Rokupa U17 | A döntőbe jutás a tét!

Rokupa U17 | A döntőbe jutás a tét!

Nagy lehetőség előtt áll U17-es, elitligás csapatunk. Benkó Tihamér legénysége szerdán délután a Románia Kupa elődöntőjében fogadja az Universitatea Craiova együttesét. A párharc győztesére a Bukaresti Steaua vár a sorozat döntőjében.

Elődöntőt játszik U17-es, elitligás csapatunk a Románia Kupa sorozatában szerdán 16 órától, az Universitatea Craiova együttese ellen. A tétnek megfelelően a mérkőzés helyszíne az FK stadionja. Az már korábban eldőlt, hogy a kupadöntő egyik résztvevője a Bukaresti Steaua lesz. A "bakák" fővárosi riválisukat, a Rapidot győzték le a másik ágon, az elődöntőben.

A Craiova hozzánk hasonlóan a nyugati B jelű csoportban kezdte a kupaküzdelmeket és csapatunk mögött, a második helyen jutott a legjobb nyolc együttes közé. A két csapat a csoportküzdelmek harmadik fordulójában csapott össze Craiován, a február végi, gólgazdag találkozón, hazai siker született. Mivel Benkó Tihamér legényei a többi négy mérkőzésből hármat megnyertek, egy alkalommal pedig döntetlent játszottak, tíz ponttal, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően az első helyen léptek az egyenes kieséses szakaszba. A négy közé jutást csapatunk a Kolozsvári CFR elleni, idegenbeli győzelemmel vívta ki, az olténiaiak pedig az Aradi UTÁ-t ütötték ki.

Benkó Tihamér tanítványai hétvégén, az FC Argeş elleni győzelemmel hangolódtak a szerdai összecsapásra (ellenfelünk a Kolozsvári Universitatea ellen biztosította be csoport-elsőségét és a továbbjutását a play-off küzdelmeiben). Ahogy Benkó Tihamér fogalmazott a szerdai kupa-találkozóval kapcsolatosan: "Nehéz feladat vár ránk, de felkészültünk, várjuk már a kezdő sípszót!”

Az FK Csíkszereda – Universitatea Craiova Románia Kupa eldöntő szerdán, 16 órakor kezdődik az FK stadionjában, a belépés ingyenes. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a döntőbe jutást! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza