Rokupa | Egy győzelem és egy vereség Craiován

Rokupa | Egy győzelem és egy vereség Craiován

A hétvégén újraindultak az Ifjúsági Liga és az U17-es Elitliga csapatai számára a Románia Kupa küzdelmei. Csapataink Craiován léptek pályára és míg ifiligás csapatunk bravúrgyőzelmet aratott, U17-eseink hiába álltak fel háromgólos hátrányból, végül vereséggel távoztak.

A hosszú téli szünetet követően újra tétmérkőzésen léptek pályára Ifjúsági Ligás és U17-es csapataink. A fiúkra Románia Kupa mérkőzések vártak Craiován, a sorozat harmadik fordulójában.

Elsőként az ifiligás gárdánk lépett pályára, akik Birtalan Tamás 30. percben szerzett találatával megszerezték a három pontot. A fiúk csoportjukban mindössze rosszabb gólkülönbség miatt szorulnak jelenleg a harmadik helyre a két másik hat pontos csapat, az Argeș és a Kolozsvári Universitatea mögött. A negyedik fordulóban, vasárnap a csoportelső Sepsi OSK érkezik Csíkszeredába.

A találkozót követően Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelt:

„A mérkőzést teljes egészében a csapat fegyelmezetten figyelmesen taktikusan játszott. A puha műfüvön mindkét csapat kihajtotta magát, a végén szó szerint kifeküdtek rá. Mi boldogan, ők szomorúan. A győzelemért nagyon megdolgoztak a srácok így életbe tudtuk tartani a továbbjutást a csoportból. Az elkövetkezendő két hétben fogadjuk a Sepsiszentgyörgyöt és Kolozsváron az Universitatea ellen fejezzük be a csoportmérkőzéseket”.

Románia Kupa, U18, nyugat B-csoport 3. forduló
Universitatea Craiova U18 – FK Csíkszereda U18 0–1 (0–1)

Craiova
Vezette: Pîrîu Dragoș (Curtea de Argeş), asszisztensek: Cosmescu Cristian (Piteşti), Prioteasa Mădălin (Piteşti)
Gólszerző: Birtalan Tamás (30.)
Sárga lap: Croitoru Daniel (34.), Florescu Ștefan (83.), Lică Adrian (83.)
U Craiova: Vlăsceanu Rafael – Mocanu Claudio, Dumitru Adelin, Netoiu Sebastian, Raicovici Cosmin, Croitoru Daniel, Olaru Ionuț, Cîrpici Frederico, Tamas Robert, Melniciuc Alexandru, Barbu David Vezetőedző: Florențiu Ștefan
FK Csíkszereda: Becze Máthé Mátyás – Péter Zsombor, Vereguț Dániel, Csedő Szilárd, Dencsák Kristóf, Fazakas Henrik, Buza Balázs (Orbán Milán, 71.), Sebestyén Botond (Miklós Norbert, 89.), Göndör Alex-Valentin (Zöld Hunor, 80.), Bakos Ervin (Keresztes Tamás, 71.), Birtalan Tamás Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán

Háromgólos hátrányból álltunk fel

A második találkozón az U17-es elitligás csapatunk hamar hátrányba került, a vendéglátók már az első percben megszerezték a vezetést. A 35. percig még kétszer találtak be a hazaiak, így elúszni látszottak a pontszerzési remények. Ám a fiúk nem így gondolták és a második játékrészben húsz perc alatt kiegyenlítették az állást. Sajnos az egyenlítést követően emberhátrányba kerültünk. A befejezés végül a Craiovának sikerült jobban, akik a hajrában még egyszer betaláltak és otthon tartották a három pontot.

Csapatunk vereségével a csoport harmadik helyére csúszott vissza, egy pont a hátrányunk a listavezető Sepsi OSK és a második Universitatea Craiova mögött. A negyedik fordulóban, vasárnap a csoportelső Sepsi OSK érkezik Csíkszeredába.

A találkozót követően Benkó Tihamér vezetőedző így értékelte a történteket:

"Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, az ellenfél az első támadásàból gólt szerzett. Tompák, pontatlanok voltunk, nem működött a játékunk, gyorsan újabb gólt kaptunk. Szerkezetet váltottunk, a játékunk valamelyest javult, de sok volt az egyéni hiba, egy pontrúgás utáni szituáció után 0–3 volt már az eredmény. A szünetben próbáltunk rendet tenni a fejekben, többet cseréltünk is.

A második játékrészben teljesen más mentalitással futottunk ki, nagyszerűen futballoztunk és 25 perc alatt egyenlítettünk. Azonban az egyenlítő gólunk után azonnal emberhátrányba kerültünk egy piros lap miatt. Ezután a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, ellentámadásokból próbáltunk veszélyeztetni. Lehetőségek voltak mindkét oldalon, végül a hazaik tudták megszerezni a győztest gólt, megérdemelten. Nem elég 45 perc futball, egy félidő előnyt adtunk a hazai csapatnak. Vasárnap hazai pályán következik a Sepsi elleni meccs, ami ki-ki mérkőzés lesz a továbbjutás szempontjából” - tekintett előre Benkó Tihamér.

Románia Kupa, U17, nyugat B-csoport 3. forduló
Universitatea Craiova U17 – FK Csíkszereda U17 4–3 (3–0)

Craiova
Vezette: Naidin Marius (Piteşti), asszisztensek: Cosmescu Cristian (Piteşti), Prioteasa Mădălin (Piteşti)
Gólszerzők: Piele Bogdan (1. és 81.), Dan Sebastian (11.), Rădulescu Patrik (35.), ill. Ureche Alexandru (48.), Ilie Mihai (59.), Ilie Luca (68.)
Sárga lap: Budescu Bogdan (58.), Tomsa Rareș (90+1.), ill. Jakab Krisztián (25.), Leczki Norbert (28.), Kárándi Botond (50.), Balogh Szilárd (60.), Nagy Barna (60.), Csiki Szabolcs (60.), Marosi Krisztián (70.), Szőke Lénárd (90.)
Kiállítva: Balogh Szilárd (69.)
U Craiova: Gâgeatu Yanis – Tudorescu Dennis, Vancea David, Balaci Mario, Ene Ion, Lupulescu Mario, Rădulescu Patrik, Tomsa Rareș, Dan Sebastian, Piele Bogdan, Vancea Albert Vezetőedző: Budascu Bogdan
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius (Marosi Krisztián, a szünetben), Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond, Leczki Norbert, Balogh Szilárd, Zelenák Dávid (Lázár Magor, 72.), Iordache Luca, Jakab Krisztián (Ilie Mihai, a szünetben), László Norbert (Ilie Luca, a szünetben) Vezetőedző: Benkó Tihamér

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza