Rokupa U15 | Egy büntető döntött a javunkra

Máthé Apor büntetőből szerzett találatával itthon tartotta a három pontot a Románia Kupa csoportkörében U15-ös csapatunk.

Rokupa U15 | Egy büntető döntött a javunkra

Máthé Apor büntetőből szerzett találatával itthon tartotta a három pontot a Románia Kupa csoportkörében U15-ös csapatunk.

A 19. percben Máthé Apor kecsegtető helyzetben nem találta el középen jól a labdát. Egy egység elteltével ugyanő célozta meg a kaput, ám nem volt elég erő a fejesben. A 23. percben újra az ő nevét jegyezhettük fel, ezúttal a bal oldalról próbálkozott lövéssel, a labda a kapus kesztyűi között halt el. A 26. percben Catrinoi Sebastian bal oldali lövése nem lepte meg Mihailát, magabiztosan védett a Sepsi hálóőre. A 29. percben ismét Máthé Apor lőtt, a középre tartó labdát fogta a szentgyörgyi kapus. A 33. percben Prezsmer Viktor próbálkozott, lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 36. percben Marian Robert fejese hullott a Sepsi hálójába, ám az akciót lesállás előzte meg, maradt a gól nélküli döntetlen. Három perc múlva Catrinoi lehetősége maradt ki. A szünet előtt a másik oldalon is kimaradt két lehetőség, Györfi Krisztián a helyén volt.

A második játákrész első említésre méltó lehetősége Ilyét Máté előtt adódott, aki mintegy 18 méterről lőtt fölé. Az 50. minutumban Marian Robert lövésénél védett nagyot Mihaila. Az 55. percben Máthé Apor lőtt lesről a hálóba, a 61. percben szintén ő lőtt zúgó kapufát. A 63. percben Máthé Apor harcolt ki büntetőt, amelyet a sértett értékesített, magabiztosan lőtt a háló közepébe (1–0). A hajrában volt lehetőség növelni az előnyünket, ám végül nem változott az eredmény.

"Nehezen született meg a megérdemelt győzelem egy nagyon jól szervezett játékot játszani akaró csapat ellen" – értékelt a lefújás után Ubrankovics Zoltán vezetőedző. A csapat február 24-én lépnek pályára legközelebb a kupában, az FC Botoșani otthonában.

Románia Kupa U15, 1A csoport, 3. forduló
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–0 (0–0)

Csíkszereda, Kós Károly u. műfű
Vezette: Sîncrăian Andrei (Marosvásárhely), asszisztensek: Mailat Horatiu Ioan (Maroskeresztúr), Blaga Dragoș (Marosvásárhely)
Gólszerző: Máthé Apor (64., büntetőből)
Sárga lap: Floroi Ciprian (47.), Apostu Cristian (60.)
FK Csíkszereda: Györfi Krisztián – Orbán Márton, Sajgó Kristóf, Ferencz Dávid (Nyegre Kund, 64.), Bíró Artur, Máthé Apor, Prezsmer Viktor (Keresztes Tamás, 73.), Ilyés Máté, Bencze Lóránd, Catrinoi Sebastian (Bíró Botond, 57.), Marian Robert Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán
Sepsi OSK: Mihaila Nicolae – Molnár Patrik, Ungureanu Luca, Lipan Alexandru (Cracuți Tudor, 73.), Apostu Cristian, Matei Sorin, Ungureanu George (Incze Leonárd, 73.), Ghimbasan Vlad, Floroi Ciprian (Prezsmer Norbert, 66.), Aprodu Răzvan (Kiss Alpár, 41.), György Máté (Buceleanu Roland, 57.) Vezetőedző: Nicolae Liviu

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza