben utolérte a kapussors. Egy hazaadott labdát rossz helyre rúgott, amit a brazil Scaramelo kapásból a bal alsó sarokba zúdított (3–1). Innen végképp nem volt visszaút, de a lányok dícséretére legyen mondva, egyetlen pillanatig sem adták fel a küzdelmet. Bizonyítja ezt Haraszti Fanni bődületes felső kapufája a 87. percben, vagy Herczeg Andrea ziccere a hosszabbítás pillanataiban, amelynél hatalmasat mentette a hazai kapuvédő.

Kollár Péter lányai bizonyították, hogy ebben a szezonban komolyan kell velük számolni, ugyanakkor a két kiállítás megpecsételte a mérkőzés sorsát. Folytatás szeptember 2-án, hazai pályán, amikor a Nagykomlósi Banat Girls érkezik Csíkszeredába.

Női Superliga, alapszakasz 1. forduló
Temesvári Politehnica – FK Csíkszereda 3–1 (2–1)

Temesvár, Ştiinţa sportbázis
Vezette: Timiș Roxana (Nagyszeben), asszisztensek: Spătar Răzvan (Nagyszeben), Duță Vasile Marius (Felek, Szeben m.)
Gólszerzők: Nikoleta Kurja (38. és 45+3., az elsőt büntetőből), Emilly Da Silva Scaramelo (72.), ill. Mitri Rita (45.)
Sárga lap: Bratu Antonia (46.), Nikoleta Kurja (54.), Emilly Da Silva Scaramelo (81.), ill. Balázs Csilla (19.), Kollár Péter (51.), Herczeg Andrea (60.), Haraszti Fanni (61.)
Kiállítva: Balázs Csilla (33.), Tankó Réka (45+1.)
Temesvár: Câmpeanu Sara – Aracajo Emilin, Bratu Antonia, Nagy Melinda, Dawood Dyana, Mihăilesc Lorena, Kurja Nikoleta, Mirea Roxana, Jivan Anda, Ivanova Dimitra, Șepetan Andreea Vezetőedző: Albon Mirel
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Nyéki Anna (Bartalis Barbara, 46.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Antal Anita (Szentes Szabina, 73.), Balázs Csilla, Herczeg Andrea, Magyarics Zoé (Fülöp Boglárka, 73.), Tóbik Melánia, Mitri Rita (Balog Boglárka, 45+1.) Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza