RoKupa | Kupabúcsú 11-esekkel

RoKupa | Kupabúcsú 11-esekkel

Alexandriában lépett pályára másodosztályú felnőtt férficsapatunk a Románia Kupa negyedik fordulójában. Bár Csiszér Balázs góljával az első félidőben megszereztük a vezetést, a második félidő közepén kiegyenlítettek a hazaiak. A hosszabbításba torkolló mérkőzésen nem esett több találat, a büntetőrúgások során pedig kétszer is hibáztunk.

Remek időjárás, ám éles szél fogadta a pályára lépő csapatokat Alexandiában. A kupameccs sok nézőt a pálya mellé szólított, több százan drukkoltak a hazaiak sikeréért. Tették ezt rendkívül lelkesen és hangosan a hazai drukkerek, akik síppal, dobbal, dudákkal csaptak jókora hangzavart a lelátón. A lelkesedés nem ragadt át teljes mértékben a csapatokra, mezőnyjátékkal kezdődött az összecsapás.

Az első gólszerzési lehetőségre a 20. percig kellett várni, amikor Csiszér beadása találta jó helyzetben Jelena Richárdot. A pécsi születésű támadó azonban nem tudott a kapuba találni, a hazai hálóőr, Cristică a helyén volt. A továbbiakban Karácsony is megmutatta tehetségét, több alkalommal is jól avatkozott közbe, így a félidő végéhez közeledve úgy tűnt, marad a 0–0. Nem így gondolta azonban Bărăbaș Marius, aki harcosan tört előre, majd jól játszotta ki a labdát a jobb oldalon érkező Csiszérhez, ő pedig kilőtte a hosszú sarkot (0–1).

A folytatásban nem tudtuk bevinni a döntő ütést, nem sikerült több gólt szerezni, aminek az lett a következménye, hogy a csereként pályára lépő Jerdea kiegyenlített a 70. percben (1–1). A hazaiak lendületet kaptak a gól után és megnyomták az utolsó negyed órát, míg az FK nem igazán találta a játék ritmusát. A rendes játékrész végéhez közeledve sorra érkeztek a hazai szögletek, ám nagyobb gólhelyzet nem alakult ki.

Következhetett a kétszer 15 perces ráadás, amiben ide-oda játék folyt, ám egyik csapat sem tudta a maga javára eldönteni a párharcot. A büntetőrúgások során a hazaiak részéről Sîrbu, Ciocoteală, Georgescu és Preoteasa betalált, miközben az FK-ból csak Kovács Lóránt és Apro volt eredményes, ám Nemanič és Jelena hibázott. Ezzel eldőlt, hogy a Románia Kupa negyedik fordulóját a házigazda vette sikerrel, számunkra pedig maradt a bajnokság.

Románia Kupa, selejtezők, 4. forduló
CSM Alexandria – FK Csíkszereda
1–1 (1–1, 0–1) Tizenegyesekkel: 5–3
Alexandria, „Peco” Stadion
Vezette: Avram Robert (Piteşti), asszisztensek: Tudor Razvan Claudiu (Craiova), Dobre Vasilicā Viorel (Bukarest)
Gólszerzők: Jerdea (70.), ill. Csiszér (42.)
CSM Alexandria: Cristică Iosif – Iakabfi Sabin, Lupoaică Robert, Georgescu Vladimir, Sîrbu Eduard, Nicola Alexandru, Ciocoteală Cosmin, Dobrica Răzvan, Stancu Mihai, Neagu Cosmin, Voicu Ionuț Vezetőedző: Odoroaba Ștefan
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Takacs Rareș (Hadnagy Tamás), Kelemen Dávid (Klemen Nemanič, 106.), Apro Claudiu, Vită Daniel, Veres Szilárd, Mickaël Panos (Bara Levente, 110.), Csiszér Balázs, Bărăbaș Marius (Dino Stančič, 106.), Schieb Marvin, Jelena Richárd Vezetőedző: Dican Ferenc

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza