További sok sikert, Boti!

További sok sikert, Boti!

Akadémiánk tehetsége, a kétszeres Elitliga bajnok és egyszeres Elitkupa-győztes székely fiatalember, kilenc FK Csíkszeredában töltött esztendőt követően, a magyar élvonalban folytatja.

Gergely Botond 2003. január 11-én született Gyergyószentmiklóson. Szülei mindketten sportoltak, édesapja - Gergely Lehel jégkorongozott, édesanyja – Lukács Zita alpesi síző volt.

Kisgyerekként édesapja nyomdokaiba lépett, de mindössze két évnyi hokit követően, a futballal próbálkozott. Első edzője, az idejekorán távozott Ábrahám Andor volt. Két, sőt három évvel idősebbekkel járt edzésre, így kénytelen volt a nagyobbakhoz erősödni.

Az FK Csíkszereda színeiben 2013 nyarán, alig tíz esztendősen játszott először. Új egyesületénél első edzője Incze Tibor volt. Három évnyi ingázást követően, 2016 őszén költözött be végleg az Akadémiára. A nyolcadik osztályban a Petőfi Sándor Általános iskola tanulója, a középiskolát a Márton Áron Főgimnáziumban végezte. 2021 júniusában érettségizett.

Első akadémiai évében Albu László vezetésével, az FK Csíkszereda korosztályos csapatával megyei bajnokságot nyert, majd a 2017/18-as bajnoki kiírásban a Dusinszki Zoltán edzette 2002-es korosztállyal – az Elitliga mögött amolyan második vonalnak számító – U17-es országos bajnokságot nyert. Egy évvel később, a 2018/19-es idény végén, már az Elitligában szerzett bronzérmet, majd a következő bajnokság a Covid-19 járvány miatt megszakadt.

2021 nyarán – immáron Demény Norbert vezetőedző irányítása mellett – felért a csúcsra, csapatával az U19-es Elitligát megnyerve először ült fel a romániai utánpótlás trónjára. Egy évvel később az FK Csíkszeredával aztán már mindent vitt: a bajnoki cím megvédése mellett, a Románia Kupát is sikerült elhódítania. „Karrierem egyik legszebb mérkőzése volt,” – mondja a Sepsi OSK U19-es gárdája ellen vívott kupadöntőről – „jó érzés volt a két szurkolótábort hallani, látni a sok nézőt.”

A felnőttek között a Bukaresti Steaua ellen mutatkozott be, a görccsel küszködő barátját és kortársát, Vereguț Danit váltotta a 86. percben. Amúgy a bemutatkozása stílusosra sikeredet, a Steaua – FK Csíkszereda találkozó volt a felújított Ghencea Stadionban játszott első hivatalos mérkőzés. Számára minden bizonnyal a Jászvásár elleni hazai pályán megszerzett győzelem a legemlékezetesebb, ugyanis a moldvai gárda ellen szerezte felnőtt szinten az első és mindmáig egyetlen találatát. A 2021/22-es idényben a Liga 2-alapszakaszában a 19-ből 14 találkozón lépett pályára és összesen 1.052 játékperce volt.

Többszörös korosztályos román válogatott. Az első FK Csíkszereda játékos, aki – a hagyományos sárga mezben – döntő tornán is lehetőséget kapott. A néhány napja lezajlott szlovákiai u19-es Európa Bajnokság csoportkörének mindhárom mérkőzésén kezdő volt és végig a pályán maradt. Románia együttesében a hálóőr Popa mellett, tőle láthattuk a másik kiemelkedő teljesítményt. Négyes mezben jelesre vizsgázott.

Boti, köszönjük az elmúlt éveket és sok sikert kívánunk a továbbiakban. Bárhogy is alakuljon sorsod, mindig az FK Csíkszereda játékosa maradsz.

https://www.youtube.com/watch?v=Bfx5tuoaBAY

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. június 28.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza