Svájci továbbképzésen jártak edzőink

Svájci továbbképzésen jártak edzőink

Május 2-3. között az UEFA svájci székhelyén tartották az Ifjúsági Liga Edzői Fórumát, amelyre az FK Csíkszereda is meghívást kapott. Klubunkat Incze Tibor edző és Nagy Barna kapusedző képviselte.

A genfi tó partján fekvő Nyon városában, csodálatos környezetben tartott konferencián két nap alatt, több témakörben tartott nagyon érdekes előadások részesei voltak a 25 országból érkező szakemberek. A Sevilla, Bruges és Sparta Prága képviselői a Youth Champions League hasznosságát emelték ki, szó volt a sportolók mentális felkészítéséről, bemutatták a dán FC Midtjylland akadémiájának képzési elveit, párhuzamot vontak a foci és egyéb csapat labdasport közötti hasonlóságokról is. Az UEFA játékvezetői bizottságának olasz elnöke, Roberto Rosetti a modern játékvezetői felfogást ismertette, ugyanakkor kihangsúlyozta az edzők, játékosok és játékvezetők közötti kölcsönös tisztelet fontosságát.

Az előadássorozat csúcsa a BEK győztes Rafa Benitez edző részvételével tartott kerekasztal beszélgetés volt. A spanyol,olasz és angol fociban is kiemelkedő eredményeket elért sikeredző beszámolója egy élmény volt a résztvevők számára.

A végén egy jó hangulatú edzői foci is belefért a programba.

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza