Rokupa U15 | Remek kezdés!

Rokupa U15 | Remek kezdés!

Magabiztos játékkal, látványos gólokat szerezve győzte le a Radóci Bucovina együttesét U15-ös, elitligás csapatunk a Románia Kupa 1. fordulójában szombaton délben.

A legjobb 32 között kezdték el az U15-ös, elitligás csapatok a Románia Kupa küzdelmeit. Fazakas Tibor együttese szombaton délben a Radóci Bukovina gárdájával nézett farkasszemet. A román válogatott sárga mezében (legalábbis ahhoz megszólalásig hasonlóban) pályára lépő vendégek a 2. percben egy távoli kísérlettel jelezték, hogy nem feltartott kézzel érkeztek Csíkszeredába. Ám a kaput messze elkerülő kísérlet volt hosszú ideig az egyetlen igazán futballra emlékeztető momentum a radóciak játékában. A mieink hamar átvették az irányítást és 9 perc elteltével a vezetést is sikerült megszerezni Antal Hunor találatával (1–0).

Az első negyed órában szinte percenként jegyezhettük fel a veszélyes FK-támadásokat. Az újabb találatra a 20. percig kellett várnunk, amikor Szép Dávid 18 méterről végezhetett el szabadrúgást és kitűnően tekert a léc alá (2–0). Hét perc elteltével újra Antal Hunor volt eredményes, aki 14-15 méterről talált be (3–0). A szünet előtti percben, Brügger Dániel fantasztikus szóló-góljával a továbbjutás szempontjából el is dőltek a lényeges kérdések (4–0).

Szép volt, Fiúk!

A második játékrész némi meglepetésre vendég-góllal indult. A némileg elszunyókáló hazai védők között megszerezte a szépítő találatot a Bucovina (4–1). Felpaprikázta fiataljainkat a bekapott gól, ezt jelezte Brügger zúgó kapufája, majd Antal Hunor léc alá tartó lövése, amit a léc segítségével hárított a radóci hálóőr. A 45. percben újabb hazai kapufát láthattunk, ezúttal Dande Erik próbálkozott. Két perc múlva Balla Áron jobb oldalról, 15 méterről, félmagasan kilőtte a hosszú oldalt (5–1). Az 53. percben Kozma Krisztián lövése a bal kapufáról pattant a hálóba (6–1). A találkozó utolsó találatát Bekő Kristóf szerezte mintegy 16 méterről beállítva a 7–1-es végeredményt. Remek játékkal jutottak a fiatalok a legjobb 16 együttes közé a kupában!

A lefújást követően Fazakas Tibor vezetőedző értékelt:

"Pozitív hozzáállás, megfelelő intenzitás jellemezte a fiúk játékát már a mérkőzés kezdetétől. A korán szerzett gól nyugodtságot és helyenként élményszámba menő játékot eredményezett. Elismerést érdemel minden játékos és izgalommal várjuk a következő ellenfelet".

Románia Kupa U15, 1.forduló
FK Csíkszereda – Radóci Bucovina 7–1 (4–0)

Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium, műfű
Gólszerzők: Antal Hunor (5. és 27.), Szép Dávid (20.), Brügger Dániel (35.), Balla Áron (47.), Kozma Krisztián (53.), Bekő Kristóf (67.)
FK Csíkszereda: Antonucci Michele – Iosif Cristian, Halász Balázs, Kertész Márk, Kozma Krisztián, Sajgó Kristóf, Brügger Dániel, Bekő Kristóf, Dande Erik, Antal Hunor, Szép Dávid Játszott még: László Edvárd, Gál Áron, Nadejde Stefan, Balla Áron Vezetőedző: Fazakas Tibor

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza