Női Szuperliga | Harcos meccsen pontosztozkodás a Farul ellen

Küzdelmes, feszültségektől sem mentes találkozón gól nélküli döntetlen született a női Szuperliga felsőházi rájátszásában a Konstancai Farul elleni hazai összecsapáson. 

Női Szuperliga | Harcos meccsen pontosztozkodás a Farul ellen

Küzdelmes, feszültségektől sem mentes találkozón gól nélküli döntetlen született a női Szuperliga felsőházi rájátszásában a Konstancai Farul elleni hazai összecsapáson. 

Kevesen választották vasárnapi programul női felnőtt csapatunk rájátszás-mérkőzését, pedig a Farul ellen az idényben rendkívül izgalmas mérkőzéseket vívtunk eddig. Az izgalmak ezúttal sem maradtak el. A találkozó még el sem kezdődött, amikor a játékvezető Antal Anita fülbevalóját kifogásolta, így létszámhátrányban indult az összecsapás, amíg megoldódott a helyzet. Az első gólszerzési lehetőség Haraszti Fanni előtt adódott, aki a 6. percben, jó 25 méterről határozta el magát lövésre, a labda azonban fölészállt. Három perccel később ugyanő, hasonló távolságról próbálkozhatott, ezúttal szabadrúgásból, de ez is fölé-mellé ment.

A 12. percben a vendégek is kijöttek a kezdeti hazai nyomás alól és Cristea Maria felső kapufát is érintő lövésével jelezték, hogy ők is három pontért léptek a pályára. Az első negyed óra végéhez közeledve percekre átvette az irányítást a Farul, ám jól vészeltük át ezt az időszakot, lövésig mindössze Rus Laura jutott, próbálkozása Tankó Réka könnyű zsákmánya lett. Az első fél óra végén Androniki Michalopoulou húsz méteres, jobb felső sarokba tartó labdáját piszkálta szögletre Onyango Lilian, a sarokrúgást Haraszti Fanni jól ívelte a hosszú oldalra, ahol Balázs Csilla nem találta el jól a játékszert. 

A félidő hajrájában egyértelműen uraltuk a játékot, lendületünket a tengerparti lányok szabálytalanságokkal igyekeztek megtörni, sajnos, legtöbbször büntetlenül tehették ezt, Naidin Valentin játékvezető több alkalommal is borzolta a hazai nézők és szakvezetés idegeit ítéleteivel, illetve azok elmaradásával. A 32. percben az egész mérkőzésen rendkívül agilisan játszó Mitri Rita próbálkozott a 16-os jobb sarkától, ám kevéssel elvétette a hosszú alsót. Négy minutummal később Tankó Réka fogta Bortan Ioana kísérletét. A félidőt Mitri Rita 16 méteres lökete zárta, Onyango ezúttal is a helyén volt.

Valóságos tüzijátékkal indítottuk a második 45 percet. Magyarics Zoé kavargatott a bal oldalon, beadására Mitri Rita csapott le, ám a védők sűrűjében nem tudta a kapuba továbbítani a játékszert. Ugyanezen támadásban Orbán Aranka lábában is benne maradt a vezető találat. Komoly zavart okoztunk a vendégvédelemben, ám nem sikerült betalálnunk. Ahogy a látogatóknak sem, igaz, jóval kevesebb lehetőségük volt erre. Egy óra elteltével csapkodóvá vált a játék, amiben még indig mi voltunk a kezdeményezőbbek. A játékvezető megtalálta az első játékrészben a zsebében felejtett sárga kártyákat és nagy intenzitással kezdte kiszórni azokat. 

Negyed órával a vége előtt Tankó Réka mutatott be komoly bravúrt Istrate Adriana lövésénél, ahogy a 80. percben is hatástalanította Bortan Ioana kísérletét. A 85. percben nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi a nézők, egy akció során három sárga lap is villant. A hálók azonban érintetlenek maradtak a lefújásig. Az egy pont megszerzésével, a Temesvári Politehnica hazai veresége miatt közelebb araszoltunk a dobogó harmadik fokához. A folytatásban, május harmadikán a Kolozsvári U Olimpia otthonában lépnek pályára Antal Anitáék.

A play-off 8. fordulójának másik mérkőzésén
Temesvári Politehnica – Kolozsvári U Olimpia 1–2

A felsőház állása

  Csapat M Gy D V Gólk. Góla. Pont
1. Konstancai Farul 8 5 2 1 13–6 +7 43 pont
2. Kolozsvári U Olimpia 8 5 1 2 12–4 +8 42
3. Temesvári Politehnica 8 1 0 7 4–13  -9 38
4. FK Csíkszereda 8 3 1 4 8–14 -6 34

 

Női Szuperliga, play-off 8. forduló
FK Csíkszereda – Konstancai Farul 0–0

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Naidin Valentin (Turnu Măgurele), asszisztensek: Florea Bianca (Ploieşti), Petre-Ioan Doru Nicolae (Bucov)
Sárga lap: Herczeg Andrea (63.), Kollár Péter (79.), Nyéki Anna (85.), Balázs Eszter (85.), Haraszti Fanni (90+2.), ill. Chiper Claudia (74.), Gutu Felicia (86.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Michalopoulou Androniki (Bartalis Barbara, 60.), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla, Antal Anita, Orbán Aranka, Herczeg Andrea, Mitri Rita (Fülöp Boglárka, 71.), Magyarics Zoé, Szőke Eszter (Nyéki Anna, 79.) Vezetőedző: Kollár Péter
Konstanca: Onyango Lilian – Craiovan Jeaqueline, Stancu Ana-Maria, Gutu Felicia, Enez Mudeizi Mango, Bortan Ioana, Cristea Maria (Bacanu Denisa, 65.), Iordachiusi Olga, Istrate Adriana, Rus Laura (Laiu Andreea, 58.), Chiper Claudia (Croitoru Tabita, 90.) Vezetőedző: Zaharia Dorel 

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza