Női Szuperliga | Harcos döntetlen Besztercén - irány a felsőház!

Izgalmas mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el szuperligás női együttesünk Besztercén. Antal Anitáék a megszerzett egy ponttal újra ott lesznek a felsőházi rájátszásban és a dobogós helyezésekért küzdhetnek a bajnoki folytatásban.

Női Szuperliga | Harcos döntetlen Besztercén - irány a felsőház!

Izgalmas mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el szuperligás női együttesünk Besztercén. Antal Anitáék a megszerzett egy ponttal újra ott lesznek a felsőházi rájátszásban és a dobogós helyezésekért küzdhetnek a bajnoki folytatásban.

Szépszámú nézősereg, lelkes és hangos hazai drukkerhad és tavaszias időjárás fogadta a csapatokat a női Szuperliga play-offba kerülése szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen. A mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet, a győztes a felsőházban, a vesztes az alsóházban folytathatja a bajnokságot. A döntetlen Kollár Péter tanítványainak kedvezett volna. A felsőház három szereplője már ismert volt a mérkőzés előtt, a Temesvár, a Kolozsvári U és a Konstancai Farul már biztosan a dobogóért játszhat. A Kolozsvár temesvári vereségével az is biztossá vált, hogy amennyiben elhozzuk Besztercéről a három pontot, a második helyre kapaszkodhatunk fel az alapszakasz záró játéknapján.

Intenzív első 45 percet produkáltak a felek, nagy lelkesedéssel játszott mindkét csapat és gólszerzési lehetőségek is adódtak mindkét oldalon. A 7. percben a jobb alsó sarokra tartó távoli lövésnél Tankó Réka védett nagyott. A játékrész közepén mi is többször eljutottunk az ellenfél kapujáig, a 20. minutumban Antal Anita távoli próbálkozását blokkolták, egy perc elteltével ismét csapatkapitányunk veszélyeztetett. A jobb oldalról, hat méterről éles szögből célzott a bal alsó sarokra, Munteanu mentett nagyot lábbal. A következő percben Mitri 22 méteres lövését ölelte magához a kapus.

25. percben jobb oldali hazai szöglet után közelről betalált a Gloria, ám a gólt lesállás előzte meg, ezt a televíziós visszajátszás is megerősítette. A 29. percben Ienovan 16 méteres lövését fogta vetődve Tankó. A 34. percben Orbán Aranka tette próbára Munteanut, a kapusról kipattanó labdát a kapu elé berobbanó Magyarics nem érte el. A látottak alapján igazságosnak mondható döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Elmaradt tizenegyes és kapusbravúrok

Nem lassítottak a felek a második játékrészben sem. Az 50. percben Haraszti Fanni távoliját ölelte magához Munteanu. Az 56. percben Androniki indult meg jól, a 16-oson belül balra játszott, ám hosszú labdát adott Magyaricsnak, a kifutó Munteanu megelőzte támadónkat. A mérkőzés hajrájához közeledve felpörögtek az események. Előbb Androniki hagyott ki hatalmas lehetőséget, majd Tankó Réka avatkozott közbe két alkalommal is remekül. Ugyanő volt a főszerepben a 68. percben, amikor elképesztő bravúrral tartotta meccsben a mieinket, Rania közeli lövésére ért le kapusunk nagyszerűen a bal alsóra. A 71. percben Magyarics fejelt alig mellé mintegy hét méterről. Két percre rá Herczeg Andrea tekert fölé jó húsz méterről.

A 74. percben bal oldali szabadrúgás után újra Magyarics veszélyeztett fejjel, ám Munteanu is bizonyította tehetségét. Még ugyanebben a minutumban Michalopoulou tekerte rá 16 méterről, ám a labda a kapus zsákmánya lett. A 84. percben Fülöp Boglárkát buktatták az öt és feles vonalánál, ám a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett. A lassítás alapján egyértelműen elkaszálták fiatal középpályásunkat. A 86. percben Munteanu hálójába került a labda, ám Androniki találatánál is emelkedett a partjelző zászlója, nem sikerült lezárni a meccset.

A dobogóért harcolhatunk

Maradt a gól nélküli döntetlen, ezzel a tavalyi szezon után újra ott vagyunk a felsőházban! A lefújást követően óriási érzelmek szabadultak fel. Kollár Péter tanítványai ugrálva ünnepelték a play-off kivívását, míg a hazaiak magukba roskadva ültek a (mű)füvön.ű

A találkozó után Kollár Péter vezetőedző értékelt honlapunknak.
"Pozitívan vártuk a mérkőzést, sajnos nem a játék dominált, de küzdeni akarásban fel kellett venni a kesztyűt és a lányok ma mindent megtettek. Olyan érzelmek szabadultak fel, amire nehéz szavakat találni. Elmondhatom hogy nagybetűs csapattá értünk, ez nekem is tanulság. Új fejezetet nyitunk, innentől egy célunk van: olyan játékot kivinni a pályára, ami örömet jelent és elismerést hoz számunkra, mert megérdemlik a lányok. Gratulálok nekik az elmúlt egy évhez, nekem ők már elsők!"

Női Szuperliga, alapszakasz 14. forduló
Besztercei Gloria – FK Csíkszereda (0–0)

Beszterce Gloria sporttelep, műfű
Vezette: Flueran Viorel Nicusor (Craiova), asszisztensek: Popescu Adrian (Craiova), Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)
Sárga lap: Natalia Munteanu (80.), ill. Antal Anita (40.), Haraszti Fanni (89.)
Beszterce: Natalia Munteanu – Mirabela Ristache, Giorgiana Vasile, Bianca Sandu (Paula Agu, 76.), Bianca Ienovan, Cristina Cerescu, Galau Bawn Lung (Alexandra Hornea, 81.), Oana Negrea, Rania Kara-Jouli, Denysa Pînzaru, Mihaela Merlan Vezetőedző: Călin Svoboda
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Balázs Eszter, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Szőke Eszter – Orbán Aranka (Balázs Csilla, 57.), Herczeg Andrea, Antal Anita, Androniki Michalopoulou (Nyéki Anna, 89.), Mitri Rita (Fülöp Boglárka, 78.), Magyarics Zoé Vezetőedző: Kollár Péter

További eredmények
Temesvári Politehnica – Kolozsvári U Olimpia 2–0
Alexandria – Marosvásárhelyi SE 2–2
Konstancai Farul – Banat Girls 8–0
Az alapszakasz végeredménye
1. Temesvári Politehnica
2. Konstancai Farul
3.Kolozsvári U Olimpia
4. FK Csíkszereda
5. Besztercei Gloria
6. Banat Girls
7. Alexandria
8. Marosvásárhelyi SE

Az első négy helyezett a felsőházban küzd tovább a dobogós helyezésekért, míg a többi együttes a kiesés elkerülését igyekszik majd kiharcolni a bajnokság további szakaszában.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza