RoKupa | A jobb helyzetkihasználás döntött

RoKupa | A jobb helyzetkihasználás döntött

Három gólos vereséget szenvedett U17-es, elitligás csapatunk a Románia Kupa csütörtöki döntőjében a Bukaresti Steaua ellen. Bár a játékban teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a piros-kékeknek, míg ők belőtték a helyzeteiket, Benkó Tihamér együttese a legnagyobb gólszerzési lehetőségekkel sem tudott élni.

Méltatlan jelenetek vezették fel a csütörtöki délutáni kupadöntőt a Román Labdarúgó Szövetség mogoșoaia-i edzőközpontjában. Az esemény biztosításával megbízott őrző-védő szolgálat bejárathoz rendelt munkatársai rendkívüli szigorúsággal lépte fel az FK Csíkszeredát elkísérőkkel szemben.

A klub utánpótlás-korú játékosaiból, barátokból, hozzátartozókból álló, mintegy 200 csíkszeredai szimpatizánst igazi veszélyes elemként kezelték, megalázó belépési procedúrának vetették alá. (E sorok írója is csupán hosszas huzavona és a csíkszeredai klub vezetőinek közbenjárására tudott belépni és végezni munkáját, miután pénztárcájában két darab, ajándékba kapott „Lokálpatrióták” feliratú matricát találtak…). A találkozó a Tamás László „Egér” által vezényelt csíki játékos-kórusnak és a Steaua gyermekjátékosainak hála kitűnő hangulatban kezdődött, csupán néhány, feketébe öltözött Steaua-ultra igyekezett fenyegetően bámulni az FK-ért szorítók felé.

Bátran kezdtünk

Bátran vetette bele csapatunk magát  a küzdelembe, a fiatal „bakák” meglehetősen megilletődötten kezdtek. Sorra harcoltunk ki az ellenfél térfelén ígéretes helyzetekből járó szabadrúgásokat, ám különösebb veszélyt nem sikerült kialakítani az első percekben, míg a Steauának a 16-osunk közelébe jutni sem igazán sikerült. A 8. percben Szőke Lénárd fejesét jegyezhettük fel, ám hárított a hazai hálóőr.

A 17. percben, az első valamirevaló helyzetét kihasználva, szinte a semmiből, megszerezte a vezetést a fővárosi csapat. A jól eltalált lövéssel szemben Simon Máténak esélye sem volt (1–0). A középkezdés után azonnal jöhetett volna az egyenlítő találat, ám Jakab Krisztián lábában maradt a gól. A 22. percben Balogh Szilárd kapott nagyszerű indítást, a futtából eleresztett lövése is jó volt, ám bravúrral védett a hazai kapus. A 35. percben Bödő Efraim távoli próbálkozását jegyezhettük fel, majd ismét Szőke fejelt, ezúttal mellé.

Mi kihagytuk, ők belőtték

Steaua-lehetőségekkel indult a második 45 perc, nehéz szituációban blokkolt Szőke Lénárd, majd Simon Máté hárított nagyot. Az 51. percben Jakab Krisztián lőtt alig fölé, majd érkeztek az első cserék itt is, ott is. Az 58. percben bal oldali FK-szabadrúgás utáni kavarodást követően alig pattogott a jobb sarok mellé a játékszer. A 65. minutumban a frissen beállt Ilie Mihai alig vétette el a jobb felső sarkot. Egy perccel később a Steaua felső kapufát lőtt, ami után nem tudtunk felszabadítani és a pattogó labdát bevágták Simon kapujába (2–0). Ismét Jakab szépíthetett volna postafordultával, ám ez is kimaradt, rossz volt a lövés. Negyed órával a vége előtt eldőlni látszott a találkozó. Simon Máté az első próbálkozást még védte, ám ugyanebből a támadásból kilőtték a bal alsót (3–0).

Innen nem volt visszaút csapatunk számára, a Steaua jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megnyerte a döntőt. A záró momentumot zúgó FK-kapufa jelentette, majd a lefújás után a földre roskadtak a piros-fekete fiúk, akiket vastapssal köszöntöttek a csíkszeredai színekért szorítók.

U17 Románia Kupa, döntő
Bukaresti Steaua – FK Csíkszereda 3–0 (1–0)

FRF edzőközpont, Mogoșoaia
Vezette: Avram Robert (Pitești), asszisztensek: Bălan Gheorghiță (Pitești), Marin Nicușor (Suseni)
Gólszerzők: Cristea Andrei (17.), Bold Ștefan (67.), Radu Robert (75.)
Steaua: Pletea Iannis – Marin Matei, Florea Răzvan, Matei David (Iordan Alexandru, 86.), Radu Marius, Puicea Giorgio (Andreescu David, 60.), Marin Roberto (Bold Ștefan, 46.), Bărbuț Alexandru (Radu Robert, 60.), Cristea Andrei (Brumă Mario, 86.), Solomon Andrei, Gherasim Ionuț Vezetőedző: Dănilescu Cătălin
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond, Leczki Norbert, Iordache Luca (Ilie Mihai, 64.), Bödő Efraim Zoltán (Păcuraru Luca, 72.), Jakab Krisztián (Ilie Luca, 72.) Balogh Szilárd, Zelenák Dávid (László Norbert, 55.) Vezetőedző: Benkó Tihamér

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza