Rokupa | Döntőben az U17-esek!

Rokupa | Döntőben az U17-esek!

Nagyszerű mérkőzésen, kitűnő játékkal győzte le a Románia Kupa elődöntőjében az Univarsitatea Craiova csapatát U17-es, elitligás együttesünk. A fiúk a Bukaresti Steaua ellen fognak megküzdeni a trófeáért.

Hétköznapi kora délutáni időpont ide, egész napos eső oda, szép számmal látogattak ki a nézők U17-es, elitligás csapatunk szerdai mérkőzésére, az FK stadionjába. A tét nem volt kisebb, mint a Románia Kupa döntőjébe jutás, az ellenfél pedig az az Universitatea Craiova volt, amely a kupasorozat csoportkörében egyszer már borsot tört Benkó Tihamér együttese orra alá. Ám, bármilyen közhelyesen hangzik, minden mérkőzés más és más. Ezen a szerdai délutánon az FK fiataljai kezdtek jobban. Az első percekben sorra jegyezhettük fel a hazai támadásokat, két szöglet mellett Bödő lövésének tapsolhattak a nézők, majd Leczki Norbert lőtt zúgó felső kapufát.

Lehetőségek itt is, ott is

Az első vendég próbálkozásra a 11. percig kellett várni, amikor Ene Mario fölé, mellé szálló lövését követhette figyelemmel nyugodtan Simon Máté a kapuban. A 13. minutumban kapuvédőnk megmutatta tehetségét, remekül vetődött ki egy vendégpróbálkozásnál. Húsz perc elteltével kicsit leült a játék, több hibát vétett mindkét csapat, ám hamarosan újra felpörögtek az események. A 33. percben craiovai helyzetet láthattunk. A következő hazai támadásnál Jakab Krisztián ugrott ki remekül egy hosszú indításra, a messzire kifutó kapus nem találta el jól a játékszert, Jakab Krisztián pedig élt a lehetőséggel, megszerezte a labdát és nagyszerűen lőtt a bal alsó sarokba mintegy 23-24 méterről (1–0). Az első játékrészt Simon Máté nagyszerű védése zárta, a jobb felső saroknál mentett látványosan kapuvédőnk.

Irány a döntő!

Nagy vendég-lehetőséggel indult a második 45 perc, Barbu David alig vétette el fejjel a jobb alsó sarkot. Lüktető volt a játék, pörögtek az események. Az 56. percben Zelenák Dávid szöglete után csak üggyel-bajjal tudtak menteni a vendégvédők, két perccel később Dan Sebastian lőtt meglehetősen zavartalanul, ám szerencsére, mellé. A 71. percben Zelenák Dávid lőtt kisodródva fölé. Egyértelműen fáradni látszottak a vendégek, ám a hajrához közeledve nálunk is elfogyni látszott a szufla. Némileg beszorultunk az utolsó percekre, Simon Máté és Marosi Krisztián is besárgult időhúzásért. A játékvezető öt perc ráadással borzolta a lelátó idegeit, ám a zárszót Ilie Luca látványos találata jelentette, amivel lezárta a mérkőzést (2–0). Benkó Tihamér együttese készülhet a Bukaresti Steaua elleni kupadöntőre!

Románia Kupa, elődöntő
FK Csíkszereda – Universitatea Craiova 2–0 (1–0)

Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae (Nagyszeben), asszisztensek: Tocai Emeric (Nagyszeben), Nagy Dániel (Medgyes)
Gólszerzők: Jakab Krisztián (34.), Ilie Luca (90+5.)
Sárga lap: Bödő Efraim Zoltán (73.), Simon Máté (84.), Marosi Krisztián (89.), Balogh Szilárd (90+3.), ill. Tudorescu Denis (61.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru (Marosi Krisztián, 88.), Leczki Norbert, Balogh Szilárd, Iordache Luca (Lázár Magor, 88.), Bödő Efraim Zoltán (Ilie Luca, 74.), Kárándi Botond, Zelenák Dávid, Jakab Krisztián (Ilie Mihai, 81.) Vezetőedző: Benkó Tihamér
U Craiova: Goga Matei – Tudorescu Denis, Vancea David, Balaci Mario, Ene Mario, Lupulescu Mario (Chirița Andrei, 84.), Petrulescu Robert, Radulescu Patrick (Bușa Florin, 78.), Dan Sebastian (Piele Adrian, 75.), Vancea Albert, Bărbu David Vezetőedző: Budescu Bogdan

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza