Női U13 | Elkezdte a bajnokságot újjáalakult lánycsapatunk

Egy szezon kihagyása után újra bekapcsolódott az országos bajnoki vérkeringésbe U13-as lánycsapatunk. Szőcs Renáta együttese túl van az első bajnoki fordulón.

Női U13 | Elkezdte a bajnokságot újjáalakult lánycsapatunk

Egy szezon kihagyása után újra bekapcsolódott az országos bajnoki vérkeringésbe U13-as lánycsapatunk. Szőcs Renáta együttese túl van az első bajnoki fordulón.

A 2021/2022-es idény után idén újra U13-as lánycsapatot nevezett klubunk az országos bajnokság mezőnyébe. A Szőcs Renáta és Portik Helga edzőpáros által felkészített együttes az elmúlt hétvégén, Székelyudvarhelyen kezdte el a bajnoki küzdelmeket. A lányok az 1. számú csoportban szerepelnek a Marosvásárhelyi MSE 1898, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK társaságában.

A fordulókat tornarendszerben teljesítik a csapatok, váltakozó helyszínen. A mérkőzések 2x30 percesek, a 8+1 fős csapatok a két tizenhatos között kialakított pályán játszanak.

Az első játéknapon Székelyudvarhelyre utaztak a lányok, ahol két mérkőzés várt rájuk. Előzetesen Szőcs Renáta vezetőedző elmondta, hogy a csapat célja az, hogy jó mérkőzéseket játsszanak, csapatot építsenek, és lehetőség szerint minél több meccset nyerjenek.

„Fontosnak tartom az egyéni fejlődést is és előkészíteni egy olyan keretet, ami a jövőre helyt tud állni az U15-ös Elit Ligában” – fogalmazott a szakvezető.

Egy győzelem, egy vereség

Az udvarhelyi fordulóban a házigazda Vasassal és a Sepsi OSK együttesével mérték össze erejüket a lányok. Bár eredményt nem jegyeztek hivatalosan, Szőcs Renáta beszámolójából tudjuk, hogy az udvarhelyiekkel szemben alulmaradt a csapat, míg a Sepsit legyőzték. A forduló után a vezetőedző értékelt honlapunknak.

„A mai nap két mérkőzést játszottunk. Kicsit nehézkesen és görcsösen indult a székely rangadó, ahol az udvarhelyi lányok tapasztalata győzni tudott. A második meccset a Sepsi OSK ellen játszódtuk, ahol a lányok már összeszedettebben játszottak, nagyobb arányban birtokoltuk a labdát. Sok helyzetet nem tudtunk kihasználni, de a véghajrában mi győzedelemeskedtünk. Nagyon sokat kell még gyakorolnunk, de van potencia a lányokban és sok munkával fog jönni az eredmény is”.

Az U13-as lánycsapat játékoskerete:
Bogos Boróka, Jakab Noémi,  Schulleri Zsófia (kapusok), András Dorka, Asandei Kriszta, Balázs Ajna, Basa Brigitta, Bálint Bianka, Bálint Boglárka, Bertóti Katalin, Bodó Tamara, Csismadia Blanka, György Boróka, Incze Bíborka, Kelemen Anita, Kinda Bernadett, Lakatos Bíborka, Lőrincz Kincső, Nagy Andrea, Orbán Anna, Péter Nóra
Vezetőedző: Szőcs Renáta, segédedző: Portik Helga

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza