Női U17 | Itt a bajnok!

Fantasztikus eredményt ért el U17-es női csapatunk! Berkeczi Emőke tanítványai bemutatkozó idényükben, a döntőben a címvédő Temesvári Politehnicát legyőzve országos bajnokok lettek! A gyulafehérvári fináléban Szőke Eszter és Fülöp Boglárka nagyszerű szabadrúgás-góljaival kerekedtünk felül.

Női U17 | Itt a bajnok!

Fantasztikus eredményt ért el U17-es női csapatunk! Berkeczi Emőke tanítványai bemutatkozó idényükben, a döntőben a címvédő Temesvári Politehnicát legyőzve országos bajnokok lettek! A gyulafehérvári fináléban Szőke Eszter és Fülöp Boglárka nagyszerű szabadrúgás-góljaival kerekedtünk felül.

Nagyszerű hangulatban kezdődött az U17-es lányok országos döntője a Gyulafehérvár ompolykisfaludi (Micești) városrészének stadionjában. A csíkszeredai lányokat lelkes szülőkből álló kis szurkolótábor űzte-hajtotta az első pillanattól fogva. Rá is fért Berkeczi Emőke együttesére a biztatás, hiszen ellenfelük nem volt más, mint a szezon eddigi részében 100 százalékos teljesítményt nyújtó, még gólt sem kapó Temesvári Politehnica. A bánságiak ráadásul címvédőként érkeztek, míg a piros-fekete lányok újoncként meneteltek a döntőig.

A lelkesedés Szőke Eszterékre is átragadt, egy szabadrúgás után megpattanó lövéssel mi veszélyeztettünk először a 8. percben. Az első negyed óra végéhez közeledve Balog Boglárka nagyszerű cédése is kellett a 0–0 megtartásához, majd a 18. percben ugyanő avatkozott közbe remekül egy temesvári kiugrást követően. Az első húsz perc legnagyobb lehetősége szintén a lila-fehérek előtt adódott, Șerban ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé helyezett középről. A nagy melegre való tekintettel a játékvezető ivószünetet rendelt el.

A pihenő után megszereztük a vezetést, méghozzá nem hétköznapi találattal. A jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást jó 25 méterről a temesvári kaputól, míg a Poli hálóőre a sorfal felállításával volt elfoglalva, Szőke Eszter nagyszerű lövéssel vete be a kapu jobb oldalát (1–0). Hiába reklamáltak hevesen az ellen játékosai, a bíró jelt adott a szabadrúgás elvégzésére, így teljesen szabályos gól született. A 38. percben Balog Boglárka remek vetődéssel mentett a jobb alsónál, így előnnyel vonulhattunk szünetre.

Az év gólja - győzelem!

A második félidőben is folytatódott az FK-s lányok bátor játéka. A 60. percben Tănase Dorina lőtt félmagasan kapura, fogta a lilák hálóőre, a 64. percben újra előttünk adódott gólszerzési lehetőség. Ám elég volt egy védelmi kihagyás és a 69. minutumban érkezett a Poli egyenlítő találata. Mogoșanut hagytuk egyedül a jobb oldalon, aki betört a 16-oson belülre és kilőtte a hosszú sarkot (1–1). Nem tartott sokáig a bánságiak öröme, Fülöp Boglárka hihetetlen találattal állította vissza vezetésünket. A középpályás a kezdőkörből elvégzett szabadrúgásból ívelt a léc alá (2–1). A frf.tv munkatársai nem győzték megismételni az év gólja címet kiérdemlő találatot!

A mérkőzés hajrájában több alkalommal is pontot tehettünk volna a döntő végére, ám sorra kimaradtak a lehetőségek. Tănase Dorina és Nombot Annabelle is hatalmas helyzetet hagyott ki, ám a végén elégnek bizonyult az egygólos fór és övetkezhetett a jól megérdemelt ünneplés. A lányok első idényükben, kiegyensúlyozott teljesítménnyel lettek országos bajnokok. A négyes döntő legjobb kapusának Balog Boglárkát választották, a legjobb védőnek járó elismerést Fülöp Boglárka vehette át, valamint Szőke Eszter döntőbeli teljesítményét is különdíjjal jutalmazták. Gratulálunk, lányok!

Női U17 országos bajnokság, döntő
FK Csíkszereda – Temesvári Politehnica 2–1 (1–0)

Gyulafehérvár
Vezette: Iviniș Darius Florin (Zalatna), asszisztensek: Nistor Daniel (Zalatna), Voicu Răzvan (Kudzsir)
Gólszerzők: Szőke Eszter (25.), Fülöp Boglárka (71.), ill. Mogoșanu (69.)
Sárga lap: Trinfuj Boglárka (57.)
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Nagy Boglárka (Trinfuj Boglárka, 51.), Fülöp Boglárka, Pintea-Scurtu Denisa, Részeg Beáta, Szőke Eszter, Tănase Dorina, Lőrincz Kitti, Eros Teodora, Nombot Annabelle-Natsi, Kádár Noémi Vezetőedző: Berkeczi Emőke
Temesvár: Alesia Moldovan – Lorena Mihăilesc, Irina Apostol, Patricia Șerban, Elena Petrișor, Dana Cioablă, Rianna Frătuțescu, Ariana Bucșa, Aida Bucșa, Anisia Hedre, Tania Moise Vezetőedző: Ștefan Orlando

A bajnokság végeredménye
1. FK Csíkszereda

2. Temesvári Politehnica
3. Konstancai Farul
4. CSS Târgovişte

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza