Rokupa | Pályán a fiatalok

Rokupa | Pályán a fiatalok

Szerdán elkezdődnek a Románia Kupa küzdelmei U16-os és U17-es Elitligás, valamint U18-as Ifjúsági Ligás csapataink számára. A legfiatalabbak Kolozsváron lépnek pályára, a nagyobbak Argeşre utaznak.

Nagyüzem lesz szerdán a fiú utánpótlás labdarúgó-csapatok kupaküzdelmeiben. Fiatal tehetségeink közül az U16-osok a legjobb 16 közé jutásért a Kolozsvári Universitatea ellen küzdenek meg. Az U17-es és az U18-as korosztály a csoportküzdelmek első fordulójában Argeşre látogat. A mérkőzések felvezetőjeként a csapatok vezetőedzőit kértük fel esélylatolgatásra.

Nem fognak spórolni az energiával

Az U16-os korosztály hagyományos lebonyolítás szerint, kieséses rendszerben játssza a kupameccseket. A sorozat 32 csapat részvételével kezdődik el szerdán. Elitligás gárdánk a Kolozsvári Universitatea otthonában szerepel a 16 közé jutásért kiírt találkozók sorában. Szakál Csaba vezetőedző osztotta meg gondolatait a párharc előtt.

„A szombati Botoșani elleni meccsünkhöz hasonlóan, most is jó teljesítményt szeretnénk nyújtani. Tökéletes, vagy verhetetlen csapat nem létezik, viszont nagy öröm volt látni, milyen produkciót bemutattak a srácok a Play Off nyitó fordulójában. A stáb és persze, a klub számára ez jelenti a legfontosabb visszaigazolást.

Kiérdemeltük ezt a lehetőséget, hogy indulhatunk a Román kupában, és most megvan az esélyünk arra, hogy a legjobb 16 közé jussunk. A srácok is tisztában vannak azzal, hogy ez egy nagy lehetőség, és természetesen élni szeretnének ezzel. Ez egy másik versenysorozat, az úgyszintén Elit ligás Kolozsvárral állunk szemben, akik első helyen fordultak saját csoportjukban. Csakúgy, mint mi, ők is győzelemmel kezdték a felsőházi rájátszás küzdelmeit.

Jelenleg csak erre a mérkőzésre koncentrálunk, és nem foglalkozunk még a hétvégi Bákó elleni rangadóval. Nem fogunk spórolni az energiával, és visszafogni magunkat, ez nem a mi játékstílusunk, ezek abszolút nem mi lennénk. Támadni fogunk, de tudatában kell lennünk annak, hogy az ellenfelünk veszélyes lehet. A lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, és ez a csapat képes lesz erre.

Úgy érzem, most nem kell semmi különöset tennünk annak érdekében, hogy feltüzeljük a játékosokat. A srácok nagyon együtt vannak, tisztában vannak a mérkőzés jelentőségével, és minden adott, hogy egy nagyon jó, és látványos mérkőzést játszunk. Egy harcos, mindig nyerni akaró csapat látogat Kolozsvárra, de ez nem is lehet másképp, hiszen az ország egyik legjobb csapata vagyunk. Azt már most leszögezhetem, hogy nagyon kellemetlen ellenfelei leszünk a hazaiaknak” – fogalmazott a szakember.

A Kolozsvárra utazó keret: Szilágyi Márton, Deáky Zsombor, Keszler-Nagy Roland, Varró Richárd, Sas David, Papp György, Balint Eric, Bödő Efraim Zoltán, Păcuraru Luca, Jakab Krisztián, Papp Szilárd, Tóth-Pál Előd, Brugger Dániel, Ioo Edvin, Lungu Alexandru, Vorga Hunor, Ambrus Szabolcs, Gáll Péter, Ferencz Előd, Kabucz Kristóf
Kimaradnak: Andrey Trebushniy, Nagy Lóránd (rotáció miatt), Nyegre Magor (egyéb okból), Pap Dávid (kisebb sérülés miatt), Győrfi Anzelm (hosszú kihagyás utáni visszatérés miatt), Nagy Botond, (betegség miatt). Az utazó keretben ott lesz három fiatalabb játékos is, akik rendszeresen az U16-osokkal készülnek, és kapnak szerepet: Papp György, Brugger Dániel, Ioo Edvin.

Kiegyenlített csoport

Az U17-es Elitligás csapatunk Argeşre látogat. Benkó Tihamér vezetőedző így vezette fel a találkozót:

„Megkezdjük a kupaszereplésünket is ezen a szerdai napon. A felnőttekhez hasonlóan már nekünk is csoportküzdelmek vannak, hat csapat küzd a két továbbjutó helyért. Kiegyenlített a csoportunk, ahogy a bajnokságban, úgy a kupában is igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni minden meccsből, a lehetőségeinkből, meglátjuk ez mire lesz elég. Motiváltan várjuk ezt a sorozatot is” – fogalmazott a szakvezető.

A csapatból Gábor Tihamér sérülés miatt fog hiányozni, míg Jakab Krisztián és Bödő Efraim Zoltán az U16-os csapattal tart ezen a napon.

Cél a továbbjutás

Ugyancsak csoportküzdelmek várnak U18-as, Ifjúsági Ligás gárdánkra. Ubrankovics Zoltán bizakodóan tekint a sorozat elé.

„Szeretnénk visszavágni a bajnoki mérkőzésen elszenvedett vereségért, okulva, tanulva a hibáinkból. Természetesen a célunk ebbe a csoportban, hogy legalább a továbbjutó második helyen végezzünk. Ehhez nagy lendületet tudna adni egy idegenbeli győzelem vagy pontszerzés” – mondta el a szakember.

A csapat a Bencze-Máthé Mátyás, Bíró Tamás, Birtalan Tamás, Bóné Márk, Bujdosó Szilárd, Buza Balázs, Csedő Szilárd, Fazakas Henrik, Karácsonyi Gellért, Keresztes Tamás, Lőrincz Csongor, Miklós Norbert, Péter Zsombor, Tamás Bence, Zöld Hunor kerettel készül. Dencsák Kristóf, Vajna Roland játéka sérülés miatt, Orbán Milán szereplése betegség miatt kérdéses.

Csapataink szerdai programja:

Románia Kupa Ifjúsági Liga, nyugat – B csoport
ACS Campionii Fotbal Club Argeş – FK Csíkszereda 10.00

Románia Kupa U17 Elitliga, nyugat - B csoport
ACS Campionii Fotbal Club Argeş – FK Csíkszereda 12.00

Románia Kupa U16 Elitliga
Kolozsvári Universitatea – FK Csíkszereda 16.00

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza