Rokupa U18 | Négygólos győzelemmel kezdtünk

Hátrányból fordítva aratott négygólos győzelmet U18-as csapatunk a Románia Kupa csoportkörének első játéknapján szerdán délben.

Rokupa U18 | Négygólos győzelemmel kezdtünk

Hátrányból fordítva aratott négygólos győzelmet U18-as csapatunk  a Románia Kupa csoportkörének első játéknapján szerdán délben.

Kellemetlen őszi szél fogadta a Sportparkban a pályára lépő csapatokat a Románia Kupa első játéknapján. Az időjáráson túl azzal kellett szembesülnünk, hogy az első negyed óra végén egy védelmi bizonytalankodást követően megszerezte a vezetést a Kolozsvári Viitorul (0–1). A 27. percben Ronai Robert lőtt a kapufára, a labda a másik lécet is érintve pattant ki a mezőnybe. Szűk negyed óra elteltével összejött az egyenlítés, Bakos Ervin középről lőtt remekül a hálóba (1–1). A szünet előtt öt perccel Nistor Ákos is betalált szép egyéni alakítás végén, majd Szőke Lénárd góljával alakult ki a félidei végeredmény (3–1).

A szünet utáni percekben Leczki Norbert sérülés miatt elhagyta a pályát, a helyét Lázár Magor foglalta el. A frissen pályára lépő szélső kapufával tette le a névjegyét, igaz, lesről találta el a lécet. Közben a Kolozsvár sem adta fel és többször eljutottak a vendégek Csíki Szabolcs kapujáig, ám nagyobb lehetőségek Demény Norbert tanítványai előtt adódtak. A 68. minutumban Ureche Alexandru fejese landolt a háló tetején, a 70. percben pedig a csereként beszálló Ilie Luca lőtte ki kissé balról a hosszú sarkot (4–1). A hajrában több nagy lehetőség adódott a hazai fiúk előtt, a 86. percben Ilie Luca értékesített ezekből egyet, amikor Nistor Ákos kapufája után a bal alsó sarokba helyezte a kipattanót (5–1).

Románia Kupa, nyugat A-csoport, 1. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul Futball Akadémia 5–1 (3–1)

Csíkszereda Sportpark
Vezette: Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Tunsoiu Marian (Újsinka), Puiu Dan Florin (Brassó)
Gólszerzők: Bakos Ervin (28.), Nistor Ákos (40.), Szőke Lénárd (45.), Ilie Luca (70. és 86.), ill. Grosu Bogdan (13.)
Sárga lap: Salajan Andrei (77.), Mocanu Andrei (80.)
FK Csíkszereda: Csíki Szabolcs – Kárándi Botond, Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Leczki Norbert (Lázár Magor, 48.), Marosi Krisztián (Fazakas Henrik, 80.), Bakos Ervin (Ilie Luca, 69.), Ronai Robert (Gábor Tihamér, 80.), Nistor Ákos, Domokos Dominik, László Norbert (Birtalan Tamás, 69.) Vezetőedző: Demény Norbert
Viitorul: 
Viitorul: Mureșan Cătălin – Blidarean Davide, Mocanu Andrei, Istrate Ianis (Soós Róbert, 46.), Morariu Mario, Benke Alex (Balaban Denis, 61.), Belingher Edward, Grosu Bogdan (Salajan Andrei, 72.), Pasca Cristian (Poponea Darius, 61.), Cucolaș Teodor (Mureșan Darius, 56.) Vezetőedző: Rus Laurențiu 

Farkas Endre
 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza