Rokupa | A címvédő vár női csapatunkra

Rokupa | A címvédő vár női csapatunkra

A bajnoki küzdelmek lezárása után a női Románia Kupa küzdelmei is a hajrájához érkeztek. Bajnoki negyedik helyezett lányaink vasárnap, a címvédő Kolozsvári U Olimpia együttesének otthonában vívhatják ki a döntőbe jutást.

A Kolozsvári U Olimpia vendégeként lép pályára vasárnap női, első osztályú felnőtt csapatunk a Románia Kupa elődöntőjében. A bajnoki küzdelmeket már befejezték Kollár Péter tanítványai, és újoncként az előkelő negyedik helyen végeztek. Ugyanakkor lehetőségük van feltenni a koronát az egész éves teljesítményükre, hiszen a kupadöntőbe kerülés hatalmas bravúr lenne. A női Románia Kupa döntőjét június 11-én, vasárnap 13 órától játsszák a bukaresti "Arcul de Triumf" stadionban.

Magabiztos menetelés

A lányok, még Albu László vezetőedző irányításával, decemberben kapcsolódtak be a kupaküzdelmekbe a legjobb 32 között. Az őszi szezon zárásaként a másodosztályú Fălticeni otthonában aratott, rekord gólkülönbséget hozó mérkőzésen vívták ki a 16 közé kerülést. A találkozó érdekessége, hogy Mezőssy Melánia és Györgyicze Réka is öt gólig jutott, de még a kapusunk, Balog Boglárka is betalált büntetőből. Az ötödik körben a Galaci Universitateát búcsúztattuk a Sportparkban egy felejthető mérkőzésen. Már Kollár Péter vezetésével ütöttük ki a Bukaresti Rapid harmadosztályú gárdáját a nyolc között, ezúttal Balázs Eszter volt nagyon elemében, aki öt találatot szerzett a nyolcból. A Rapid ellen volt először eredményes a felnőtt mezőnyben Fülöp Boglárka.

Tízből hat

Ellenfelünk az utolsó fordulóban, a Temesvár fölött aratott győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet. A kupában a Szamosújvár, a Kolozsvári CFR és a Nagykomlósi Banat Girls legyőzésével vívták ki a négy közé jutást. A fekete-fehérek az utóbbi két szezonban megnyerték a kupa-sorozatot. Az utóbbi tíz évben egyébként összesen hat alkalommal emelhették magasba a Románia Kupa trófeáját, rajtuk kívül 2013 óta a Székelyudvarhelyi Vasas, a CSS Târgovişte és a Marosvásárhelyi ASA tudhat magáénak egy-egy elsőséget (a 2019/2020-as szezonban félbeszakadt a küzdelem a koronavírus-járvány miatt).

A hozzáállással nem lehet gond

Az elődöntőt megelőzően Kollár Péter vezetőedző nyilatkozott honlapunknak.

"Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni, erre az egy mérkőzésre koncentrálva. Szeretnénk meglepetést okozni és megnehezíteni az ellenfél dolgát. Ha sikerül csapatként jól funkcionálni és kompaktak maradni, kevés egyéni hibát véteni, elöl pedig értékesíteni a helyzeteinket, akkor biztosan jó mérkőzést fogunk tudni játszani. Szerintem a hozzáállással és az akarattal nem lehet probléma, mindenki tisztában van azzal, hogy ez egy fontos összecsapás" - fogalmazott szakvezetőnk.

A Kolozsvári U elleni elődöntő vasárnap, 13 órakor kezdődik a nagyiklódi sportbázison. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza