Női Szuperliga | Egygólos vereség a Konstancai Farul ellen

A Konstancai Farul ovidiu-i sportközpontjában lépett pályára Pünkösd szombatján a bajnoki dobogóért harcoló női szuperligás csapatunk. Az első félidőben kapott góllal alulmaradtak Antal Anitáék.

Női Szuperliga | Egygólos vereség a Konstancai Farul ellen

A Konstancai Farul ovidiu-i sportközpontjában lépett pályára Pünkösd szombatján a bajnoki dobogóért harcoló női szuperligás csapatunk. Az első félidőben kapott góllal alulmaradtak Antal Anitáék.

A konstancai női futball első trófeáját nyerő Farul játékosait, a 2023/2024-es bajnokság győztesét köszöntötték a találkozó alkalmával. Az ünnepi hangulatot a hazai játékosok az első játékrész 35. percében tudták fokozni, amikor Laura Rus találatával előnybe kerültek. Az előny pedig kitartott a találkozó lefújásáig.

A harmadik hely sorsa most már nem a saját kezünkben van, a vasárnap Kolozsváron pályára lépő Temesvári Politehnica eredményei is számunkra kedvezően kell alakuljanak ahhoz, hogy megmaradjon az esély a bronzéremre kell a Románia Kupa döntőjébe jutott együttesünknek.

A találkozót Kollár Péter vezetőedző értékelte honlapunknak.

"A mérkőzés elején megilletődötten játszottunk, de nem tudott az ellenfél helyzetet kialakítani és idővel mar sikerült felvenni az ellenfél tempóját. Ez már helyzetekben is megmutatkozott, majd egy előreívelt labdából, lesgyanús helyzetben megszerezte az ellenfél a vezetést. A második félidőben mindent egy lapra téve támadtunk, ami a második félidő közepétől már hatalmas helyzetekkel is párosult, de nem tudtunk betalálni. Úgy néz ki, a szerdai mérkőzés nyomott hagyott bennünk, mert amennyi helyzetet sikerül kidolgozni, sajnos annak csak töredékét tudjuk értékesíteni. Sajnálom a lányokat, mert rengeteget tettek most is és ez eredménnyel nem párosult, de továbbra is töretlenek vagyunk és mindent megteszünk egy sikeres szezonért és büszkék vagyunk rájuk".

Női Szuperliga, felsőházi rájátszás 11. forduló
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 1–0 (1–0)

Ovidiu
Vezette: Terteleac Ana Maria (Berceni), asszisztensek: Nan Marilena Catalina (Alexandria), Mazga Ilinca (Bukarest)
Gólszerzők: Laura Rus (37.)

Sárga lap: Magyarics Zoé (58.), Bartalis Barbara (74.)
Farul: Onyango – Craiovan, Stanciu, Guțu, Enez, Cristea, Bortan, Iordăchiuși, Rus, Croitoru, Chiper Vezetőedző: Raluca Sârghe-Simes
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Balázs Csilla, Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Michalopoulou Androniki, Herczeg Andrea, Orbán Aranka, Antal Anita, Szőke Eszter – Magyarics Zoé (Györgyicze Réka, 72.), Mitri Rita (Bartalis Barbara, 58.) Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza