UYL | Semmi sem dőlt el!

UYL | Semmi sem dőlt el!

Hatalmasat küzdve, a második félidőben hamisítatlan bátor játékot mutatva döntetlent ért el U19-es csapatunk az UEFA Youth League selejtezőinek első mérkőzésén a török Galatasaray ellen. A fantasztikus hangulatú meccsen a vendégek korán megszerezték a vezetést, ám a második játékrészben sikerült kiegyenlíteni az állást. Megmaradt az esély a visszavágón a továbblépésre!

Szépszámú közönség előtt, igazi kupahangulatban kezdődött el a találkozó. A közönség soraiból az első pillanatoktól kezdődően érkezett a biztatás a csapat felé. Rá is fért a bátorítás a fiúkra, akik megilletődötten kezdték a mérkőzést. A török fiatalok magukhoz ragadták a kezdeményezést és nagy arányban birtokolták a labdát. Ennek korán meg is lett az eredménye, a 10. percben jól játszották be a vendégek a védőink mögé a labdát, Ali Bülbül pedig megfelelő ütemben érkezett és a jobb oldalról a hosszú sarokba lőtt (0–1).

Az első fél óra elteltével bátorodtak fel Demény Norbert fiai annyira, hogy egy-egy hazai támadás is végigfutott a pályán. A 27. percben Biró Tamás tört be jól a vendégek 16-osának jobb oldalán, ám szabálytalankodott védőjével szemben és kifelé következett szabadrúgás. A félidő utolsó percében Omar El-Sawy volt harcos a bal oldalon, beadását Biró Tamás helyezte a kapu bal oldalába, ám sajnos mindezt lesállás előzte meg. Maradt az egygólos vendégvezetés.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. Egészen más képet mutatott a játék a második 45 percben. Sikerült az FK fiataljainak megtartani a labdákat és megjátszani azokat. Az 52. percben Biró Tamás fejelhetett, ám a középre érkező labda nem okozott gondot Yankat Yilmaznak. Négy perccel később Omar kevergetett a bal oldalon, ám a beadása sajnos lecsúszott. A 61. minutumban szép El-Sawy lövést jegyezhettünk fel, Csala szöglete után adódott a lehetőség, ám odaért a jobb alsó sarokra a vendégkapus.

Sikerült az egyenlítés!

A 66. percben góllá érett fiataljaink igyekezete! Szépen járattuk a labdát a vendégek kapuja előtt, Omar El-Sawy pedig bal oldalról a rövid sarokba lőtt, a kapus csak beleérni tudott a labdába (1–1). A hátralévő időben mindkét csapat fáradni látszott, sorra érkeztek a friss emberek mindkét oldalon. Simon Máté több jó védéssel igazolta tehetségét ,lábbal és kézzel is jól avatkozott közbe a török helyzeteknél. A hármas sípszóhoz közeledve Sándor Raulnak akadt még két szép elfutása a bal szélen, ám komolyabb helyzet már nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Maradt az 1–1-es döntetlen, minden a három hét múlva esedékes isztambuli visszavágón fog eldőlni.

UEFA Youth League selejtező, első forduló, első mérkőzés
FK Csíkszereda – Galatasaray AŞ 1–1 (0–1)

Csíkszereda, városi stadion, 2100 néző
Vezette: Miloš Gigovic (BIH), asszisztensek: Damir Lazić (BIH), Enes Đozić (BIH)
Gólszerzők: Omar El-Sawy (66.), ill. Ali Bülbül (11.)
Sárga lap: Omar El-Sawy (43.), ill. Arda Deniz Yavas (55.)
FK Csíkszereda: Simon Máté – Vereguț Daniel, Göndör Alex, Flavius Colceriu, Kovács Márk - Omar El-Sawy, Balázs Lajos Norbert, Csala Róbert (Balogh Szilárd, 70.) - Biró Tamás (Nagy Botond, 82.), Sebestyén Botond (Birtalan Tamás, 79.) - Sándor Raul
Galatasaray: Yankat Yilmaz – Ali Bülbül, Ulmut Erdem, Ali Yesilyurt, Arda Deniz Yavas (Berkan Aksoy, 81.) – Ozgur Baran Aksava, – Caner Dogan, Efe Akman, Emirhan Kayar, Inanc Gurbuz (Eren Burukkaya, 67.) – Zeki Mert Saki (Baran Demiroglu, 90.)

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza