RoKupa U18 | Életben tartottuk a továbbjutási esélyeket

A Kolozsvári CFR fölött aratott magabiztos győzelmével továbbra is megőrizte esélyét a kupaküzdelmek folytatására ifjúsági ligás együttesünk. 

RoKupa U18 | Életben tartottuk a továbbjutási esélyeket

A Kolozsvári CFR fölött aratott magabiztos győzelmével továbbra is megőrizte esélyét a kupaküzdelmek folytatására ifjúsági ligás együttesünk. Ilie Luca duplázott a vasárnap déli találkozón.

Egyszerű volt a képlet U18-as együttesünk tavaszi kuparajtján, győzelem esetén pontszámban beérjük a vendég CFR alakulatát és az utolsó csoport-forduló előtt életben tartjuk a továbbjutási esélyeinket. Ennek ellenére, vagy éppen a tét miatt döcögősen indult a találkozó, az első hazai lehetőséget a 10. percben jegyezhettük fel, jobb oldali szöglet után Szőke Lénárd fejelt mellé. Két perc elteltével Marosi Krisztián eresztett el egy erőteljes löketet, ám fölé szállt a próbálkozás. A 13. minutumban Kárándi Botond szabadrúgása után Íismét Marosi veszélyeztetett, ám fejese elhalt a kapus kezében.

Fél óra elteltével Ureche szabadrúgása szállt alig a bal kapufa mellé, a 40. percben Kárándi próbálkozását tenyerelte ki a vendégek hálóőre. Az első játékrész utolsó eseménye László Norbert helyzete volt, aki jó helyzetben a kapusba bombázott.

A második félidő nyitányeként László Norbert fejelt mellé. Az 56. percben a vendégek legveszélyesebb helyzetét láthattuk, 17 méteres szabadrúsásból találták el a felső lécet, három perc múlva pedig a gólvonalról kellett tisztáznunk. A 66. percben megszületett a vezető találatunk, bal oldali szögletet követően Szőke Lénárd fejelt kapura, a labdába Ilie Luca tette bele jól a fejét és megszerezte a vezetést (1–0). A 78. percben Colceriu a felezővonalnál elkövetett szabálytalansága után azonnali piros lapot kapott. Kisebb perparvar tört ki az oldalvonal mellett az eset után, a vendégek stábja hevesen reklamált, ennek nyomán Rusu Claudiu, a kolozsváriak csapatmenedzsere is a kiállítás sorsára jutott. 

Az emberhátrány nem vette el a kedvünket, a 82. percben Ilie Luca szép egyéni megmozdulás végén, a kapus fölött átemelve a labdát duplázta meg góljai számát és a vezetésünket (2–0). A vége előtt öt perccel Simon Máté védett nagyot a bal alsó saroknál, majd a szögletet is magabiztosan húzta le. Ezzel a győzelemmel a harmadik győzelmet szerezték a fiúk a csoportküzdelmek során és megőrizték az esélyt a továbbjutásra.

Románia Kupa, Nyugati A csoport, 4. forduló
FK Csíkszereda U18 – Kolozsvári CFR U18 2–0 (0–0)

Csíkszereda, Kós Károly u. műfű
Vezette: Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Ciorbea Cristian Marian (Brassó), Tunsoiu Marian (Újsinka)
Gólszerző: Ilie Luca (66. és 82.)
Sárga lap: Nadajanu Alex (59.), Filip Vlad (68.), Ciupei Paul (90+3.)
Kiállítva: Colceriu Flavius (78.), ill. Rusu Claudiu (78.)
FK Csíkszereda U18: Simon Máté – Kárándi Botond, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Colceriu Flavius, Leczki Norbert, Marosi Krisztián, Iordache Luca, Birtalan Tamás (Zelenák Dávid, 46.), Domokos Dominik (Ilie Luca, 58.), László Norbert (Ilie Mihai, 58.) Vezetőedző: Demény Norbert
Kolozsvár: Cîmpoeanu Alberto – Chesu Raul, Radu Alex, Valeanu Mateo, Filip Vlad, Gărjob Andrei, Ciupei Paul, Bliczor Răzvan, Pop Lucian (Toma Nicolae, 60.), Sabău Andrei (Chiran Denis, 77.), Nadajanu Alex Vezetőedző: Blidaru Șerban

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza