Válogatott | Szőke Eszter fontos gólt lőtt

Válogatott | Szőke Eszter fontos gólt lőtt

Megnyerte első mérkőzését a Bufteán zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán Románia 17 éven aluli női labdarúgó-válogatottja. A trikolórok soraiban szerdán Litvánia ellen pályára lépett és gólt szerzett klubunk fiatal tehetsége, Szőke Eszter.

Szeptember 28-ától közösen készül Románia U17-es női labdarúgó-válogatottja. A fiatalok a 2023-as U17-es ifjúsági Európa-bajnoki selejtezők első körében a B6-os csoportba kerültek Litvániával és Kazahsztánnal együtt. A selejtező torna mérkőzéseit Bufteán játsszák. A lányoknak két fontos célt kell elérniük ezen a kvalifikációs tornán: feljutni az A Ligába, valamint továbblépni a 2023-as U17-es Európa-bajnokság előtti utolsó selejtező-fordulóba.

A B liga csapatai (beleértve azokat is, amelyek a 2021/2022-es szezon 2. fordulója után kiestek az A Ligából) az A Ligába való feljutásért játszanak. A hat csoport győztese és a legjobb eredményt elérő 2. helyezett feljut az A Ligába. Az A Liga csapatai a selejtező második fordulójában  jövő év tavaszán döntik el, hogy melyik 7 csapat csatlakozik a rendező országhoz, Észtországhoz az Eb-n.

Két FK-s a keretben

Románia szerdán Litvánia ellen lejátszotta első mérkőzését a selejtezők sorában. A válogatott keret tagjai között ott találjuk klubunk két játékosát, Balog Boglárkát és Szőke Esztert is. Utóbbi a baltiak ellen kezdődként lépett pályára szerdán. A lányok sikerrel vették az első akadályt, Eszter pedig meghálálta a bizalmat. A kétgólos győzelemmel végződő mérkőzés első gólját ő szerezte!

Érdekesség, hogy az U17-es utánpótlás-válogatott szakmai stábja kizárólag nőkből áll. Az U15-ös edzőtáborokban szerzett pozitív tapasztalatok alapján döntött úgy a labdarúgó szövetség, hogy az Andra Vela, vezetőedző, Aurora Ungureanu-Dobre, másodedző és Mirela Pop-Ganea, kapusedző összetételű hármas irányítja az U17-esek felkészülését. Tevékenységüket a junior csapatok új sportigazgatója, Massimo Pedrazzini koordinálja.

Románia – Litvánia 2–0 (1–0)
Buftea National Football Center
Gólszerzők: Szőke Eszter (30.), Ana Maria Filip (69.)
Románia: Moldovan Alesia – Andra Mihaescu, Karina Bolboacă, Alesia Dincă-Vuia, Alexandra Boboc – Maria Cristea, Isabela Lazăr, Ana-Maria Florică – Rania Kara -Jouli, Anamaria Filip, Szőke Eszter Szövetségi edző: Andra Vela
Tartalékok: Balog Boglárka – Bianca Corsei, Delia Neacsu, Andreea Sepetean, Daria Vasile, Ancuta-Elena Iliescu, Mihaela Mardari, Mădălina Elena Popa, Denisa Stan
Litvánia: Petkevičiūtė – Melaikytė, Kuktaitė, Maželytė, Žvaliauskaitė – Žižytė, Klevinskaitė –Medvedeva – Andriuškevičiūtė, Penkauskaitė, Kvartūnaitė. Szövetségi edző: Karolis Jasaitis
Tartalékok: Augustė Cvetkovaitė – Rugilė Misiukevičiūtė, Agnė Šerepekaitė, Atėnė Streckytė, Marta Šmidt, Ła Miniotaitė, Gytė Ulenskaitė.

A selejtezőtorna további programja:
Október 8., 18:00 : Litvánia – Kazahsztán
Október 11., 18:00 : Kazahsztán – RomániaHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza