Női Szuperliga | Elvitte a három pontot a Kolozsvár

Nem esett gól szuperligás női együttesünk Kolozsvári U Olimpia elleni, szombati mérkőzésének első félidejében, míg a második negyvenöt percben csak a vendégek voltak eredményesek, így elvitték a három bajnoki pontot. Antal Anitáék nehéz helyzetbe kerültek a dobogóért folyó küzdelemben.

Női Szuperliga | Elvitte a három pontot a Kolozsvár

Nem esett gól szuperligás női együttesünk Kolozsvári U Olimpia elleni, szombati mérkőzésének első félidejében, míg a második negyvenöt percben csak a vendégek voltak eredményesek, így elvitték a három bajnoki pontot. Antal Anitáék nehéz helyzetbe kerültek a dobogóért folyó küzdelemben.

A vendégek sarokrúgása jelentette az első feljegyezni való eseményt a 9. percben a felsőházi szombati rangadóján. Bumbar szögletéből nem alakult ki veszély,ahogyan az első félidő egésze kevés helyzetet hozott. Magyarics Zoé a 11. percben jól játszotta be magát a 16-oson belülre, ám elkomplikálta a lehetőséget, majd a huszadik minutumban Mitri Rita gurított a bal kapufa mellé mintegy 15 méterről. A vendégek a 26. percben veszélyeztettek először úgy, hogy a kpaut is eltalálták, Ciolacu szabadrúgását Tankó Réka ütötte ki, majd az ismétlést blokkolták védőink.

A félidő hajrájában Herczeg Andrea próbálkozását védte Blazek, Stamate pedig a felső kapufát találta el. A jtékrész utolsó lehetősége Mitri előtt adódott, aki jobbról, éles szögből célozta meg a bal alsó sarkot mintegy hat méterről, ám Blazek Samantha ezúttal is a herlyén volt.

A második 45 percet Johnson fölé szálló lökete indította, és az első percekben Szőke Eszter egyéni alakítását, és Țabur nagy helyzetét láthatta a lelkes publikum. Ez utóbbi szerencsére fölé ment, míg Herczeg Andrea 56. percben 22 méterről elvégzett bal oldali szabadrúgása mellé. Az 56. minutumban Herczeg ismételhetett hasonló szögből, de ezúttal is célt tévesztett. Két egység elteltével Szőke Eszter lőtt 25 méterről alig fölé.

Némileg váratlanul előnybe kerültek a látogatók, a jobb oldalról, Țabur Carolinától érkezett átadást Bălăceanu Ioana helyezte higgadtan a jobb alsó sarokba (0–1). A gól érezhetően megfogta a hazai lányokat néhány percre, ám a kezdeti sokk után minden erőtartalékot mozgósítottak Antal Anitáék és óriási elánnal küzdöttek az egyenlítésért. Az akarat pontatlanságokkal is párosult, így némileg kapkodóvá vált a játék. A 73. percben Herczeg Andrea kapott ajándéklabdát, a tizenhatos előterében, lövését biztosan ölelte magához Blazek. Az ellentámadásnál Balázs Csilla blokkolt jól. Érkeztek a cserék mindkét oldalon, a gól pedig nem igazán volt benne egyik csapat játékában sem. Nyomott becsülettel a hazai csapat, míg a vendégek kontrákra apelláltak. A 87. perc végén Balázs Eszter fejese kerülte el a kaput, a túloldalon Oneț löketét fogta biztosan Tankó Réka.

Maradt az egygólos vereség, így lépéshátrányba kerültek a lányok a dobogóért folyó küzdelemben. A folytatásban, április 24-én a Temesvári Politehnica otthonába látogatnak Kollár Péterék.

Női Szuperliga, play-off, 6. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 0–1 (0–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Rusandu Lucian, asszisztensek: Bedőházi Gergely, Recsenyédi Hunor Béla (Mindhárman Sepsiszentgyörgy)
Gólszerzők: Bălăceanu Ioana (60.)
Sárga lap: Michalopoulou Androniki (33.), Balázs Csilla (65.), ill. Borodi Adina (85.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Michalopoulou Androniki, Bartalis Barbara, Haraszti Fanni, Balázs Csilla, Antal Anita, Orbán Aranka (Nyéki Anna, 64.), Herczeg Andrea, Mitri Rita (Balázs Eszter, 64.), Magyarics Zoé, Szőke Eszter (Fülöp Boglárka, 76) Vezetőedző: Kollár Péter
Kolozsvár: Blazek Samantha – Stamate Maria, Lindahl Delaney, Sigheartău Simona, Giurgiu Adina, Bumbar Sonia (Oneț Daiana, 76.), Johnson Mikhail, Ciolacu Mihaela, Bălăceanu Ioana (Borodi Adina, 84.), Țabur Carolina (Bâtea Mara, 84.), Marcu Carmel Vezetőedző: Ivasuc Liviu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza