U14│Szerbiai tapasztalatszerzés

U14│Szerbiai tapasztalatszerzés

Az FK Csíkszereda színeiben rangos nemzetközi tornán vettek részt azok a 2008-ban született kiválasztottak, akik a magját képezhetik Székelyföld Labdarúgó Akadémia leendő legfiatalabb korosztályának.

Versec városában a GRADSKI stadionban a házigazda OFK Vrsac mellett a Crvena Zvezda és a Partizán Belgrád képviselték Szerbiát, amely kiegészült a bosnyák FK Zseljeznicar és FK Szarajevóval, valamint a székely FK Csíkszeredával. A korábban csupán néhány kiválasztón szelektált társaságot a Krecska János-Fazakas Tibor edzőpáros irányította, de Dusinszki Zoltánnal és Jeremiás Zoltánnal is kiegészült a szakmai stáb, figyelve a jövő reménységeit az első közös éles megmérettetésén. A csoportmérkőzések szombaton zajlottak, ahol a mieink előbb reggel az FK Zeljeznicarral, majd késő este a Cverna Zvezdával meccseltek. A vasárnapi helyosztón a másodosztályú felnőtt csapattal is rendelkező hazaiakkal találkoztak.

Eredményeink:

FK Zeljeznicar – FK Csíkszereda 1 – 0 (1 – 0)

Cvrena Zvezda – FK Csíkszereda 2 – 0 (0 – 0)

5. helyért: FK Csíkszereda – OFK Vrsac 3 – 0 (1 – 0)

Gólszerzőink: Cublesan Andrei, Brügger Dániel és Bekő Kristóf.

Végül a Trofej Grada Vrsac nevű kiírást a Crvena Zvezda nyerte, a döntőben legyőzve a Szarajevót, a kisdöntőn pedig a Zeljeznicar diadalmaskodott a Partizán felett. Csoportunk mindhárom tagja tehát jobbnak bizonyult a másik csoport gárdáinál, bizonyosan színvonalasabb ágra kerültünk.

"A 2x35 perces mérkőzéseken tehetségeink megállták a helyüket a délszláv közegben, a pillanatnyilag náluknál összeszokottabb és igen erős játékerőt képviselő neves csapatokkal szemben. A szakmai stábtagok egybehangzó véleménye szerint hasznos volt a túra, mert csak ilyen megmérettetésekkel tudunk idővel szintet lépni. Köszönjük a lehetőséget az FK Csíkszeredának!"

- Krecska János

FK Csíkszereda U14: Antonuci Michele, Szabó Tamás, Kertész Márk, Szabó Artúr, Pál Mátyás, Bajkó Mátyás, Nicholas Alex, Papp György, Kozma Krisztián, Brügger Dániel, Ioó Edvin, Szép Dávid, Nyitra Szabolcs, Dandé Erik, Balla Áron, Bekő Kristóf, Antal Hunor, Cublesan Andrei. Edzők: Krecska János, Fazekas Tibor.

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza