Rokupa | Kettős győzelem

Rokupa | Kettős győzelem

Mindkét pályára lépő utánpótlás-csapatunk győzni tudott szerdán a Románia Kupa csoportkörének második játéknapján a Brassói Kids Tâmpa ellen. A végeredmény az Ifjúsági Ligásoknál és az U17-eseknél is 3–1 lett.

A téli szünet előtti utolsó tétmérkőzéseket játszotta Ifjúsági Ligás és U17-es elitligás csapatunk. Mindkét gárda a Románia Kupa csoportkörének második fordulójában volt érdekelt.

Egy vereséggel a háta mögött érkezett ifiligás együttesünk a második kupafordulóra. A vendég Brassói Kids Tâmpát a bajnokságban sikerült legyőznie Ubrankovics Zoltán fiainak, így a szerdai mérkőzésen is a győzelem volt a célkitűzés. Ennek ellenére a vendégek kezdtek aktívabban, alig telt el három perc és egy bal oldali kapufát telibe találó lövéssel jelezték, hogy nem érkeztek feltartott kézzel Csíkszeredába. Az első negyed óra elteltével érkezett is a vendégek vezető találata. Nem tudtunk felszabadítani a 16-oson belül és a Brassó kihasználta a védelmi megingást (0–1).

Postafordultával érkezett a válasz, a középkezdés után vezetett FK-támadás végén Birtalan Tamás volt eredményes (1–1). Fél óra elteltével labdát vesztettünk a 16-os előterében, ám a vendégek 10-ese, Clinci Cosmin elkapkodta a helyzetet. A félidő vége egyértelműen a miénk volt, több alkalommal is átvehettük volna a vezetést, ám kimaradtak a lehetőségek.

Sima lett a vége

A szünetben nem kevesebb, mint négy helyen változtatott Ubrankovics Zoltán vezetőedző. Jól kezdtük a játékrészt, Birtalan öt perc elteltével duplázni tudott, miután Biró jó beadását gólra váltotta (2–1). A lefújás előtt bő húsz perccel végleg eldőlt a mérkőzés, a csereként beállt Orbán Milán találata lezárta a lényegi kérdéseket (3–1). Folytatás február 26-án az Universitatea Craiova otthonában.

Ifjúsági Liga Kupa, nyugat, B csoport 2. forduló
FK Csíkszereda – Brassói Kids Tâmpa 3–1 (1–1)

Csíkszereda, Márton Áron Gimnáizum műfű
Vezette: Ștef Claudiu, asszisztensek: Gaspar Vladut, Cozma Alexandru (Mindhárman Marosvásárhely)
Gólszerzők: Stan Vlad (17.), ill. Birtalan Tamás (18. és 50.), Orbán Milán (68.)
Sárga lap: Szász Róbert (82.)
FK Csíkszereda: Becze Máthé Mátyás – Péter Zsombor, Szín Ferenc (Bujdosó Szilárd, a szünetben), Tamás Bence, Hadnagy Tamás (Bóné Márk, a szünetben), Dencsák Kristóf, Vajna Szabolcs Roland (Orbán Milán, a szünetben), Fazakas Henrik, Buza Balázs, Sebestyén Botond (Biró Tamás, a szünetben), Birtalan Tamás (Karácsony Gellért, 74.) Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Brassó: Roman Tudor – Chioc Darius, Pripa Alexandru, Diu Alexandru, Vasile Antonio, Vatu Andrei, Sima Alex (Luca Ștefan, 69.), Cantauz Robert, Bejanaru Bogdan (Mazăreanu Cătălin, 59.), Clinci Cosmin (F. Mario, 69.), Stan Vlad (Szasz Robert, 69.) Vezetőedző: Văduva Nicolae Gica

Lemásolták az eredményt

Az első mérkőzéshez hasonlóan vendéghelyzettel indult az U17-es csapatunk kupameccse is. Megúsztuk a lövést és az azt követő szögletből sem tudtak betalálni a vendégek. A továbbiakban magára talált csapatunk, bár sok gólszerzési lehetőséget egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. Sok hiba, eladott labdák, pontatlan passzok jellemezték az első játékrészt, ám a küzdelemre nem lehetett panasz. A szünet előtt egy perccel szép támadást vezettünk, amelyet jó lövéssel fejeztünk be. A kapusról kipattanó labdát Török-Láday Hunor helyezte a kapuba (1–0).

Jól kezdtük a második félidőt, a csereként pályára lépő László Norbert több alkalommal is veszélyeztetett. A 61. percben bal oldali szöglet után Szőke Lénárd mintaszerű fejessel duplázta meg az előnyt (2–0). Továbbra is támadásban maradtunk, a Brassó alig jutott el a kapunkig, valódi gólhelyzetet pedig fel sem jegyezhettünk a vendégek részéről. Ezért egészen váratlanul érkezett a Brassó szépítő találata, amihez a védelmünk bizonytalankodása is kellett (2–1). A lefújás előtti pillanatokban végül László Norbert biztosította be a győzelmet, aki saját kapufája utáni kipattanót helyezte a hálóba (3–1).

Győzelmükkel U17-eseink továbbra is vezetik csoportjukat, legközelebb február 26-án Craiován lépnek pályára.

U17 Elitliga Kupa, nyugat, B csoport 2. forduló
FK Csíkszereda – Brassói Kids Tâmpa 3–1 (1–1)

Csíkszereda, Márton Áron Gimnáizum műfű
Vezette: Mailat Horatiu Ioan (Maroskeresztúr), asszisztensek: Gaspar Vladut és Cozma Alexandru (mindketten Marosvásárhely)
Gólszerzők: Török-Láday Hunor (44.), Szőke Lénárd (61.), László Norbert (90+3.), ill. Gosman Cosmin (88.)
FK Csíkszereda: Csíki Szabolcs – Gábor Tihamér (Colceriu Flavius, a szünetben), Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond, Leczki Norbert, Demeter István Hunor (Marosi Krisztián, a szünetben), Török-Láday Hunor (Lázár Magor, 71.), Iordache Luca (László Norbert, a szünetben), Zelenák Dávid (Ilie Mihai, 71.), Ilie Luca Vezetőedző: Benkó Tihamér
Brassó: Draghici Tudor – Horjea Cristian, Dordea Caius, Doboșeriu Darius (Ötvös Roland, 82.), Rojnită Alexandru, Șerban Sebastian, Vlad Mario, Bosoi Laurențiu (Gosman Cosmin, a szünetben), Baican Paul (Szász Andrei, 82.), Croitoru Robert, Chitu Goerge (Matei Coman, 57.) Vezetőedző: Negoita Liviu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza