UYL | Nem sikerült a továbbjutás

UYL | Nem sikerült a továbbjutás

Négygólos vereséget szenvedett U19-es csapatunk az Ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) selejtezőjének visszavágóján Isztambulban. A Galatasaray második félidei eredményes játékával nem hagyott kétséget a továbbjutó kilétéről. Búslakodásra nincs ok, fiatal tehetségeink Európában is letették névjegyüket.

Megviselt gyepszőnyeg és kissé lehangoló stadion fogadta a csapatokat az UEFA Youth League selejtező első körének visszavágóján Isztambulban. Mindez nem zavarta a csapatokat abban, hogy lelkesen vessék bele magukat a küzdelembe. A hazaiak már az első percben veszélyeztettek, ám Simon Máté hárítani tudott. Az első mérkőzés megilletődöttségének nyoma sem volt az FK-s fitalokon. Vállalták a párharcokat Demény Norbert tanítványai, és ha lehetőség adódott, bátran meglódultak El Sawiék. A bátor játék helyzetekben is megmutatkozott, a 8. percben jobb oldali beadás után Sebestyén Botond fejelt mellé. Egy perccel később Sándor Raul beadása halt el a hazai kapuvédő ölében.

Helyzetek itt is, ott is

A 13. percben az addigi legnagyobb lehetőség maradt ki a hazai oldalon. Saki szabadrúgása után akcióban maradt a Galatasaray, végül Simon Máté hatalmasat mentett. Igyekeztünk már a középpályán megakadályozni a bordó-sárga akciók kibontakozását, ez több alkalommal csak szabálytalanságok árán sikerült. Az első sárga lapot mégis a hazaiak kapták a 25. percben, méghozzá Efe Akmant figyelmeztette az ír játékvezető egy hátulról elkövetett szabálytalanságot követően. Négy perc elteltével Biró Tamás is besárgult.

Közben azért futballoztak is a felek, a 30. percben Emirhan Kayar lövését blokkolták védőink, a 37. minutumban pedig ismét Simon mentette meg kapunkat a góltól. Beszorultunk a félidő végéhez közeledve, a 43. percben Göndör is megkapta a maga sárgáját. A szünet előtt itt is, ott is kimaradt egy-egy lehetőség. Ali Yeşilyurt próbálkozását Simon Máté hatástalanította, a túloldalon pedig Sebestyén lövésénél védett Jankat Yılmaz. Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, többször a hálóba juttathattuk volna a játékszert.

Megvillant Almazbekov

A pihenő után folytatódott az intenzív játék, az első valamire való próbálkozást Almazbekov neve mellé jegyezhettük fel, aki nagy helyzetben fölé lőtt az 50. percben. A kirgiz szupertehetség nevét aztán megjegyezhettük sajnos gólokról is. Az 58. percben hatalmas góllal szerezte meg a vezetést a Galatasaray felnőtt csapatánál is figyelembe vett támadó (1–0). Hét perc múlva újra ő volt a főszereplő, Kayar beadását követően közelről duplázta meg az előnyt (2–0).

Elúszni látszott a (kupa)hajó, Demény Norbert cserékkel próbálta felrázni csapatát, érkezett Csedő Szilárd és Balogh Szilárd a 69. percben. Három perccel később éppen az előbbi játékos szabálytalankodott Hamza Akmannal szemben a 16-oson belül büntetőt érően. A sértett nem hibázott, behozhatatlannak tűnő előnyhöz juttatva a házigazdákat (3–0). A 80. percben végleg eldőlt a találkozó és a továbbjutás kérdése is, a büntetőt értékesítő Hamza ezúttal az előkészítésben jeleskedett, passzát Caner Doğan váltotta gólra (4–0).

Nincs ok a szégyenkezésre

A hátralévő időben sorra érkeztek a cserék a pályára, a hazaiak magabiztosan tartották a nagyarányú előnyt, a mieink pedig igyekeztek kozmetikázni az eredményen, ám ezen a délutánon semmi sem jött össze. A végén még Hamza eleresztett egy jókora lövést, ám az eredmény nem változott. A Galatasaray hazai pályán a második félidőben mutatott eredményes játékának köszönhetően négygólos győzelmet aratott. A mutatott játék miatt azonban nincs szégyenkezni valónk, a fiúk bátor küzdelemben maradtak alul.

Továbbjutott a Galatasaray 5–1-es összesítéssel.

UEFA Youth League, selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés
Galatasaray AŞ – FK Csíkszereda 4–0 (0–0)

Isztambul, Yusuf Ziya Öniş Stadion
Vezette: Rob Hennessy, asszisztensek: Dermot Broughton és Emmett Dynan (mindhárman Írország)
Gólszerzők: Beknaz Almazbekov (58. és 65.), Hamza Akman (73.), Caner Doğan (80.)
Galatasaray AŞ: Jankat Yılmaz – Ali Bülbül (Berkan Aksoy, 85.), Arda Deniz Yavas, Ali Yeşilyurt, Umut Erdem – Ozgur Baran Aksaka – Emirhan Kayar (Caner Doğan, 77.), Efe Akman (Eren Buyukkaya, 77.), Hamza Akman, Beknaz Almazbekov (Inanc Gurbuz, 85.) – Zeki Mert Saki Vezetőedző: Hakan Kadir Balta
FK Csíkszereda: Simon Máté – Göndör Alex-Valentin, Kovács Márk, Vereguț Daniel, Colceriu Flavius (Csedő Szilárd, 69.) – Omar El Sawy (Alexandru Ureche, 87.), Balázs Lajos Norbert (Orbán Milán, 78.), Bujdosó Szilárd – Sebestyén Botond (Bóni Csaba, 87.), Biró Tamás (Balogh Szilárd, 69.), Sándor Raul Vezetőedző: Demény NorbertHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza