U16-os csapatunk nagyot küzdött Jászvásáron, ahonnan három ponttal tért haza, de ez a meccs nem a jó futballról marad emlékezetes.

Az összecsapás egy nagyon rossz minőségű műgyepes pályán zajlott, ahol sok helyen csak a beton látszott. Akadémistáink a körülmények ellenére dicséretre méltóan helytálltak és győztesen tértek haza. Sajnos a mérkőzés végén a fiúk nem tudták használni az öltözőt, mert “ismeretlenek” paprikaspray-el fújták tele a helyiséget…

Benkó Tihamér vezetőedző a meccs után így értékelte a történteket:

“Nagyon rossz talajú pályán, egy csak a játék rombolására törekvő, agresszív mentalitású csapat ellen játszottunk. Sikerült megszereznünk a vezetést, voltak lehetőségeink arra hogy növeljük az előnyünket, de ezek kimaradtak, az ellenfél pedig közvetlenül a félidő előtt egy védelmi hibánkat kihasználva egyenlített. Szünet után is inkább nekünk adódtak lehetőségeink, az ellenfél ellentámadásai viszont állandó veszélyt jelentettek. A mérkőzés vége előtt 10 perccel egy jó egyéni megoldást követően sikerült gólt szereznünk. A meccsre jellemző volt a gyenge játékvezetés, sok durvaság, 5 perccel a lefújás előtt elszabadultak az indulatok, tömegjelenet alakult ki, aminek a végén mindkét csapatból 1-1 játékos piros lapot kapott. A ráadás első perceiben újabb gólt szereztünk, ezzel lezárva egy olyan mérkőzést, amely nem a jó futballról marad emlékezetes. Nem akarok elmenni szó nélkül az mellett, hogy a meccs után a gyerekek nem tudtak lezuhanyozni, illetve használni az öltözőt, mert ismeretlenek telefújták azt paprika spray-el. Egy kis idő után is csak annyira tudtunk bemenni hogy kiszedjük a cuccainkat. A gyerekek dícséretet érdemelnek a mai eredményért, de tudjuk hogy még sok munka vár ránk.”

– Benkó Tihamér

U16-os Elit Liga, Első csoport, 8. forduló: LPS Iasi – FK Csíkszereda 1:3 (1:1)

Gólszerzők: Bogles (40.), illetve László (16.), Ilie (68.), Lázár (80+3).

Kiállítva: Todirascu (75.), illetve Csíki (75.).

Sárga lap: Lupu (52.), Tincu (72.), illetve Ilie (71.).

LPS Iasi: Rusu – Romanosev (Tincu 28.), Schiopu, Spiridon (Gherasim 71.), Lupu, Bogles, Pintilie (Munteanu 51.), Sovga (Mastaleru 71.), Voion, Matei (Rumega 28.), Todirascu.

FK Csíkszereda: Csíki – Kusztos (Gábor 64.), Balázs, Ureche, Mezei, Marosi, Iordache, Jakab, Lázár, László (Trinfa 58., Török 77.), Ilie.

Szép Zoltán