Rokupa U17 | Konstancán elúszott a döntő

Nagyarányú vereséget szenvedett a Konstancai Farul otthonában és nem jutott be a Románia Kupa döntőjébe U17-es együttesünk. Szakál Csaba tanítványainak csupán a szépítésre futotta, a meccs hajrájában, Tóth-Pál Előd révén.

Rokupa U17 | Konstancán elúszott a döntő

Nagyarányú vereséget szenvedett a Konstancai Farul otthonában és nem jutott be a Románia Kupa döntőjébe U17-es együttesünk. Szakál Csaba tanítványainak csupán a szépítésre futotta, a meccs hajrájában, Tóth-Pál Előd révén.

Kiegyenlített játékot hoztak az elődöntő első percei. A 3. percben Sima közelijénél mentett Deáky Zsombor a jobb alsónál. A 6. percben bal oldali szöglet után a Farul hálójában táncolt a labda, ám a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást a kapus akadályozása miatt. A 10. minutumban, Păcuraru Luca 16 méteres próbálkozása kerülte el a hazai ketrecet. Nem úgy a 12. percben Sima próbálkozása. A hazaiak támadója betört a 16-oson belülre, majd az ötös magasságában a kirobbanó Deáky Zsombor fölött a hálóba emelt (1–0). Négy perc elteltével szinte lemásolta produkcióját a fehér-kékek rendkívül agilisan játszó spílere, ez a próbálkozás fölé szállt, ám kezezés miatt amúgy is mi következhettünk.

A 19. percben a hazai kapus villantotta meg tehetségét, miután kapuját messze elhagyva mentett egy előreívelt passzunknál. A 23. percben ismét Sima veszélyeztetett, Deáky a helyén volt és kiütötte a jó 25-ről eleresztett lövést. Még ugyanebben a percben ismét Sima és Deáky vívott különcsatát, kapuvédőnk szögletre ütötte a próbálkozást. A jobb oldali sarokrúgás után Munteanu a szélről indulva egy csellel tisztára játszotta magát és senkitől sem zavartatva kilőtte a hosszú sarkot (2–0). Két egységgel később Jakab középről leadott, 20 méteres szabadrúgása szállt fölé. A 30. percben ismét Deáky avatkozott közbe jól egy bal oldalról az ötös sarkára érkező labdánál. Továbbra is veszélyesebben játszottak a vendéglátók, a 36. percben Pătru találta telibe 16 méterről a jobb oldali kapufát.

A 38. percben Jakab Krisztián révén eltaláltuk a kaput, ám Frățilă könnyedén mentett, ahogy tette ezt a 40. percben Bödő kísérleténél is. A játékrészt Deáky Zsombor két mentése zárta, mindez jól jellemezte az első 45 perc erőviszonyait. A tengerparti fiatalok minden tekintetben az FK akadémistái fölé kerekedtek.

Csak a szépítésre futotta

A második félidő sem kezdődött jól számunkra. A 47. percben a csapatkapitány Rîpeanu húzott el a bal oldalon, beadására jól érkezett középen Paun és 6 méterről a hálóba helyezett, Deáky ezúttal teljesen kiszolgáltatott volt (3–0). Az 54. percben érkezett a negyedik hazai találat, a jobb oldali szöglet után kifejelt labdát Nechifor lőtte védhetetlenül a kapu bal oldalába (4–0). Szűk egy óra elteltével egy vendég labdavesztés után Pătru kissé balról, 11 méterről elemi erővel lőtte ki a kapu bal oldalát (5–0). A 69. percben a jobb oldalon futott a hazaiak támadása, jó keresztlabda érkezett a 16-oson belülre, amiből Manea megszerezte a hatodik Farul-találatot (6–0). Az FK-s fiataloknak csupán a szépítésre futotta, ez a 87. percben jött össze, amikor Tóth-Pál Előd értékesítette a Bödő buktatásáért megítélt tizenegyest (6–1).

A Farul akadémiája a kupasorozatban is igazolta jó hírét, az U17-es korosztályon kívül az U18-as és az U16-os együttesei is döntőbe jutottak. Szakál Csaba tanítványai a bajnokságban vigasztalódhatnak, ahol még megvan az esély a továbblépésre play-off csoportjukból. Ennek következő lépéseként április 7-én, vasárnap a Kolozsvári Universitatea otthonában szerepelnek.

Románia Kupa U17, elődöntő
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 6–1 (2–0)

Ovidiu, Gheorghe Hagi Akadémia
Vezette: Sava Florin Adrian (Vânători, Galac megye), asszisztensek: Ivan Alexandra és Toma Andrei (mindketten Galac)
Gólszerzők: Sima (12.), Muntenu (26.), Paun (47.), Nechifor (54.), Pătru (59.), Manea (69.), ill. Tóth-Pál Előd (87., büntetőből)
Sárga lap: Brucă, (75.)
Farul: Frățilă – Munteanu (Gheorghe, 77.), Căldăraru, Coman (Podoleanu, 77.), Rîpeanu, Marchidan, Birbic, Nechifor (Brucă, 62.), Paun, Pătru (Berchez, 77.), Sima  (Manea, 62.) Vezetőedző: Daniel Ochia
FK Csíkszereda: Deáky Zsombor – Juhos Gábor, Sas David, Györfi Attila, Keszler-Nagy Roland (Nagy Loránd, 74.), Bödő Efraim Zoltán, Păcuraru Luca (Endrödi Erik, 58.), Trombitás Dávid (Kulcsár Medárd, 37.), Noveli Luca (Erdei Ramon, 58.), Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián (Nagy Botond, 74.) Vezetőedző: Szakál Csaba

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza