Osztályozó a Szuperligáért | Hatalmasat küzdöttünk, de két góllal jobb volt a Dinamo

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben kétszer is eredményes volt a Bukaresti Dinamo a Szuperligáért vívott osztályozó első felvonásán, így hátrányból várhatja Ilyés Róbert együttese a május 27-i visszavágót.

Osztályozó a Szuperligáért | Hatalmasat küzdöttünk, de két góllal jobb volt a Dinamo

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben kétszer is eredményes volt a Bukaresti Dinamo a Szuperligáért vívott osztályozó első felvonásán, így hátrányból várhatja Ilyés Róbert együttese a május 27-i visszavágót.

Bő félháznyi nézősereg gyűlt össze az ország legnagyobb stadionjában, hogya helyszínen tekintse meg az FK és a Dinamo Szuperligáért vívott osztályozó párharcának első mérkőzését. A 30 ezer néző túlnyomü többsége természetesen a fővárosiaknak szorított, ám a lelátón ott voltak a Lokálpatrióták elszánt hívei, valamint a Székelyföld Labdarúgó Akadémia növendékei és munkatársai is. 

Belekezdett a Dinamo

Lendületes első perceket produkált a remek hangulatú mérkőzés első periódusában a Dinamo. Az ötödik percben Milanové volt az első kapu felé tartó lövés, ám a tizenhatos jobb sarkától eleresztett lökete célt tévesztett. Hat egység elteltével már Gyenge figyelmére is szükség volt, Politic tesztelte kapuvédőnket egy lövéssel. A 12. percben ismét Gyenge bravúrjára volt szükség a hálónk érintetlenségének megőrzéséhez, Politic közelijébe vetődött bele. És itt még nem volt vége a Gyenge-shownak, a 13. minutumban Grigore léc al tartó fejesénél újabb hatalmas mentést jegyezhettünk fel.

A félidő közepe táján enyhült a hazaiak nyomása, a 18. percben mi is eljutottunk lövésig, igaz, Apro próbálkozása Golubovic könnyű zsákmánya lett. Ugyanígy tett a hazai kapus Jebari 24. percben eleresztett távolija esetében. Továbbra is több lehetőséget dolgoztak ki a vendéglátók, az FK oldalán Jebari 34. percben leadott húsz méteres, mellészálló lövését rögzíthettük. Hiába birtokolta kétszer annyit a labdát a Dinamo, mint az FK és dolgozott ki több gólhelyzetet, a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattunk.

Rossz kezdés

A második játékrész a lehető legrosszabbul kezdődött számunkra, a középkezdés után labdát vesztettünk, Bani elrobogott a jobb oldalon , beadására remekül érkezett a hosszú oldalon Politic, aki mintaszerűen fejelt a kapu bal oldalába Gyenge mellett (1–0). A válasz az 57. percben érkezhetett volna. Szép FK akció végén Gal-Andrezly lőtt mellé jó helyzetből. Fél órával érkeztek a friss emberek mindkét oldalon. A játék képe alapvetően nem változott, továbbra is veszélyesebb volt a Dinamo, ám csapatunkat hatalmas dícséret illeti a küzdenitudásáért! Egy pillanatig sem adták föl Kelemen Dávidék. Ám a 73. percben eldőlni látszott a találkozó. Az első gól szerzője, Denis Politic cselezte be magát a tizenhatos bal oldalán egészen az öt és felesig és elemi erővel bombázott a kapuba a kiszolgáltatott Gyenge mellett (2–0).

Hátrányból várjuk a visszavágót

A 76. percben a csereként pályára lépett Makrai Gábor lábában maradt a szépítő találat, miután nagyszerű csellel lövőhelyzetbe került, ám a kissé balról eltekert labdája a hosszú sarok fölé szállt. A hajrában Bakos Ervin gyengére sikerült lövését és Makrai veszélyes beadását jegyezhettük még fel, de az eredmény nem változott. Kétgólos hátrányban várhatjuk a május 27-i visszavágót.

Szuperliga osztályozó, 1. mérkőzés
Bukaresti Dinamo – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Arena Națională, 31123 néző
Vezette: Rareș Vidican (Szatmárnémeti) asszisztensek: Marius Marica (Beszterce), Daniel Mitruți (Craiova)
Gólszerzők: Denis Politic (46. és 73.)
Sárga lap: Moura (78.), ill. Szondi Botond (45.), Gal-Andrezly Peter (67.)
Dinamo: Golubovic – Gabriel Moura, R. Grigore, Homawoo, Amzar (Bordusanu, 62.) – Milanov (Gregório, 62.), Gnahoré, Pavicic – Bani (Dani Iglesias, 87.), Abdallah, Politic (Costin, 86.). Vezetőedző: Zeljko Kopic
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd - Nagy János, Kelemen Dávid, Csürös Attila (Pintér Bence, 71.), Apro Claudiu (Makrai Gábor, 62.) – Veres Szilárd, Soufiane Jebari (Andrei Gheralia, 89.) – Szondi Botond (Bakos Ervin, 46.), Babati Benjamin, Gal-Andrezly Peter - Jelena Richárd (Bloj Erwin, 71) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza