Női Szuperliga | A Kolozsvár elleni győzelemmel bronzérmesek a lányok!

A csíkszeredai felnőtt női labdarúgás legjobb eredményét érte el azzal szuperligás  együttesünk, hogy a Kolozsvári U Olimpia elleni play-off mérkőzés megnyerésével a dobogó harmadik fokán végzett. A bronzérmet érő győzelem alkalmával Mitri Rita és Herczeg Andrea volt eredményes.

Női Szuperliga | A Kolozsvár elleni győzelemmel bronzérmesek a lányok!

A csíkszeredai felnőtt női labdarúgás legjobb eredményét érte el azzal szuperligás  együttesünk, hogy a Kolozsvári U Olimpia elleni play-off mérkőzés megnyerésével a dobogó harmadik fokán végzett. A bronzérmet érő győzelem alkalmával Mitri Rita és Herczeg Andrea volt eredményes.

Nagy esély előtt állt felnőtt női együttesünk, hiszen a bajnokság utolsó mérkőzésén esély nyílt a dobogó elérésére. Antal Anitáék úgy futottak neki a szombati találkozónak, hogy győzelem esetén a harmadik helyen végezhetnek. Hazai helyzettel indult a találkozó, ám a 8. percben Androniki jó helyzetben a beadást választotta lövés helyett. Egy egység elteltével Szőke Eszter bal oldalról jó 20 méterről a hosszú sarok fölé mellé.

A 18. percben Herczeg Andrea lehetőségét jegyezhettük fel, lövése fölé szállt 22 méterről. 19. perc újra Herczeg Andrea jobbról a kapus ölébe emelt, a 30. minutumban Antal Anita 20 méteres ívelése szintén a kapus zsákmánya lett. Az első játékrész utolsó lehetősége Fülöp Boglárka nevéhez kötődött, jobb oldalról 11 méterről elgurított el a jobb kapufa mellett a 36. percben.

Az 55. percben óriási helyzet maradt ki a hazai oldalon, Albu Erika bal oldalról adott be, Mitri Rita egy csel után kapura fordult és a hosszú sarokra gurított, a kapufáról a kapus kezébe pattant a labda. A 62. percben megszereztük a vezetést, Orbán Aranka adott remek labdát Mitri Ritának, aki remekül ugrott ki középen és a bal felső sarokba bombázott hat méterről (1–0). A 64. percben Herczeg lövését védte a vendégkapus, majd ivószünetet rendelt el Ștef Claudiu játékvezető. A 69. percben Antal Anita ívelt kapoura, ám az Olimpia kapuvédője lehúzta a labdát.

A 70. percben Orbán Arankát döngölték a földbe a tizenhatoson belül, a bíró a tizenegyes pontra mutatott. A  büntetőt Herczeg Andrea magabiztosan lőtte a jobb alsóba (2–0). A 78. percben Bartalis Barbara jó 25 méterről tesztelte a kapust, de Blazek fogta a lapos próbálkozást. A lefújás előtt hét perccel hátul eladtuk a labdát, Giurgiu Adina pedig élt a lehetőséggel  és Balog Boglárka mellett félmagasan a kapu közepébe lőtt (2–1). A 89. percben Szőke Eszter eldönthette volna végleg a mérkőzést, ám az öt és feles bal sarkától a rövid sarok mellé bombázott. A győzelemmel megtartottuk dobogós helyünket és bronzérmesként ünnepelhetnek a lányok! 

A csapatra még egy utolsó kihívás vár a szezonban, június 8-án, a bukaresti Arcum de Triumf stadionban, szintén a Kolozsvári U Olimpia ellen a Románia Kupa döntőjében lépnek pályára Kollár Péter tanítványai.

Női Szuperliga, play-off 12. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 2–1 (0–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ștef Claudiu, asszisztensek: Sîncrăian Andrei, Gaspar Vlăduț (mindhárom: Marosvásárhely)
Gólszerzők: Mitri Rita (62.), Herczeg Andrea (71., büntetőből), ill. Giurgiu Adina (83.)
FK Csíkszereda: Böröcz Bettina (Balog Boglárka, 54.) – Balázs Csilla, Haraszti Fanni, Balázs Eszter, Michalopoulou Androniki, Herczeg Andrea (Nyéki Anna, 72.), Orbán Aranka (Bartalis Barbara, 72.), Antal Anita, Szőke Eszter – Magyarics Zoé (Mitri Rita, 51.), Fülöp Boglárka (Albu Erika, 54.) Vezetőedző: Kollár Péter
Olimpia: Blazek Samantha – Lindahl Delaney, Sighertău Simona, Stamate Maria, Giurgiu Adina, Bumbar Sonia, Ciolacu Mihaela, Mikhail Johnson, Marcu Carmen, Bălăceanu Ioana, Țabur Carolina Vezetőedző: Ivasuc Livius

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza