Rokupa U17 | Kolozsvári győzelemmel a négy között!

Rokupa U17 | Kolozsvári győzelemmel a négy között!

A félidőben még hátrányban volt U17-es csapatunk a Kolozsvári CFR elleni idegenbeli kupa-negyeddöntő idegenbeli összecsapásán, ám a második félidőben sikerült kiharcolni a győzelmet és a továbbjutást.

A Kolozsvári CFR fiataljait sodorta a sorsolás szeszélye U17-es, elitligás csapatunk elé a Románia Kupa legjobb nyolc csapata között. A négy közé jutásért szerdán délután, idegenben léptek pályára Benkó Tihamér tanítványai. Az első negyedóra elteltével büntetőből előnyhöz jutott a hazai csapat, amelyet az első félidő lefújásáig meg is tudtak tartani a bordó-fehérek.

Sikerült fordítani

A második játékrész elején Szőke Lénárd közeli találatával sikerült kiegyenlíteni az állást, öt perc múlva pedig László Norbert is beköszönt, így már továbbjutásra állt a csapatunk! A győzelmet Szőke Lénárd újabb találata biztosította be a 79. percben. A nagyszerű idegenben kiharcolt győzelemmel bejutottunk a kupa legjobb négy együttese közé és várhatjuk az elődöntős ellenfelünket, amely az Universitatea Craiova, a Bukaresti Rapid közül, vagy a későbbre halasztott Farul Constanţa – Bukaresti Steaua összecsapás győzteséből kerülhet majd ki.

A találkozót követően Benkó Tihamér vezetőedző értékelt:

"A mérkőzést 3-5-2-es játékrendszerben kezdtük, mivel az ellenfél 4-3-3-ban játszott nem ez volt a legideálisabb felállási forma. Azonban a védekezést így is jól megtudtuk oldani, játékszervezésben, támadásban is lett volna elég hely erre, lehetőség erre, de sem a középpályánk, sem a támadósorunk nem tudta megoldani a feladatot. Ez miatt nehezen birtokoltuk a labdát, az ellenfél helyzetekig jutott, több szögletet is rúgott, majd egy büntetővel vezetést szerzett. Nem sokkal később mi is 4-3-3-ra váltottunk, de jelentős javulás nem volt a játékunkban. Félidőben igyekeztünk a hibákat javítani, frissíteni a csapatot személy és poszt cserékkel.

Nagyon jól kezdtük a második félidőt, egy szögletből, majd pár perccel később egy középpályás labdaszerzés utáni ellentámadásból megfordítottuk a meccset. Voltak újabb lehetőségeink, a meccs ezen szakaszában a mi akaratunk érvényesült. Az utolsó 20-25 percben felért párszor a hazai csapat is a tizenhatosunkhoz, volt pár szögletük, de igazi helyzet nem alakult ki a kapunk előtt, még mi egy újabb szögletgóllal lezártuk a meccset. Voltak nehezebb szakaszai a meccsnek, de összességében jól tudtunk reagálni csapatként a találkozón, úgy gondolom megérdemelten nyertünk és jutottunk a legjobb négy közé a kupában. Ma még ezt ünnepelhetik a gyerekek is, szép részsiker ez nekik is, de holnaptól már a hétvégére készülünk, nagyon fontos és nehéz bajnoki meccs vár ránk vasárnap Craiován".

Románia Kupa U17 negyeddöntő
Kolozsvári CFR – FK Csíkszereda 1–3 (0–1)

Kolozsvár
Vezette: Ștef Claudiu, asszisztensek: Sîncrăian Andrei és Cozma Alexandru (mindhárman: Marosvásárhely)
Gólszerzők: Dancu Andrei (17., büntetőből), ill. Szőke Lénárd (47. és 79.), László Norbert (52.)
Kolozsvári CFR: Oneț Mihai – Negruț Iannis-Luca, Gheju Raul-Adrian, Losontin Gergő, Filip Vlad-Marian, Ciupei Paul (Zvunca Ionuț, 57.), Domokos Dominik Kristofer (Koós Dávid András, 79.), Gligor Răzvan-Mihai (Pîrv Simon, 57.), Rotaru Richard-Gabriel, Barstan Răzvan, Dancu Andrei-Emil (Szűcs Emil-Paul, 68.) Vezetőedző: Claudiu Moldovan
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Leczki Norbert, Balogh Szilárd, Iordache Luca (Lázár Magor, 88.), Kárándi Botond, Jakab Krisztián (Marosi Krisztián, 46.), Ilie Mihai (Zelenák Dávid, 46.), László Norbert (Ilie Luca, 87.) Vezetőedző: Benkó Tihamér

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza