Az előző szezon sikercsapata, U19-es bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes csapatunk szerdán UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzésen fogadja a török Galatasaray együttesét. A keddi hivatalos sajtótájékoztatón mindkét szakvezető kiemelte: szerdán csupán a párharc első felvonása következik, a továbbjutás két meccsen dől el.

A keddi hivatalos sajtótájékoztatón Szondy Zoltán elnök köszöntötte a két együttes képviselőit. Az FK részéről Demény Norbert vezetőedző és Vereguț Daniel volt jelen, a vendégeket Hakan Kadir Balta, vezetőedző és Baran Aksaka csapatkapitány képviselte.

Szondy Zoltán elmondta: nagy dolognak tartja, hogy az FK fiataljai második alkalommal szerepelhetnek az UEFA Youth Legue-ben. „Remélem, a nézőink nagyon jól fognak szórakozni, mindenkit szeretettel várunk a mérkőzésre” – fogalmazott az FK Csíkszereda elnöke, aki kitért arra is, hogy a román nyelvű sajtó ingerküszöbét nem érte az, hogy a csapat Romániát képviseli egy nemzetközi sorozatban.

A Galatasaray edzője, Hakan Kadir Balta megosztotta a megjelentekkel, hogy hosszú autóbuszos utazás után érkeztek Csíkszeredába, ám készen állnak a mérkőzésre. Az egykori török válogatott hátvéd kihangsúlyozta, hogy a továbbjutás két mérkőzésen fog eldőlni, szerdán csupán az első felvonás következik. Hozzátette, hogy csapatától jó játékot és összességében sportszerű mérkőzést vár. A török csapatnak egy hiányzója van, aki a hétvégén a klub első csapatánál kapott szerepet, ő nem tartott a többiekkel Székelyföldre, tudtuk meg.

Megvan az összhang

Demény Norbert azt emelte ki, hogy a nemzetközi sorozatra való felkészülés ebben az évben közvetlenebbül sikerült, mint tavaly. „Többet tudott együtt lenni a játékosállomány. Többet tudtunk együtt edzeni, mérkőzést is játszani, hála a harmadosztályos benevezésnek. Talán jobb a csapat összhangja, mint a tavalyinak” – fogalmazott szakvezetőnk. Hozzáfűzte, az első mérkőzésen minden nem dől el, teljesen más helyzet lesz a második találkozón.

Az ellenfélről szólva Demény Norbert kiemelte, hogy nagyon jó játékosállománnyal rendelkeznek, szervezett csapatról van szó. A saját csapatunkkal kapcsolatban elhangzott, hogy a csapatkapitány, Vereguț Daniel korábbi sérülése annyira rendbe jött, hogy tudja vállalni a játékot. Elhangzott az is, hogy a bajnokcsapat keretéből különböző okokból többen kiestek. A 2003-ban születettek közül Bărăbaș Marius, vagy Karácsony Márk a Liga 2-es csapat tagja, Gergely Botond pedig eligazolt a klubtól.

A játékosok képviseletében Vereguț Daniel csapatkapitány elmondta: az edzőkkel és az orvosi stábbal egyeztetve vállalja a szerdai játékot. Hozzátette: a csapaton belül jó a hangulat. „Nagy kihívás nekünk stábbal együtt, hogy egybe tudjuk rakni a csapatot, sokan edzenek a másodosztályban, sokan a harmadosztályban, vannak az U18-ban” – fogalmazott a csapatkapitány. Az ellenfélről szólva megjegyezte: nagy csapatról van szó, a leghíresebb klub Törökországban, ám ez csupán még jobban motiválja a játékosokat.

Baran Aksaka, a török gárda csapatkapitánya kiemelte örül, hogy itt lehet. Megdicsérte a körülményeket, a stadiont és várakozással tekint a szerdai mérkőzésre. A sajtótájékoztatót követően a sajtó képviselőinek lehetőségük adódott beletekinteni a török csapat nyílt edzésébe.

A találkozó szerdán 17 órakor veszi kezdetét, a pénztár már 12-től nyit az O jelű bejáratnál, 12 óráig még lehet online vásárolni belépőket. A kapunyitás 16 órakor lesz, klubunk minden sportrajongót szeretettel vár. Szurkoljuk ki együtt, hogy a fiatalok minél jobb eredményt érjenek el az UEFA Youth League első fordulójában!

Farkas Endre