RoKupa | Jöhet a döntő!

Remek teljesítményt nyújtva, magabiztos győzelmet aratott a Besztercei Gloria felett női szuperligás csapatunk a Románia Kupa szerdai elődöntőjében. Antal Anitáék készülhetnek a június 8-i kupadöntőre, ellenfelük a kéőbb kezdődött Kolozsvári U Olimpia – Székelyudvarhelyi Vasas Femina párharcból kerül majd ki.

RoKupa | Jöhet a döntő!

Remek teljesítményt nyújtva, magabiztos győzelmet aratott a Besztercei Gloria felett női szuperligás csapatunk a Románia Kupa szerdai elődöntőjében. Antal Anitáék készülhetnek a június 8-i kupadöntőre, ellenfelük a kéőbb kezdődött Kolozsvári U Olimpia – Székelyudvarhelyi Vasas Femina párharcból kerül majd ki.

Bátor játékkal kezdett csapatunk a szerdai kupaelődöntőn, több alkalommal eljutottunk a beszterceiek kapujának előterébe, ám az első igazi gólhelyzet a vendégek előtt adódott. Bianca Sandu iramodott meg a bal oldalon a 11. percben, veszélyesen tört kapura, de szerencsére szögletre mentett a védelmünk. A sarokrúgás utáni fejest Tankó Réka magabiztosan ölelte magához. Intenzív játék folyt a pályán, az ütközésektől sem riadtak vissza a pályára lépők.

A 19. percben Mitri Rita adott szemfüles passzt Herczeg Andreának, aki a tizenhatos vonalánál át is emelte a kifutó kapus felett a labdát, ám kevéssel célt tévesztett. Egy minutummal később Mitri került helyzetbe, jól tört be a 16-oson belülre jobb oldalról, megcélozta a hosszú sarkot, ám Munteanu vetődve hárítani tudott. A 35. percben Szőke Eszter szánta el magát lövésre jó 20 méterről, a jobb alsó sarokra tartó labdát Munteanu üggyel-bajjal mentette szögletre. Egy egység elteltével Haraszti Fanni szerzett remekül labdát a középpályán, jól indította Herczeg Andreát, aki középre adott Magyaricshoz. Támadónk remek csel után 11 méterről ballal a kapu közepébe bombázott (1–0). A középkezdés után Herczeg Andrea került helyzetbe, bal oldalról kissé kisodródva a jobb felső sarok fölé lőtt. Megérdemelt vezetéssel vonulhattunk szünetre.

Orbán Aranka és Mitri Rita egy-egy távoli próbálkozása voltak a második 45 perc első feljegyzendő eseményei, ám egyik sem jelentett igazi gólveszélyt. Az 56. percben viszont megdupláztuk az előnyt. Szőke Eszter cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, remekül adott át a hosszú oldalra, ahol nagyszerű ütemben érkezett Orbán Aranka és a bal alsó sarokba fejelt (2–0). Az 59. percben Mitri küzdötte be magát a jobb oldalon az ötösig, ám a kapuson nem tudta áthámozni magát, így odalett a lehetőség. A 62. percben Herczeg Andrea gólja végképp lezárt minden nyitott kérdést. Válogatott középpályásunk Haraszti Fannitól kapott hosszú átadással beléppett balról az ötösre és kegyetlenül kilőtte a jobb alsót (3–0).

A 70. percben Mitri Rita gyors egymásutánban kétszer is ziccerbe került, mindkét alkalommal a jobb oldalon tört be a 16-oson belülre, ám Munteanu hárítani tudott. Egy perccel később Bartalis Barbara zavarta meg a védőket a labdakihozatalban, szemfülessége szinte gólt eredményezett, de a felpörgő labda elpattogott a gólvonal előtt. A beszterceiek láthatóan elkészültek az erejükkel a mérkőzés hajrájára, és a kedvük is elment a háromgólos hátrány tudatában. A 81. percben a tizenhatos vonalánál, jobb oldalról Andoniki harcolt ki szabadrúgást, Haraszti Fanni állt a labda mögé és elig tévesztette el a hosszú alsó sarkot. A végén még az is belefért, hogy Paula Agu és Rania Kara-Jouli révén megszerezték a becsületgóljaikat a vendégek. Főleg úgy, hogy közben Bartalis Barbara a hosszabbítás második percében belőtte a negyediket is (4–1).

Kollár Péter lányai június 8-án a később kezdődött másik elődöntő győztesével, a Kolozsvári U Olimpiával, vagy a Székelyudvarhelyi Vasas Feminával fognak megküzdeni a kupért.

Románia Kupa, elődöntő
FK Csíkszereda – Besztercei Gloria 4–2 (1–0)

Csíkszereda, Sportpark
Vezette: Ciucanu Octavian (Brassó), asszisztensek: Şchiopeţ Claudiu (Brassó), Boncz Gabriel (Fogaras)
Gólszerzők: Magyarics Zoé (36.), Orbán Aranka (56.), Herczeg Andrea (62.), Bartalis Barbara (90+2.), ill. Paula Agu (90.), Rania Kara-Jouli (90+4.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Michalopoulou Androniki, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla (Albu Erika, 74.) – Antal Anita (Péter Alexandra, 84.), Orbán Aranka (Nyéki Anna, 66.), Herczeg Andrea (Szentes Szabina, 74.), Mitri Rita – Magyarics Zoé (Bartalis Barbara, 66.), Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter
Beszterce: Natalia Munteanu – Mirabela Ristache, Mihaela Merlan, Paula Agu, Bianca Sandu, Giorgiana Vasile, Galau Bawn Lung (Alexandra Hornea, 54.), Clara Roșu, Bianca Ienovan, Cristina Cerescu, Rania Kara-Jouli Vezetőedző: Călin Svoboda

Farkas Endre
 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza