Szép volt fiúk!

Szép volt fiúk!

Magabiztos győzelmet aratott csapatunk, amely a tavaly még első ligás Jászvásárt fektette két vállra.

Vendéghelyzetekkel indult a mérkőzés, előbb Stoenac fejese szállt veszélyesen a kapura, amelyet Gyenge parádésan ütött ki, majd Camara lövését is sikeresen blokkolta. A következő percben is Gyenge Szilárd a főszereplő, jól állja a sarat. Szép lassan felzárkózunk és mi is próbálkozunk, elsőként Kovács távoli lövése száll mellé. A 23. percben vezetést szerzünk, Jebari jobboldali szabadrúgását Csürös fejjel csúsztatja meg és Jelena közelről mattolja Popescut: 1-0.

Fotó: Pál Zoltán

A gólt követően Jebari kerül helyzetbe, de túlbonyolítja és végül mellé gurítja. A 26. percben egy szögletet követően Csürös ugrik fel jól és gyönyörű fejesgóllal növeli az előnyt: 2-0. A 32. percben a moldvaiak részéről Chiorean egy távoli lövéssel próbálkozik, de nem ér célba. Három perccel később szabadrúgást végezhet el a Poli Iasi, Stoeanac áll a labda mögé, jól helyezett lövését Gyenge bravúrral hárítja, majd nem sokkal később Cristea tornásztatja meg a kapusunkat, de fiatal hálóőrünk ezúttal is a helyén van.

Szünet után Gál-Andrezly remekbeszabott beadását Jelena fejelheti rá, de Popescu magabiztosan fogja. Az 57. percben egy szabadrúgást követően Takács remekül fut el a jobbszélen, beadására a legjobbkor érkezik Gergely és közelről a kapus mellett a hálóba gurít: 3-0.

A 74. percben egy vendégszögletet követően Plămadă fejelhet, a labda Gyenge kezei közt landol. Négy perc múlva Gál-Andrezly villan ismét a jobbszélen, beadására érkezik a frissen becserélt Apró, aki növelhetné az előnyt, de a kapusba rúgja.

A hajrában a vendégeknek összejön a szépítés, Deretti fejesét Gyenge nem éri el. A győzelemnek köszönhetően pontszámban utolérjük a Jászvásáriakat és a tabellán is előrelépünk.

Liga 2., 10. forduló: FK Csíkszereda - CSM Politehnica Iași 3:1 (2:0)

Gólszerzők: Jelena (23.), Csürös (26.), Gergely (57.), illetve Deretti (90+1).

Sárga lap: Kovács (18.), Takács (33.), Kelemen (37.), Bara (90+2) illetve Pușcaș (67.).

FK Csíkszereda: Gyenge - Takács, Kelemen, Gergely, Bor (Apró 73.) - Csürös, Kovács (Szondi 87.), Jebari (Bara 83.), Gál-Andrezly, Schieb (Ivanovici 73.), Jelena (Mészáros 87.).

CSM Politehnica Iași: Popescu - Stan, Chatziteroglou, Plămadă, Defta, Pușcaș, Chiorean (Cană 65.), Stoenac (Asăvoaei 83.), Mărieș (Deretti 65.), Cristea, Camara.

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza