Rokupa U17 | A Konstancával játszunk az elődöntőben

A Konstancai Farul csapatával mérkőzik meg U17-es együttesünk a Románia Kupa elődöntőjében. Az egymeccses párharcot idegenben kell megvívniuk Szakál Csaba tanítványainak.

Rokupa U17 | A Konstancával játszunk az elődöntőben

A Konstancai Farul csapatával mérkőzik meg U17-es együttesünk a Románia Kupa elődöntőjében. Az egymeccses párharcot idegenben kell megvívniuk Szakál Csaba tanítványainak.

Remekül szerepel a Románia Kupa 2023/2024-es kiírásában U17-es, elitligás csapatunk. Jakab Krisztiánék a második helyen abszolválták az ötmeccses csoportkört. Öt találkozón három győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség került a fiúk neve mellé, ez a csoport második helyéhez volt elég, és egyben továbbjutást ért. 

A folytatásban, az egyenes kieséses szakasz első találkozóján az Universitatea Craiova otthonában kellett bizonyítani. Ez maximálisan sikerült, hiszen kétgólos győzelemmel vívták ki a fiúk a négy közé jutást. A sorsolás szeszélye folytán a két hét múlva esedékes elődöntő ismét idegenbe szólítja a csapatot. A Konstancai Farul ellenében biztosíthatjuk a helyünket a döntőben.

Mozgalmas hetek következnek

"Nagyon örülünk, hogy a Farullal találkozunk az elődöntőben, az eddigi legkeményebb mérkőzésre számítunk a szezon során. Az ország első számú labdarúgó akadémiája vár ránk. „Hagi fiai” szerepelnek majd hazai pályán és általában jól teljesítenek otthon.

Ha visszatekintünk a negyeddöntőre, Craiován olyan csapatot sikerült legyőznünk, amely jelen pillanatban talán az ország legerősebb ifjúsági csapata, kitűnő, válogatott játékosokkal. Nagyon várjuk az elődöntőt, szeretjük a nagy meccseket! A csapat jó formában van, viszont fontos megemlíteni, hogy a kupa-elődöntő előtti héten nehéz bajnoki mérkőzés vár ránk a Temesvári Ripensia otthonában. Szeretnénk eredményesen zárni a felsőházi rájátszást és megkaparintani az első két hely egyikét, ami továbbjutást ér. Bár tudvalévő, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, az általunk megtehetőt meg fogjuk tenni az Elitliga négyes döntőjének elérése érdekében.

Mozgalmas hetek állnak előttünk, sokat fogunk utazni, ahogy eddig is rengeteg időt töltöttünk buszon. Annyit szeretnék megjegyezni, hogy nagyon szerettünk volna egy esetleges telt házas mérkőzést játszani a kupában, hazai pályán. Sajnos a sorsolás nem így hozta. Azzal igazából nem is foglalkozunk, hogy „mi lett volna, ha…” A döntő eléréséhez, akár idegenben, akár itthon le kell győzni a soron következő ellenfelünket. A srácok pontosan tudják, milyen nagy lehetőség előtt állunk. Biztosan méltó ellenfelei leszünk a Farulnak és természetesen szeretnénk döntőbe jutni.

Lépésről lépésre haladva mindig meg tudtuk valósítani a pályán azt, amit kértünk srácoktól, így mindig tudtunk előre haladni, és eredményesek lenni" – nyilatkozta a sorsolást követően honlapunknak Szakál Csaba vezetőedző.

A találkozót április 4-én, csütörtökön játsszák a Gheorghe Hagi Akadémia központjában, Ovidiuban.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza