Női Liga 1 | Fordulatos mérkőzésen gólgazdag döntetlen a Temesvárral

Hiába fordított hátrányból és dolgozott ki kétgólos előnyt felnőtt női csapatunk, végül meg kellett elégednie egy ponttal a listavezető Temesvári Politehnica ellen.

Női Liga 1 |  Fordulatos mérkőzésen gólgazdag döntetlen a Temesvárral

Hiába fordított hátrányból és dolgozott ki kétgólos előnyt felnőtt női csapatunk, végül meg kellett elégednie egy ponttal a listavezető Temesvári Politehnica ellen. Tankó Réka a második félidőben büntetőt hárított.

Hamisítatlan őszi időjárás, aprószemű hideg eső és kellemetlen hűvös fogadta a szombat délutáni női rangadón a feleket. A listavezető, Temesvári Politehnica érkezett az FK stadionjába ezen a napon és egy esetleges hazai győzelemmel helyet cserélhetett volna a két csapat a tabellán. A rangadó jelző cseppet sem volt túlzás, elnézve az első játékrészben látottakat. A kis számú, ám rendkívül lelkes közönség minden jó hazai megoldást nagy tapssal jutalmazott, zengett a "Hajrá, Szereda!".

Ennek ellenére jobban kezdtek a vendégek, a 14. percben Ivanova Dimitra került ziccerbe, a temesvári játékos kicselezte Tankó Rékát is, majd a gólvonalon menteni igyekvő Szentes Szabina mellett a hálóba lőtt (0–1). Nem tartott sokáig a vendégek öröme, Herczeg Andrea két perc múlva nagyszerű egyéni alakítás végén, a kapust is elfektetve lőtt a hálóba (1–1). A 25. percben átvettük a vezetést! Herczeg Andrea ezúttal az előkészítésben jeleskedett, jobb oldalról érkező beadását a hosszú saroknál Tóbik Melánia mintaszerűen fejelte a kapuba (2–1). A 34. minutumban Tankó Réka nagy védéssel tartotta meg az előnyt, kapuvédőnk a bal felső saroknál mentett hatalmasat. A félidő vége előtt két perccel Mitri Rita került jó helyzetbe, és kissé balról, a tizenhatos vonalától nagyszerű gólt lőtt Câmpean Sara hálójába (3–1).

Kapusbravúr, majd pontvesztés

A második félidőt a vendégek félpályás próbálkozása vezette fel, majd újra kapuvédőnk került főszerepbe. Az 50. percben Brațu Antonia terült el hatalmas kiáltás kiséretében a 16-osunkon belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A 11-est a lila-fehérek csapatkapitánya, Meluța Teodora végezte el, jobb alsó sarokra tartó lövését hatalmas bravúrral, lábbal védte Tankó Réka. Az 59. percben Herczeg Andrea célozta meg a vendégkaput, ám lövése elhalt a kapus ölében. 

A hajrához közeledve többször beszorultunk, a vendégek pedig óriási energiákat mozgósítottak a zárkózás érdekében. Ennek a 69. percben lett meg az eredménye, amikor egy védelmi megingást kihasználva Ivanova Dimitra csapott le egy labdára és értékesítette a helyzetet (3–2). A 87. percben mintegy 18 méterről, kecsegtető helyzetből végezhettünk el szabadrúgást, ám Herczeg Andrea kevéssel elvétette a jobb felső sarkot. A hosszabbítás perceiben elkeseredetten védtük az eredményt, ám végül nem sikerült megtartani az előnyt, Șepețan Andreea találatával egy pontot elvitt a Temesvár. 

A folytatásban, november 8-án a Banat Girls otthonába látogatnak Kollár Péter tanítványai.

Női Szuperliga, alapszakasz 8. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 3–3 (3–1)

Csíkszereda
Vezette: Mavriche Sergiu, asszisztensek: Antal Damian, Lucaci Claudiu (mindhárman Bákó)
Gólszerzők: Herczeg Andrea (16.), Tóbik Melánia (25.), Mitri Rita (43.), ill. Ivanova Dimitra (14. és 69.), Șepețan Andreea (90+5.)
Sárga lap: Szőke Eszter (80.), ill. Mirea Roxana (28.), Meluța Teodora (65.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szentes Szabina (Orbán Aranka, 53.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Magyarics Zoé, Antal Anita, Balázs Csilla (Nyéki Anna, 77.), Herczeg Andrea, Szőke Eszter, Tóbik Melánia, Mitri Rita (Fülöp Boglárka, 89.) Vezetőedző: Kollár Péter
Temesvár: Câmpean Sara – Sondore Laura, Bratu Antonia, Meluța Teodora, Dawood Dyana, Kurja Nikoleta, Mirea Roxana, Jivan Anda, Ivanova Dimitra, Boboc Alexandra (Șepețan Andreea, 46.), Scaramelo Emilly Játszott még: Cioablă Dana, Petrișor Elena, Pera Shaira Vezetőedző: Albon Mirel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza