Rokupa | A legjobb nyolc között a lányok

Rokupa | A legjobb nyolc között a lányok

Háromgólos sikert aratott szombaton délután felnőtt női csapatunk a Románia Kupa 5. fordulójában és magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé. A Galaci Universitatea nem tudott komoly ellenállást kifejteni a gyenge színvonalú mérkőzésen.

Hűvös, kellemetlen szél fogadta a Sportparkban a pályára lépő csapatokat szombaton kora délután. A Románia Kupa 5. fordulójának nyitó mérkőzésén a Galaci Universitatea látogatott Csíkszeredába. A Duna-partiakkal szemben a bajnokság során magabiztosan győztünk októberben, így nem volt kérdés a találkozó előtt, hogy a cél csakis a továbbjutás lehet.

Az első hazai lehetőséget Fülöp Boglárka hagyta ki. A Sepsiszentgyörgyről érkezett, fiatal középpályás rendkívül motiváltan játszott, több alkalommal is gólhelyzetbe került, igaz, betalálnia ezúttal nem sikerült. Csendesen folyt a mérkőzés, a galaciak nem igazán tudtak építkezni, az FK-s lányok pedig nem találták a betömörülő védelem ellenszerét. A jég a 24. percben tört meg, amikor Antal Anita jól ugrott ki középen és higgadtan értékesítette a helyzetét (1–0). A 39. percben nagy kavarodás végén Szentes Szabináról került a vendégek hálójába a labda, ám a játékvezető kifelé fújt szabadrúgást.

Magabiztos továbbjutás

A szünetben Részeg Beáta helyett érkezett Kristó Laura, míg a vendégeknél Ivan Mihaela helyére Talpău Maria állt be. A játék képe nem változott, továbbra is lassan szőtték a támadásaikat a piros-fekete lányok, míg a vendégek néha arra rúgták a labdát, amerre álltak. Negyed óra elteltével ismét Fülöp Boglárka villant, bal alsó sarokra tartó labdáját egy védő kivágta a gólvonalról. Az 63. percben megzörrent a vendégháló, Kristó Laura gólját azonban les miatt érvénytelenítette a bíró. A továbbiakban több hazai kísérlet is elkerülte kaput, majd a 79. percben egy szögletet követően Mezőssy Melánia, mintegy 16 méterről eleresztett szép lövésével növelte az előnyt (2–0). Egy perc elteltével Mezőssy a gólpasszt jegyzők közé is feliratkozott, remek kiugratását Balázs Eszter használta ki és kilőtte a bal alsó sarkot (3–0).

A lányok összességében magabiztosan, ám a vártnál gyengébb játékkal hozták a kötelezőt. Jövő szombaton a Temesvári Politehnica otthonában lépnek pályára Albu László tanítványai.

Románia Kupa, 5. forduló
FK Csíkszereda – Galaci Universitatea 3–0 (1–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Papp Csaba (Marosludas), asszisztensek: Moldovan Radu Petrisor (Marosszentkirály), Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely)
Gólszerzők: Antal Anita (24.), Mezőssy Melánia (79.), Balázs Eszter (80.)
FK Csíkszereda: Salamon Szidónia – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke (Abos Bianka, 72.), Bartalis Barbara, Albu Erika, Nyéki Anna, Antal Anita, Mezőssy Melánia (Péter Kinga, 82.), Fülöp Boglárka (Györgyicze Réka, 72.), Részeg Beáta (Kristó Laura, a szünetben), Balázs Eszter (Péter Alexandra, 82.) Vezetőedző: Albu László
Galaci Universitatea: Bobocea Georgiana – Dumitru Daniela, Crăciun Adelina, Cîmpoieș Alina, Bot Lavinia, Sfectu Ioana, Ghibrigiu Beatrice, Dică Alexia, Drosu Diana, Petrean Denisa, Ivan Mihaela (Talpău Maria, a szünetben, Stoica Denisa, 87.) Vezetőedző: Căzănescu Gabriel

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza