Rokupa | Magabiztos diadal – elődöntőben a lányok!

Rokupa | Magabiztos diadal – elődöntőben a lányok!

A Bukaresti Rapidhoz látogatott a Románia Kupa negyeddöntőjében felnőtt, női csapatunk. A lányok nem hagytak kétséget afelől, ki a jobb és szebbnél szebb találatokat szerezve, 8–1-es győzelemmel jutottak a legjobb négy közé. Balázs Eszter ötször volt eredményes!

Esélyeshez méltón kezdte a bukaresti mérkőzést Kollár Péter együttese. Balázs Eszter már a harmadik percben betalált a maroknyi Rapid-fanatikus által támogatott hazaiaknak (0–1). Támadónk a 7. percben duplázott, Fülöp Boglárka jobb oldali beadását váltotta gólra (0–2). A villámrajtot követően is fölényben játszottunk, a Rapidnak csupán felvillanásai voltak, egyértelműen látszott a két osztálynyi különbség. A folytatásban sorra dolgozták ki a lányok a gólhelyzeteket, azonban szünetig nem sikerült újabb találatot szerezni. A pihenő előtt Fülöp Boglárka felső kapufáját jegyezhettük még fel.

A második félidőben hasonlóan alakult a játék képe az első 45 perchez,nagy fölényben játszottak az FK-s lányok. Ezt jelezte Szőke Eszter kapufája is az 56. percben. Az 59. percben újra Fülöp Boglárka lábában maradt a harmadik gól. Egy perc múlva azonban már eredményes volt fiatal tehetségünk, Mezőssy Melánia kitűnő passzát 16 méterről lőtte a jobb felső sarokba (0–3). A 61. percben újra betalált Balázs Eszter,aki ezúttal Nyéki Anna átadásával száguldott a kapuig és a hazai hálóőr mellett is elhúzva bombázott a hálóba (0–4). A 69. percben ismét Balázs Eszter növelte az előnyt, aki ezúttal a frissen beállt Györgyicze Réka passzából lőtt nagy gólt (0–5), egy perc elteltével pedig lemásolta az előző találatot (0–6). Mesterötös!

Kiütés lett a vége

A hajrához közeledve Bartalis Barbara közeli találatával már 0–7 állt az eredményjelzőn. Egy minutummal később szépítettek a lelkes házigazdák. Albu Erika lépett oda a 16-oson belül Delia Neacșunak büntetőt érően, a 11-est Nicoleta Barbos értékesítette (1–7). A 84. percben Szőke Eszter állította be a végeredményt, a fiatal középpályás Györgyicze Réka remek passzából volt eredményes (1–8).

Kollár Péter vezetőedző a találkozót követően nyilatkozott honlapunknak:

"Nagyok készültek a lányok hogy tovább tudjunk jutni a kupában. A hozzáállással és a játékkal maximálisan elégedett voltam, sok helyzetet sikerült kialakítani. Egyénileg és csapat szinten is próbáltak kombinatívan játszani, ami jól nézett ki. Megérdemelték gratulálok nekik!"

Balázs Eszterék készülhetnek az elődöntőre! Szép volt, Lányok!

Románia Kupa, negyeddöntő
Bukaresti Rapid FC – FK Csíkszereda 1–8 (0–2)

Bukarest, "Constructorul" Sportbázis
Vezette: Oancea Stanica Theodor (Bukarest), asszisztensek: Țuțuianu Cătălin (Bukarest), Negru Ioan Alexandru (Buftea)
Gólszerzők: Balázs Eszter (3., 7., 61., 69. és 70.), Fülöp Boglárka (59.), Bartalis Barbara (80.), Szőke Eszter (84.), ill. Nicoleta Barbos (82., büntetőből)
Rapid: Dencea Andreea – Motoi Alexia (Atimoftioaie Selena, 62.), Nicolae Giorgiana (Olaru Maria, 70.), Cîrjan Alexia (Badea Delia, 56.), Diucan Carina, Guttman Ziv (Dicu Raisa, 70.), Cergan Linda (Guța Bianca, 56.), Popa Mădălina, Nicoleta Barbos, Neacșu Delia, Neacșu Mihaela Vezetőedző: Popescu Speranța
FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Szentes Szabina (Péter Kinga, 62.), Horváth Luca, Bartalis Barbara, Berkeczi Emőke – Nyéki Anna, Mezőssy Melánia (Abos Bianka, 73.), Antal Anita (Albu Erika, 62.) – Balázs Eszter (Részeg Beáta, 73.), Szőke Eszter, Fülöp Boglárka (Györgyicze Réka, 62.) Vezetőedző: Kollár Péter

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza