RoKupa | Egy gól döntött a javunkra Székelyudvarhelyen

Az FK Csíkszereda győzelmével, és továbbjutásával zárult a Székelyudvarhelyi FC elleni, szerdai kupacsata.

RoKupa | Egy gól döntött a javunkra Székelyudvarhelyen

Hargita megyei rangadót rendeztek a Románia Kupa harmadik fordulójában, liga 2-es csapatunk a harmadosztály rajtjára készülő Székelyudvarhelyi FC-hez látogatott. Bár Jelena Richárd találatával korán megszereztük a vezetést, végül nem született újabb gól a mérkőzésen, így minimális különbséggel múltuk felül a szomszédváriakat.

Szépen megteltek a székelyudvarhelyi Sétatéri stadion sok csatát megélt betonlelátói, több százan látogattak ki a megyei kupaderbire. A mérkőzésre némileg felforgatott kezdő tizenegyet küldött a pályára vezetőedzőnk, Ilyés Róbert, a kapuban Karácsony Márk kezdett, de ott volt a kezdőben a nyáron igazolt Ronai Robert is. 

Kisebb hazai lehetőséggel indult a meccs, majd csapatunk átvette az irányítást, több FK-szöglet is jelezte az első negyed órában a fölényünket. Igazán nagy helyzet Magyari Szilárd előtt adódott a 13. percben, aki egy rossz kapuskijövetel után az üres kapu fölé emelt mintegy 35 méterről. A 17. percben bal oldali szabadrúgást végezhettünk el, a jól beívelt labdát kapura tudtuk fejelni, a Vlasa védése nyomán érkezett kipattanót pedig Jelena Richárd helyezte a kapu jobb oldalába (0–1).

A vezető találatunkat követően is több helyzet adódott előttünk, ám Csürös Attila fejese a kapus ölében halt el, majd Magyari látványos, félfordulatból leadott lövése kerülte el a kaput. A félidő utolsó perceiben újabb Magyari lövést jegyezhettünk fel, majd Ronai próbálkozását blokkolták. Minimális előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Csak az oldalháló rezdült meg

A második játékrészt bátran kezdte a házigazda, többször eljutottak Karácsony Márk kapujáig, ám jó ideig nem igazán tették próbára fiatal kapuvédőnket. Fél órával a vége előtt betalált az SZFC, igaz Gavîrliţă gólját lesállás előzte meg, így természetesen érvénytelen volt. A hajrában többször eldönthettük volna a továbbjutást, ám Magyari és a csereként beállt Makrai Gábor is csak az oldalhálót találta el, ahogy Györgyi is így tett. A vége előtt öt perccel a hazaiak előtt is megcsillant a remény, de Karácsony remek vetődéssel mentett a kapu jobb oldalánál. Maradt a minimális előny, és az FK továbbjutása.

Csapatunk legközelebb szombaton délben, Vajdahunyadon szerepel a bajnokság harmadik fordulójában.

Románia Kupa, 3. forduló
Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)

Székelyudvarhely, Sétatéri stadion
Vezette: Mihuleac Gabriel, asszisztensek: Diaconu Andrei és Contofan Iulian (mindhárman Jászvásár)
Gólszerző: Jelena Richárd (17.)
Sárga lap: Marucza Csanád (54.), Cristian Bogdan (90+2.), ill. Csürös Attila (44.), Berkeczi Csongor (74.), Karácsony Márk (87.), Kelemen Dávid (87.), Györgyi Arthúr (88.), Vita Dániel (90+2.), Makrai Gábor (90+4.)
SZFC: Vlasa – Aszalos, Cîrstian, Kovács, Hadnagy (Lázár, 62.), Sebestyén (Şerban, 46.), Antal (Boţia, 69.), Marucza, Farkas (Imets, 80.), Gavîrliță, Becze Vezetőedző: Lucian Nicolau
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Csiszér Balázs (Szabó Bálint, 65.), Berkeczi Csongor, Kelemen Dávid, Vita Dániel, Ronai Robert (Kárándi Botond, 65.), Veres Szilárd (Pintér Bence, 65.), Csürös Attila, Magyari Szilárd, Soufiane Jebari (Györgyi Arthúr, 72.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 80.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza