Női Liga 1 | Újabb gólgazdag hazai döntetlen

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen egy pontot tartott itthon női, első osztályú együttesünk a Kolozsvári U Olimpiával szemben.

Női Liga 1 | Újabb gólgazdag hazai döntetlen

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen egy pontot tartott itthon női, első osztályú együttesünk a Kolozsvári U Olimpiával szemben. Tóbik Melánia triplázott.

Bátran kezdett Kollár Péter együttese a szombaton, kora délután megrendezett találkozón, amelynek a tétje az volt, hogy versenyben maradjunk a felsőházi rájátszásért. A rendkívül sűrű mezőnyben minden megszerzett, illetve elhullajtott pontnak nagy jelentősége lehet. Tudták ez lányaink is, akik rendkívül agilisen kezdték a mérkőzést, azt első negyed órában egyértelműen a látogatók fölé kerekedtünk. Ennek bizonyságául előbb Herczeg Andrea két lövését jegyezhettük fel, majd Mitri Rita és Balázs Csilla próbálkoztak. 

A hazai kapuban Tankó Rékának a 16. minutumban kellett először komolyabban játékba avatkoznia, amikor a tizenhatos vonaláig futott ki, hogy tisztázzon egy kolozsvári kiugratást követően. A 27. percben Balázs Csilla célozta meg a kaput, remek, léc alá tartó lövésébe, úgy tűnt, beleért a vendégkapus, ám Diaconu Lucian kirúgást mutatott. Egy egység elteltével viszont Mitri Rita egészséges löketét valóban Blazek Samantha tornázta fölé. A 29. percben egy jobb oldalról beívelt labdára Tóbik Melánia érkezett remekül a hosszú saroknál és a hálóba helyezett, egy menteni igyekvő védőn még megpattant a labda, ám nem tudtak hárítani a vendégek (1–0).

Hamar érkezett a válasz a vendégek részéről, a következő minutumban Marcu Carmen jobb oldalról, közelről bevette Tankó Réka kapuját (1–1). Felpörögtek az események, a következő hazai támadásnál Herczeg Andrea közeli fejesét mentette a kapufa segítségével Blazek, majd Haraszti Fanni lőtt fölé szabadrúgásból. A szünet előtt átvette a vezetést a Kolozsvár, Marcu Carmen duplázott, szinte lemásolva az első találatát (1–2).

Hullámzó játékot hozott a második félidő, hol az egyik, hol a másik csapat veszélyeztetett. Ebből mi jöttünk ki jobban, ugyanis az 54. percben Tóbik Melánia remek kiugrást követően, kissé balról kilőtte a hosszú sarkot (2–2). Az 58. percben Bălăceanu hatalmas helyzetben, senkitől sem zavartatva elgurított a bal kapufa mellett. A 75. minutumban újra megszerezték az előnyt a vendégek, Tabur Carolina volt erdeményes (2–3). Öt perc elteltével Tankó Réka tolt egy lövést a bal oldali kapufa segítségével szögletre, a 86. percben pedig Blazek mentett a felső léc segítségével Herczeg Andrea próbálkozásánál. Egy pillanatig sem adták föl a küzdelmet Antal Anitáék, aminek a 87. percben lett meg a gyümölcse. Herczeg Andrea jobb oldali beadása után Tóbik Melánia közelről a hálóba gyötörte a labdát, megszerezve ezzel csapata és önmaga harmadik találatát (3–3). 

Sorozatban tehát a negyedik találkozónk ért véget döntetlennel. Ezzel maradtunk a negyedik helyen a bajnoki táblázaton, a folytatásban, november 19-én, vasárnap újra hazai pályán játszunk, a Konstancai Farul látogat majd az FK stadionba.

Női Szuperliga, alapszakasz, 10. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 3–3 (1–2)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Diaconu Lucian, asszisztensek: Macovei Leonard George és Bazon Cosmin Iulian (mindhárman Jászvásár)
Gólszerzők: Tóbik Melánia (29., 54. és 87.), ill. Marcu Carmen (30. és 41.), Tabur Carolina (75.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Nyéki Anna (Szentes Szabina, 56.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Szőke Eszter, Balázs Csilla (Orbán Aranka, 77.), Antal Anita, Herczeg Andrea, Magyarics Zoé, Tóbik Melánia, Mitri Rita (Fülöp Boglárka, 56.) Vezetőedző: Kollár Péter
Kolozsvár: Blazek Samantha – Stamate Maria, Sigheartău Simona, Famuditi Abiodun, Lindah Delaney, Iancu Florentina (Oneț Daiana, 46.), Bumbar Sonia, Bâtea Mara, Bălăceanu Ioana, Tabur Carolina (Borodi Adina, 76.), Marcu Carmen Vezetőedző: Olariu Constantin

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza